těhotenství a cola

205
20.8.09 09:34

těhotenství a cola

Zdravím. Protože jsem od 5 týdne trpěla nevolnostmi, ale hroznými - celodenní zvracení skoro po každém jídle, které trvaly bezpořestávky týden, pročetla jsem diskuze a našla tip cucat coca colu. Včera jsem si ji koupila a v průběhu dne vypila cca 0,5l po douškách - večer jsem zvládla půlku chleba se slabými plátky hermelínu a byl klid, ráno sice malé zvracení, ale hned v práci celý chleba s hermelínem (když se osvědčil) a doušek coly (celkem malou skleničku) po každém soustu a zatím se drží - dokonce jsem pak zvrzla i kousek čokošky, která mi vyloženě hřeje v žaludku. Může taková nevolnost trvat jenom týden a pak zničehonic přejít? Nemůže ta cola njak moc škodit prckovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4633
20.8.09 09:38

Jenom taková technická k tomu hermelínu…plísňové sýry by se v těhotenství neměly jíst. Kvůli riziku listeriozy. Takže niva, hermelín a spol. nenene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
20.8.09 09:39

Ježíš a to je zatím jediný po čem mi není zle? Co teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
20.8.09 09:51

Leni, neplaš :lol:
vždyť se nic nestalo a když máš na to chuť a je to jediný tak proč ne,a colu jsem pila taky,né na litry deně ale pila :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
20.8.09 09:52

Já když byla těhule, taky jsem nevěděla že se to nemá jíst a první 2 měsíce jsem se cpala výhradně rohlíkem, pomazánkou z nivy a mlíkem. Na nic jiného jsem neměla chuť. Pak mě tyto chutě naštěstí přešly. Ten hermleín bych taky radši nejedla- jeden nikdy neví. V přrípadě listeriozy je pak vysoké riziko potratu.S colou neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.8.09 09:53

Já bych to s tím hermelínem zas tak nehrotila. Když ti po něm není zle, tak si ho klidně dej, taky jsem ho normálně jedla, i nivu :wink:

Co se týče té Coly, tak myslím, že když si ji budeš dávat po dobu nevolností pomalinku po douškách, tak se nic nestane. Tím neříkám vypít 2 litry denně, ale s rozumem… :wink: Už bych si třeba ale nedávala kafe, jestli jsi zvyklá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
20.8.09 09:56

Ahoj Leni, já bych se kvůli tomu taky moc nestresovala :wink: Na začátku těhu jsem byla ráda, že přežiju, Colu jsem pila a Hermelín si čas od času dám taky. Myslím, že odpověď MUDr. Kouckého je fakt výstižná…
 http://www.porodnice.cz/node/21273

Když na to máš chuť, proč ne… Spíš bych se v tomhle teple vyhýbala manjonézovým salátkům aspod. Přeju pohodové tehotenství. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21823
20.8.09 09:57

Cola se dopooručuje na rozhozený žaludek. Já jsem ještě ani nevěděla, že jsem těhotná a měla jsem na studenou colu děsnou chuť, vždycky jsem s děsnou únavou ráno vstala a celou cestu busem do práce jsem se těšila, jak si v práci otevřu lednici a naleju si plnou sklenici ledové coly, to mě teprve probralo. Dodnes, když mám migrénu a je mi na zvracení, tak se pídím po ledové cole. Když toho nevypiješ litry denně, tak v pohodě. Jenom bacha na ty „živé“ sýry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.8.09 10:15

colu bych si klidně dávala, ono to není zas tak hrozný, prostě trocha kyselinky :D jediné, proč se obecně nedoporučují podobné nápoje v těhot je páč jsou sycené a sladké (prázdné kalorie) a tloustne se… což v případě, kdy je nám blbě celý den nehraje roli :P

listerioza. ano, je nebezpečná. ale čeští výrobci jsou tak vycvičení a tak se bojí, že české výrobky jsou fakt v poho. od renomovaných firem. jsem potravinářský chemik, byla jsem těhot. po těch skandálech s listeriózou o vánocích 06, dokonce jsem tehdy školila nějaké lahůdkáře. jediné, co jsem si odpustila, jsou olomoucké syrečky a čajovka (není tep zprac), v létě lahůdkářské výrobky (saláty..). nivu a hermelín jsem jedla,ale od českých výrobců (u některých myslím působících v čechách, páč češi to nejosu) - sedlčany, madeta atd.

navíc z hlediska listeriózy nesjou rizikové jen tyhle sýry. ale obecně sýry zrající pod mazem, kuřecí výrobky (nedostatečně tep. opracované), saláty - nejhorší je coleslaw, z hlediska objevených případů. vyskytuje se obecně na syrové zelenině. pak i paštiky, které nejsou v konzervě…
prostě - nemohly bychom jíst skoro nic :P

ale věřte, že velké podniky u nás jsou ok, naše inspekce a veterina po nich fakt jdou…

u nás statisticky nejhorší výsledky měly syrečky a saláty (pochoutkový apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.8.09 10:29

btw, listeria monocytogenes, která jí způsobuje, se běžně vyskytuje všude kolem nás, je dokonce součástí mikroflóry v zažívacím ústrojí!

:wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
20.8.09 10:44

Ahoj Leni,

já jsem si v těhotenství taky colu dávala po douškách, protože mi pomáhala od nevolností a sýry jsem jedla všechny. I během kojení jsem si sem tam deci dala, protože jsem na ni měla příšernou chuť. Byla jsem velká kafařka a vždycky jsem pila hodně silné kafe, ale během těhotenství jsem na něj přestala mít úplně chuť. Ono si podle mě tělo řekne samo, co zrovna ve které fázi těhotenství potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
20.8.09 10:45

Díky za uklidnění. Mně jen překvapilo, že mi najednou bylo 4-5 dní nonstop blbě včetně zvracení a dneska jak mávnutímkouzelného proutku je to pryč. Nechci to zakřiknout, ale snad to nemůže znamenat nic špatného, že ne?
Na prcka jsme čekali 1.5 roku a teď když se to po II IVF povedlo, nechcem nic pokazit. Ale zas mít pinďu jako kleníkový dítě co nesmí colu atd… taky nechci :-) ať si zvyká, nástrahy jsou všude kolem nás :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
20.8.09 11:02

Já bych taky neplašila :wink: :wink: :wink:

Ono je X věcí co by jsi měla a neměla jíst v těhu, ale jak píší holky dej si na co máš chuť, ale s mírou!

Já jsem v obou těhu jedla a pila úplně všechno na co jsem měla chuť a po čem mi nebylo špatně a obě těhu byly bezproblémové a teď máme zdravé děti.

Určitě je všechno v pořádku i když ti není špatně - ono je jeden den dobře a druhý je to :poblion:

Přeji pohodové, bezproblémové a klidné těhu :huban: :huban: :huban:

• Citovat
  • Upravit
1984
20.8.09 12:58

Ahojky.Colu na těhu nevolnosti doporučujou.S tím hermelínem bych si to odpustila.Kamarádce umřelo miminko měsíc před porodem,listerie.Potom se ještě celý rok lízala z toho všeho jak zdravotně ,tak psychicky,myslim,že to zato nestojí.Ale je to samozřejmě každýho věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
20.8.09 13:19

Ahoj,tak hermelin a nivu v tehu obcas jim,ale celkove na to ted moc nemam chut,takze pro me lip :)
a colu?tak tu piju taky,a dost si davam kdyz nekde jsme kofolu,mam ji rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí