Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ewa123 píše:
Ahoj holky,
jestli vas zajima jak to dopadlo, tak asi takhle.
Ten kluk porad psal ze me chce videt, poslal mi i cislo, prvni den psal snad kazde 2 hodiny, pak uz se neozval, dokud jsem nenapsala ja, no a pak uz nepsal vubec. Napsala jsem mu, proc mi nepise a odepsal, ze mu vypnuli telefon, prootze pozde zaplatil fakturu, ale ze mu mam napsat misto setkani a ze v tydnu dojede. No a od te doby nic. Ale na internetu je kazdy den, vidim ho noirmalne na chatu, tak jsem mu napsala, co si o nem myslim, ze si ze me vystrelil atd., no a ani neodpovedel, nevysvetlil, proste nic!!
Udelal si ze me asi srandu. To uz se mi stalo podruhe, asi pritahuju same blbce, jinak to neumim rict, ted jsem ale rada, ze jsem mu o sobe nerekla vse hned na zacatku, nebot by to dopadlo stejne a jeste by mel o mne hodne informaci.
Jsem vazne zklamana, ne kvuli tomu, ze jsme se nesetkali, ale proto, ze nerekl na rovinu, co a jak.
ahoj,
no tvuj přibeh je velmi častý na netu.. tedy mám na mysli průběh toho seznameni na netu ![]()
jinak do budoucna doporučuji určitě říct pravdu.
mě kdyby holka řekla, jak to doma ve skutečnosti má, absolutně by mi to nevadilo.
jinak s manželem no nevím nevím… pokud si nerozumite, nevidím důvod zůstavat spolu. a kvuli dětem? stejně si myslím, že to jednou dřív nebo pozdeji skončí.. a pak už to budou děti i vnímat a možná to bude horší…
věř, že ale bude časem lépe
tak hodně zdaru
Zamare. diky za rady.
a ty jako myslis, ze by ti nevadilo kdyby ses dozvedel pravdu o tom, ze jsem vdana a tak? no ja jsem to prave nechtela psat driv nez se sejdem, nikdy nevis co se z dotycneho vyklube, viz. moje zkusenosti. samozrejme pri setkani je to neco jineho.
Milá evo123, před časem si z Reflexu dávala rande po netu nějaká redaktorka a sama byla překvapena, kolik se jí ozvalo mužů, kterých partnerky jsou na mateřské. Z diskuze jsem vyrozuměla, že vy-my ženské to seznapvání bereme vážně. Osobně si myslím, chlapa na netu na pokec a příjemné psaní a toť vše. Nakonec ani to nemusí vždy mužský být. Hlavně žádné výčitky. Taky mám cholerického manžela, hulváta, třetím rokem na MD se to lepší, rozkoukávám se, přestávám být závislá, už se těším do práce.
Ahoj Ewo123, mám kamarádku, která byla 10let vdaná a má dceru dneska 9let a seznámila se s nynějším přítelem na netu. Dávali si spolu občas rande, doma třeba řekla, že vyhrála avon víkend (udělali si k tomu i nějakou jakoby pozvánku)a odjela na víkend a postupně se poznávali a ona se pak odstěhovala a odešla k němu. Toť k tomu, že i na netu můžeš potkat někoho, kdo vážně taky hledá. A s tím souvisí i to, že já bych třeba hned neodešla od toho manžela, máš tam aspoň nějakou „drobnou“ finanční jistotu, kdybys odešla, píšeš, že asi k mamce a že jsi na mateřské, moc ti nezbyde
Já jsem šla třeba ze vztahu do vztahu, odejít totiž jen tak není jednoduché a pro mě bylo jednodušší jít zase za někým i když to pak třeba nevyšlo, nebolelo to tolik. Dneska mám skvělého manžela a 19m holčičku, sice se taky hádáme, u nás jsem výbušnější spíše já
, ale ve finále jsou to spíše prkotiny o kterých si pak popovídáme a je to zase dobrý.
Přeji hodně štětstí ![]()
Ahoj Evi,
na kluka ze seznamky se vykašli, nakonec je asi dobře, že jsi mu o sobě nic nenapsala. Pro tebe je důležité si ujasnit, co vlastně v životě chceš, jestli cholerického manžela a nešťastný život nebo pohodového chlapa, ale poněkud těžký „nový začátek“.
Píšeš, že manžel nechápe, v jakém smyslu se špatně chová, tak mu zkus vysvětlit přesně to, co ti na něm vadí. Ale pokud on sám si myslí, že je vše v pořádku, tak se asi těžko dokáže změnit. Člověk musí myslet taky sám na sebe a na své štěstí. Nevím, kolik máš let, ale myslím, že by neměl být problém najít si nového partnera, v dnešní době je to velmi časté, že se lidé rozvádějí.
Taky nevím, na kolik je na tvého manžela vaše dítě fixované a jak by váš případný odchod neslo, ale píšeš, že se mu moc nevěnuje, což asi také není v pořádku. Připadá mi, že je trochu sobecký.
Podstatou dobře fungujícího vztahu je vzájemná tolerance a úcta. Pokud si myslíš, že to má ještě smysl, tak by sis měla s manželem promluvit a říct mu, co tě na něm štve a na čem by měl zapracovat.
Pokud ani to nepomůže, tak to asi nemá smysl
. Dříve nebo později tě tento způsob života úplně celou vysaje.
Věřím, že to není jednoduché rozhodnout se, zda odejít od manžela, ale pokud je v něm chyba a on si ji nehodlá připustit, budeš nakonec stejně nešťastná.
Přeji hodně zdaru a snad se situace co nejdříve vyřeší.
Ahoj holky,
jestli vas zajima jak to dopadlo, tak asi takhle.
Ten kluk porad psal ze me chce videt, poslal mi i cislo, prvni den psal snad kazde 2 hodiny, pak uz se neozval, dokud jsem nenapsala ja, no a pak uz nepsal vubec. Napsala jsem mu, proc mi nepise a odepsal, ze mu vypnuli telefon, prootze pozde zaplatil fakturu, ale ze mu mam napsat misto setkani a ze v tydnu dojede. No a od te doby nic. Ale na internetu je kazdy den, vidim ho noirmalne na chatu, tak jsem mu napsala, co si o nem myslim, ze si ze me vystrelil atd., no a ani neodpovedel, nevysvetlil, proste nic!!
Udelal si ze me asi srandu. To uz se mi stalo podruhe, asi pritahuju same blbce, jinak to neumim rict, ted jsem ale rada, ze jsem mu o sobe nerekla vse hned na zacatku, nebot by to dopadlo stejne a jeste by mel o mne hodne informaci.
Jsem vazne zklamana, ne kvuli tomu, ze jsme se nesetkali, ale proto, ze nerekl na rovinu, co a jak.