Duphaston a přesto spontánní potrat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9754
18.6.12 10:11

Duphaston a presto spontanni potrat?

Ahojte holky,
v dubnu jsem prodelala jedno biochemicke tehotenstvi a ted po dvou mesicich se opet zadarilo, ale…
Mam ted 7 den spozdeni, v patek jsem byla na kontrole, samozrejme jeste nebylo nic videt, s tim jsem pocitala, ale doktor mi kvuli tomu dubnu predepsal duphaston 1-0-1, aby se to neopakovalo.
Ted sice jeste nekrvacim, ale delala jsem si tehu test a z carky je teda jen duch a to slabsi nez ten uplne prvni!!!
Chci se zeptat je mozne potratit pri brani duphastonu? Nebo je mozne, ze by dhupaston nejak ovlivnil silu carky na testu? Nebo stalo se nektere z vas, ze by carka na testu zeslabla a stejne jste zustala tehotna a donosila miminko zdarne az do konce?
A vy holky co jste si prosly spontannim potratem, testovaly jste? A tesne pred krvacenim jste mely ducha nebo normalni carku?
A jestli je tu nejaka zena, ktera prodelala vic spontannich potratu za sebou, zjistil u vas doktor cim to bylo? A jak jste nakonec problem odstranily?
Vsem vam moc dekuju za vase reagce a odpovedi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
18.6.12 10:19

Bohužel, všechny tyhle léky „na udržení“ jsou spíš takové placebo. Dodávat ten hormon má smysl hlavně od ovulace těch cca 14dnů, kvůli případné snížené činnosti žlutého tělíska, ale jakmile je jednou embryo zahnízděné, tak už to dle mého názoru moc vliv nemá. Pokud je těhotenství zdravé, tak se udrží (vem si kolik holek, krvácelo, mělo normálně ms a embryo se udrželo), pokud je něco špatně, tak neexistuje zatím naprosto nic, co by těhotenství na 100% udrželo před zánikem.
Bohužel, to je příroda :(
Ty testy si děláš stále stejné, stejnou značku, ve stejnou dobu? Upozorňuju, že nejde srovnávat test 10jednotkový a 25jednotkový, stejně tak nejde srovnávat test z koncentrované moči ráno a výrazně „naředěné“ třeba odpoledne. Koneckonců, testy z moči jsou kvalitativní, kvantitativní jsou jen testy z krve.
Takže pokud chceš mít jistotu, tak si zajdi na krev a pak znovu, zda hcg roste tak, jak má, jedině to ti napoví, zda těhotenství prosperuje či ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
18.6.12 10:24

@Gladys
Jo jo testy jsem si delala stejnou znacku a vzdy rano.
Bohuzel jsi mi potvrdila co jsem si myslela a ceho jsem se bala. Volala jsem doktorovi a ten rikal, ze po jednou objevenych // se uz nemam testovat a uplne se na to vykaslat. Ze vi co se stalo v dubnu a proto mi dal ty prasky. Nevim tada co tim myslel, ale ty slabe carky me spis ujistujou, ze ms dorazi kazdym dnem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
18.6.12 10:54

Z vlastní zkušenosti vím, že jak Utrogestan tak Duphaston můžou působit jako prevence spon. potratu, nezabrání ale potratu, pokud není plod v pořádku, nezabrání zamlklému potratu. Užívají se zejména v případech hormonálních poruch, špatné funkce žlutého tělíska, apod. V tomto případě mohou být velmi nápomocné, aby se těhotenství udrželo. Já jsem měla stále problémy c syklem, krvácela jsem mimo cyklus, tak jsem utrogestan užívala, těhotenství ale nebylo v pořádku, plod se nevyvíjel jak má a v 11 týdnu jsem musela na revizi. Při dalším těhotenství jsem opět utrogestan užívala, i přes něj jsem špinila, bylo to tak tak, bez něj bych potratila spontánně, tvrdil i dr., přestože plod se vyvíjel správně, potrat by mohly způsobit ty problémy s cyklem. Při takových poruchách cyklu se i zdravý plod nemusí v děloze udržet - proto tyto léky. Brala jsem utroš do 13 týdne, než začne pracovat placenta, pak je to s ohledem na hormonální poruchy v klidu, a narodila se mi před 3 týdny dcerka.

Takže, závěrem, tyto léky pomůžou, ale jak na co. Držím pěsti, aby to dobře dopadlo.

• Citovat
  • Upravit
29
14.12.12 21:54

Ahojky kar-maa, přečetla jsem si tvé otázky a mám na některé odpovědi, které ti možná pomohou. Mám za sebou tři potraty (u všech revize), poslední v 16tt. Zjistili mi Leidenskou mutaci (o té je tady plno vláken ke čtení, stačí zadat do vyhledávače e-mimina). Požádej svého gynekologa (a to radím všech, které prodělali potrat) aby tě objednal na genetiku k vyšetření krve tvé i tvého partnere. Mě to nabídli sami na genetice, až když jsem jela na odběr plodové vody (kvůli krvácení mi odběr stejně nemohli udělat), ale to už bylo bohužel pozdě, než jsem dostala do ruky výsledky, které jsou zhruba za 4-6 týdnů, tak jsem potratila. Nechci nikomu nic vyčítat, ale uznejte, po dvou potratech ani mou doktorku na gynekologii, ani primáře a 6 doktorů v nemocnici, nikoho nenapadne mě poslat na vyšetření krve na genetiku? Objevení téhle mutace je poměrně nové /1994 myslím/, ale i přesto neměli by se doktoři neustále vzdělávat a vědět co je nového? Ani jednoho nenapadlo třeba se jen zmínit. I já jsem hledala na internetu, ale k mé smůle mi nikdy nevypadl článek o Leidenské mutaci. Možná bych teď měla krásnou zdravou holčičku. Fuj to jsem se zase naštvala. Ale i já bych teď měla dotaz pro všechny, které mají zkušenosti s Duphastonem. Jsem momentálně 5+5, každý den píchám Fraxiparin a doktorka mi preventivně též napslala Duphaston. Brala jsem ho 1-0-1,bylo mi po něm strašně spatně a po dvou dnech špinění, tak jsem ho vynechala a vše je zase v pořádku. Pro jistotu jsem zavolala i doktorce na genetiku a ta mi řekla, že tím to být rozhodně nemůže. Když se všek podívám do příbalového letáčku Duphastonu, je tam zmínka, že se má dávat pozor u lidí s žilním troboembolismem, což tahle Leidenská mutace způsobuje. Nemáte některá stejnou zkušenost, třeba to na nás s Leidenem prostě působí jinak. Díky za všechny odpovědi. Jara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí