Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky já brala clostík 1ráno a 1večer…na UTZ jsem byla 12DC a už jsem tam měla 2 folíky 21,7mm…to vypadá jak kdyby doktorka nejdřív chtěla vědět jestli vůbec ovuluješ že tě chce vidět až po ovulaci…ale jestli chceš ty sama vědět jestli se ti blíží tak si kup ovulační testy a od toho 12DC se testuj a uvidíš ![]()
Doktorka mi dělala hormonální profil a z něj právě zjistila anovulační cyklus, proto nasadila Clostilbegyt. Dnes jsem se k ní nemohla dovolat, jestli stačí ho brát až navečer, mám brát jednou denně, tak třeba tu někdo poradí.
A s ovulačními testy nemám dobrou zkušenost, akorát chaos v hlavě, ten UTZ by byl jistější, tak nevím, zda si ho mám u doktorky vyžádat, sama od sebe se o něm nezmínila.
Aha…no ten jeden je pro začátek jestli ti bude asi zabírat jinak se pak bere 2×denně…tak za zeptání nic nedáš ![]()
Mě se taky stalo, že sem musela vzít lék až večer a nee ráno..vycházelo mi to přesně 3den cyklu a ten sem byla na kontrole u gynekologa. Myslím, že se nic neděje, aspoň tak mi odpověděl mudr na otázku. Teď sem 17+4tt díky clostíku
Přeji hodně štěstí
![]()
@Snažilka Peťulka gratuluju
taky doufám že se mi zadaří…jsem teprve 19DC to čekání je šílené ![]()
@anilvap87 píše:
@Snažilka Peťulka gratulujutaky doufám že se mi zadaří…jsem teprve 19DC to čekání je šílené
Všechno dobře dopdne holky,taky už sme s manžou nedoufali,čekám druhé po 10 letech
Ze začátku nebyl ten správný chlap a když byl tak se zase mimískovi do bříška nechtělo..brala sem clostylbegyt 1-0-1,od 3-7 DC a od 20 DC Utrogestan.Zadařilo se nám po 2 měsících.Měla sem prokázané anovuláky.Byla sem z toho už dost nervozní.Držím Vám moc palečky a brzy čekám dobré zprávy
![]()
Tak snad se nic neděje a vezmu ho tedy večer. Já už v minulosti clostilbegyt brala u minulé lékařky - po dva cykly, kde mi ale rovnou naordinovala 2×2 po dobu pěti dní a ta mě právě kontrolovala na UTZ, krev mi pak vůbec nebrala. Clostilbegyt zabíral, ale těhotenství se nepovedlo, pak přišel rozchod s partnerem a jiné starosti, ted s novým přítelem mám problém s anovulací znova…
Čau holky, poprvé se setkávám s tímto lékem Clostilbegyt, na který čtu spíš negativní recenze. Přijde mi, že dvěma z deseti pomohl. Jinak čtu o nežádoucích cystách, rozhozeném cyklu a bolestí hlavy. Proč ale píšu… Dle diskuzí mají tablety pomoci převážně ženám s problematickou ovulací. S partnerem jsme navštívili kliniku IVF, spermiogram vyšel pouze na 8% aktivních spermií. Musela jsem pak na vyšetření průchodnosti vejcovodů - v pořádku. Ještě nám doporučili genetické vyšetření na frekventované genové vady (třeba nedoslýchavost a hustší krev - zrovna obojí mám
). Když mě paní doktorka zkoumala ultrazvukem zevnitř na klinice, viděla, že už je po ovulaci. Vlastně mi nikdy neřekla, že bych s ovulací měla potíže. Byla jsem i na testech, kolik vajíček mám, hladiny různých hormonů a vše mi vyšlo taky dobře. Je mi 30… A teď jádro pudla
když jsme po čtvrt roce různých vyšetření, která až na spermiogram vyšla dobře, přišly varianty otěhotnění. I s výsledky spermiogramu nám byla nabídnuta inseminace. Zkrácení cesty spermií k vajíčku. Jen nerozumím, proč mám brát tyhle léky… pokud jsem v pořádku. Nebo je to běžný postup? Nerada bych řešila cysty a riskovala ztrátu vaječníku a vlastně tak ještě víc znemožnila možnost otěhotnět.
Pardon za ten sloh… Ale jde i o zdraví. Hlavně jsem se až z příbalového letáku a tady z netu dozvěděla, co to způsobuje a že je to hormonální lék. Na klinice mi to jen předepsali a čau.
Potřebují, aby jsi měla ovulaci v určitý den cyklu, proto bude řízená. Zas tak se toho neboj, pokud to předepisuje lékař, který s tím lékem umí pracovat a jsi sledovaná, jak tvoje vaječníky reagují, nic moc se nemůže stát. Problém je v tom, že to někteří gynekologové předepisují jak smyslů zbavení a ani se neobtěžují udělat folikulometrii, aby mohli na případný problém zavčasu reagovat..
@Janli díky moc. Trochu mě to uklidnilo. Budu určitě chtít, aby se pravidelně dívali, jestli se netvoří třeba ty cysty. Léky nemám ráda. Zvlášť ty, které způsobí víc problémů jak užitku.
Z důvodu anovulačních cyklů mám užívat 1×1 Clostilbegyt od 3.dne pět dní, jsem dneska 3 DC a zapomněla jsem si prášek vzít, je možné si ho vzít až večer a další dny taky večer? Ještě by mě zajímalo, které jste tyto hormony braly, zda Vás doktor kontroloval na ultrazvuku, mně doktorka řekla, že mám přijít až 21.dne cyklu, že odeberou krev a zkontrolují progesteron, zda vaječníky reagují…ale já bych pro jistotu ráda šla i na UTZ, jestli se ti vůbec na ovulaci blíží