Co byste udělali se 400.000?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Ahep píše: Více
Jenže za to pořídí v Brně maximálně garáž. Když budeme počítat, že ta částka je 20 % ceny nemovitosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ahep píše: Více
Musí to spořením tak ztrojnásobit. Pak teoreticky má na na něco nejlevnějšího v Brně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem za stejný peníze tři roky dozadu koupila pole. Bydlení jinak máme, auto taky. Bylo to těsně před nástupem té obrovské inflace. Taky jsem tehdy absolutně nevěděla, kam to dát. V zásadě jsem spokojená, kupovala jsem to za 40/m, dnes se obdobná pole prodávají za 100/m. Akorát se to nedá moc rychle prodat a nepotřebuji řešit bydlení, no…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
To je málo k zajištění vlastní nemovitosti. Celkově je ta částka velice nízká k jakékoliv větší investici v dnešní době.
Ale zeptej se finančního poradce. Snad poradí dobré spoření a ještě šetřit. Taky udělá náhled, jestli se svými příjmy splňuje podmínky hypotéky, jestli máte šanci v budoucnu. Případně jak investovat jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Koupila bych si elektrokolo ![]()
Neni to velka castka, abych musela premyslet, kam investovat. Na bydleni bych s tim nepocitala, leda tak na vybyveni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě že na hypotéku je o málo a je o celé naše sporeni za 5 let. Až mi je tedy z toho do breku, protože člověk se 5 let snaží a stejně pro nic. Proto už bych nechtěla udělat stejnou chybu a peníze více zhodnotit.
- Citovat
- Upravit
@1Pears1
Budu muset. Měsíčně jsme nyní schopni odkládat 10.000kc, ale stále to nestačí. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Kockazvysocan
No právě do veci, které nepotřebujeme, investovat nechci a do vybavení v pronájmu také ne. Spíš se cítím trochu být ve slepé uličce, že to vlastně bylo pro nic. Tak jsem chtěla už nyní naložit s penězi trochu lépe. Peníze jsme měli uložené na stavebním spoření, které nyní konci.
- Citovat
- Upravit
@1Pears1
Ještě teda dodám, máme skolkovove dítě, ja čistý příjem 35tis, manžel živnostník 50+ (vydají pausal, pro hypotéku bude v jejich výpočtech minimální prijmy).
- Citovat
- Upravit
My jsme za podobnou (nižší, ale úměrně inflaci) cenu před cca deseti lety koupili právě tu garáž, jak tady už padlo, a několik let ji úspěšně pronajímali. Hodnota garáže rostla podobně jako u jiných nemovitostí, měli jsme peníze z nájmu, garáž vyžaduje oproti bytu jen málo investic do údržby a jako nebytový prostor lze nespolehlivého nájemníka vyhodit oproti bytu velmi jednoduše.
Jakákoliv taková forma zhodnocení ale vyžaduje trošku fištróna - pohlídat si, aby ta koupě byla rozumná (u garáže hlavně, aby to byla stavba na vlastním pozemku, v osobním vlastnictví…), jaký má být její účel (pokud ji prodáš do deseti let po koupi, platíš daň z příjmu) apod.
- Citovat
- Upravit
No na být v Brně musíš počítat cca 100 000/M2…
Takže 3kk/ 3+1 nějaký 6-7 mil podle stavu a lokality.
Levnější je třeba Vyškov, Blansko.
Ale 400 000 ti těch potřebných 20% na základ hypotéky neudělá…
Na to, že máte příjmy 85000, 20 000 dáte za bydlení a měsíčně ušetříte 10 000, bych se jak první podívala na to, za co ty peníze utrácíte…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V naší situaci - pro mě nějaké ojeté auto v automatu, pěkná dovča a zbytek dát stranou do vybavení budoucího domu.
To by byl můj plán - manžel by mi ho rychle změnil/ poupravil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Menton píše: Více
Presne tak - snizit vydaje, hodne utracite!
Dle me je taky hloupe se zuby nehty drzet nekde, kde budu cely zivot zivorit - byt napr. ve Vyskove v novostavbe 3kk stoji polovinu toho co v Brne 6mega! Ale zas kazdeho volba.
Nasi mladi bydli v Krpoli, no me se zrovna z teto lokality zveda solidne kufr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
Jjelikož nejsem úplně prebornik ve financích, chci se zeptat dumyslnejsich/zkušenějších z Vas, jak byste s těmito penězi v dnešní době naložili? Ideálně, jak se s těmito penězi dostat k vlastnímu bydleni? Za předpokladu, že auto netreba - máme jedno staré, sloužící, bydleni Brno - pronájem (20tis).
Moc dekuji za všechny rady/tipy!