Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
kolu jsem na zacatku tehu pila hodne…ted uz na ni zase vubec nemam chut…a jim uplne vsechno…i dr. mi rikala ze kdyz byva nekomu spatne je dobre jist…cokoliv…ale hlavne jist.
nothin: ono taky neni jisty ze to mela z hermelinu nebo jiny potraviny:-)
listerie se vyskytuje vsude mozne…myslim ze je milion jinych pravdepodobnejsich zpusobu jak ji dostala a je to proste smula…ale kolem nas toho ciha hodne..ne jenom tohle. samo to nikomu nepreju. ale to by sme nesmely nic..mozna ani otehotnet pac sex je vlastne taky nebezpecnej a dalo by se chytit dovi co vsechno…nemyslite ![]()
zrovna po hermelinu se muzu ted utlouct…ale niva mi ted nejede.
listerioza:
http://www.ordinace-lekarny.cz/…ych_zen.html
zde článek -stránky státní zemědělská a potrav.inspekce:
http://www.szpi.gov.cz/docDetail.aspx?…
já bych si to teda nelajzla
myslím, že odpustit si plísňák je to nejmenší.. taky v těhu nekouřím, i když by se na 80% nic nestalo, ale v těch zbývajících případech…
ale je to každého věc.
Taky jsem trpěla nevolnostmi. Babské rady, čaje nebo zázvorové lízátka vůbec nepomáhaly. Jediná věc, která mi aspon na chvíli ulevila, byla cola - ledová.
Někdy jsem ji ani neucucávala, ale hltavě pila.
Pak mi přestalo být taky ze dne na den špatně a už colu nepiju.
Já mám v těhotenství naopak stále nízký tlak, takže mám od doktorů doporučenu i kávu. Bez té bych asi lezla po čtyřech.
Mno mě bylo hlavně divný, že by nevolosti polevily tak brzo. Vlastně po 5ti dnech co se rozjely. Dneska už jsem hodně v pohodě. 2 chleby, kousek čokolády a dokonce pár hranolků s gyrosem - jen tak pro ochutnání a colu samozřejmě
a ovoce… Tak jsem se bála, aby bylo všechno v pořádku, když to přešlo takhle rychle a najednou a hlavně brzy. Ale kdo ví? Třeba se potvora nevolnost zase vrátí.
Tak cole se vyhýbám jak čert kříži, mě stačí to její složení a co dokáže udělat s kusem masa, žiletkou či záchodem ![]()
O hermelínu jsem to netušila a já bych se po něm zrovna utloukla, tedy po nakládaném
Ze začátku mi hrozně chutnal hermelín s melounem
Alli, co udela se zachodem? Vycisti ho? Ze bych to zkusila. omlouvam se za OT. ![]()
Maggie_ píše:
listerioza:
http://www.ordinace-lekarny.cz/…ych_zen.htmlzde článek -stránky státní zemědělská a potrav.inspekce:
http://www.szpi.gov.cz/docDetail.aspx?…já bych si to teda nelajzla
ale je to každého věc.myslím, že odpustit si plísňák je to nejmenší.. taky v těhu nekouřím, i když by se na 80% nic nestalo, ale v těch zbývajících případech…
Už když jsem těhotněla, přečetla jsem si, že listerii může např. ten plísňák obsahovat. V létě stačí na chvíli zapomenutá krabice na slunku, pomnoží se to a i ten nejmenší kousíček může být osudový. Vzhledem k tomu, že ke skladníkům supermarketů nechovám tak bezmeznou důvěru, že oni by nikde nic nezapomněli, tak jsem plísňové sýry celé těhotenství nejedla, Přežila jsem to, nestál by mi ten risk za to. Stejn tak u majonézových salátů, tataráku.
Kofein je rizikový proto, že zvyšuje riziko odlučování sliznice a tudíž potratu, ale je nějaká hraniční dávka, kterou si bohužel nepamatuju. Naučila jsem se pít špaldové kafe, špalda by měla snižovat těhu nevolnosti. A opravdu mi hrnek poránu zajistil dojezd do práce bez nehod, a to mi jízdy metrem opravdu dobře nedělala.
popodopo , rozpustí usazeniny, vodní kámen. Když nám zatuhnul kohoutek od hlavního přívodu vody, stačilo polít colou a půl hodiny počkat. Necolová alternativa byla zavřít vodu celému baráku a přeřezat trubky a kohout vyměnit ![]()
Tak to je teda drsne s tou colou. Ja se bez ni ale taky celkem neobejdu. Mam na ni hroznou chut (coz by se dalo prekonat, pred otehotnenim jsem ji nepila vubec) a taky mi dost pomaha na nevolnosti, unavu a nizky tlak, ale snazim se ji nepit kazdy den a taky ne moc velke mnozstvi.
Ahojky holky..já nevim proč to s tou colou tolik řešíte…já vypiju 3-4 hrníčky za den a prd se děje…Jsem 6 měsíc a prcek je zdravý jako rybička…když na ní máš chuť,tak si jí dej…neřeší se nic s tou colou,ale jen bublinky jak mi doktorka řekla…jen nadýmá,ale jinak je to ok…piju jí od začátku těhu a že piju celý den colu a nebo teď mám kofolu a nic…spíše je malý po ní více živý a více kope,ale neuškodila mi ani trošičku…takže bych se zas tak nebála…se sýrem bych to teda neryskla..jim teda eidam a tak,protože mám sýry ráda,ale nedávám si ho tak často..a mám ráda pizzu Quadro..se 4druhama rýrů a tam ten plísňák je taky,ale malé množství a jen málo za čas neuškodí…
![]()
Jo, taky si myslim. Koukam na slozeni moji Pepsi a nic zase tak skodliveho v tom nevidim - hodne bublinek a cukru, trochu kofeinu, ktery snad nemuze uskodit - nekteri dokonce rikaji, ze jednu az dve kavy denne muzes vypit a to si myslim, ze je horsi.
a kdyby těhulka měla brát doktory a kde se co píše vážně,tak by jsme nemohly vůnec nic..mě doktor řekl v nemocnici,že nesmím mastné,slané,kořeněné,colu kvůli bublinkám a cofeinu,energiťák,smažené,…a přitom:Mastné smím,slané taky,ale ne moc jen slabě,aby to mělo chuť,kořeněné si dát klidně taky můžeš,ale ne tak často a ne tolik pálivé,colu taky a když těhotná smí slabé a ředěné kafe mlíkem,tak může i colu kde je cofein..tam se jedná o ty bublinky.....smažené taky..ale ten energetický nápoj vůbec…takže se rozhodně podle doktora řídit nebudu..a moje gynekoložka mi to odsouhlasila,že ať jim to na co mám prostě chuť… ![]()
přesně tak…když těhulka může dvě kafe za den,tak cola už je prd ![]()
ja colu piji do ted … ale nejdriv vytrepu bublinky ![]()
a plesnive syry ne-e ale kdyz se nesni kilo je to v poradku, jsem zastance toho ze se ma jist vse, ole v rozumne mire. ale treba rozhodne nepit tonik - chinin je nebezpecny.