Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,v životě jsem nikam takto nepsala,ale ráda bych si vyměnila s někým názory na manželství. To moje po 7 letech probíhá v neustálých hádkách. ( máme 2 děti ) Manžel by rád bydlel mimo Prahu, ale já nechci protože máme plno půjček a i když prodáme byt, tak to nebude stačit a budeme si muset vzít hypotéku. To nechci , protože jsem v Praze ráda , 1 dítě chodí tady do školy a já sháním práci.Taky už mě nebaví neustále poslouchat jak jsem k ničemu, bordelářka ( to si nejsem jistá uklízim každý den, manžel po sobě neuklidí ani ponožky, každý den má anvaříné, ráno připravené oblečení, protože prý nemuže nikdy nic najít atd.¨) , že jsem pitomá a válim se 6 let doma a on mě musí živit.Každou chvíli mi řiká, že se rozvede. Tak nevím co dělám špatně. Na svoje koníčky pomalu rezignuji, a starám se jen o rodinu. Je na tom někdo stejně? Dík
Ahoj, nedávno tu proběhla podobná diskuze, tady máš odkaz: https://www.emimino.cz/…nzela-36631/
Za sebe říkám - zůstaň v Praze, na venkově bez práce tě manžel bude mít jistou na 100% a nebude se snažit už vůbec. Jinak bych si vzala k srdci rady z té diskuze, co jsem na ni dala odkaz.
Nikdo si neváží toho, co má zadarmo. Tvůj manžel doma nemusí hnout prstem - tak nemá proč mít svůj domov rád.
Zní to asi tvrdě, ale opravdu si myslím, že to je tak ![]()
ahoj
tak já bych to udělala následovně, kdybych měla doma muže jako ty: uklízela bych si po sobě a po dětech, jeho věci bych nechávala tak jak si je všude „odloží“, talíře a vůbec nádobí který použije bych mu dávala hezky na stranu ať vidí co toho našpiní a neuklidí si aspoň do dřezu, oblečení bych mu taky nepřipravovala-nejsem jeho služka atd…možná vám to bude připadat hloupé, ale dělala bych to aby viděl, kolik nepořádku nadělá on sám a hlavně aby si to po sobě začal taky uklízet-ono mu to nedá až tu kopu prádla ajiné uvidí. a taky uvidí že se asi moc doma neválíš. a ktomu jak ti říká, že jsi pitomá, nic neděláš a říká ti že se stebou rozvede…pitomej je on, protože nedokáže ocenit a vážit si toho co jako žena pro rodinu děláš......a já osobně bych to nevydržela a na to že se stebou rozvede bych mu řekla (ikdyž bych to třeba myslela s nadsázkou a zní to jako na truc a není to zas tak lehké) ať se rozvede, aspoň bude o bordeláře míň a že by si se dokázala o sebe a děti postarat, nemůžeš přeci po něm chtít aby tebe a svoje děti živil.......možná to všechno zní blbě, ale tak bych to zkusila udělat já
tak hodně štěstí liloli ![]()
Liloli- to je teda ,nezlob se, sprosťák!!!něco takového říct,zasloužil by
a nakoupnout někam-promiň,ale tohle mě vždy nadzvedne,když vidím,jak si chlap neváží ženy a je na ni hrubý
![]()
Souhlasím s rubberbear,přesně tak to zkus.nic nechystat,at se holomek stará sám ![]()
pevné nervy ![]()
Možná by stálo za to pár dní doma na práci nesáhnout. Jen se postarat o dítko a nechat nádobí, prádlo a všechno ostatní na pokoji (ač pak budeš mít práce mnohem víc) a až se začne ta tvoje drahá polovička divit, tak bych odsekla, že takhle by to vypadalo pořád, kdyby jsi se skutečně doma jen válela. Já tě tedy obdivuji, protože tohle bych si já, horká hlava, líbit nenechala asi ani jednou. Jen jednou se doma ozvalo, že on je živitel rodiny (tehdy jsem chodila do práce a brala jen o 2 tis.méně) a já bych měla doma dělat všechno a měl měsíc takové peklo, že se i s pračkou naučil zacházet, aby měl v čem chodit. Rozhodně bych se na vesnici nestěhovala, práci tam těžko seženeš a budeš ně něm opravdu závislá a on toho bude dál využívat a pořád ti srážet sebevědomí
Ještě by to chtělo mu ukázat, že tě nemá zas tak jistou, jak si myslí. Nemůžeš se s dítětem sebrat a někam vypadnout? Rodiče, kamarádka? Aby viděl, že si s tebou nemůže vytírat, jak se mu zachce.
rubberbear píše:
ahojtak já bych to udělala následovně, kdybych měla doma muže jako ty: uklízela bych si po sobě a po dětech, jeho věci bych nechávala tak jak si je všude „odloží“, talíře a vůbec nádobí který použije bych mu dávala hezky na stranu ať vidí co toho našpiní a neuklidí si aspoň do dřezu, oblečení bych mu taky nepřipravovala-nejsem jeho služka atd…možná vám to bude připadat hloupé, ale dělala bych to aby viděl, kolik nepořádku nadělá on sám a hlavně aby si to po sobě začal taky uklízet-ono mu to nedá až tu kopu prádla ajiné uvidí.
Tak jsem to chvilku dělala „jen“ s nádobím, to byla sranda ![]()
Ahoj.
Mám doma to samé. Možná ještě horší. A to nejsme manželé. Máme spolu jedno dítě. Peníze mi nedává - celý rok šetřím, abych mohla nakoupit dárky pro celou rodinu. Z rodičáku zaplatím své a malého pojištění, internet, 200 dávám na stranu. Mám 3000 na dva velké nákupy a 1000 korun na měsíc na běžné, malé nákupy v místním obchodě. A něco mi zbyde pro malého - potřebuje boty a tak.
Přemýšlím, kdy naposledy jsem dostala pusu o sexu ani nemluvím. Ráno odejde do práce kolem 7 a vrací se v půl 6. První po čem se ptá je jídlo. Taky musí být teplá večeře i když má teplé obědy - jakmile je třeba pomazánka, je to špatně. Mezi jeho kamarády mě neustále ponižuje - dělá ze mě úplnýho de***a. Doma je to horší - je tu bordel, malý nic neumí, je nevychovaný, jsem neschopná, tlustá, mám příšerný vlasy, ty chceš něco dělat? stejně to nezvládneš, proboha co to máš na sobě? Talíř? ten si snad odneseš, až budeš odnášet po malým. Proč ty chceš odpočívat? já chodím do práce, ty si doma. Jak to, že nemám upečenou bábovku. Jakto, že tady není nic sladkýho? to je jen zlomek…
Jednou jsem zkusila - nechat talíř na jeho místě, neodnášet, nemýt, i jsem mu házela věci na jednu hromadu - talíř jsem uklidila po 14-ti dnech s plísní, prádlo jsem mu vyprala, protože jsem se styděla za něj, že má na sobě 2 dny starý triko a ponožky.
Nezmění se to! A teď záleží na tobě, jak se k tomu postavíš. I já snad jednou bouchnu a budu doufat, že si uvědomí, že nesedím s nohama na stole - že i já mám právo být unavená…
anonymni-to nemyslis vazne, ze s takovym chlapem jeste jsi???
Vzdyt se o vas vubec, ale vubec nestara, a pritom chce vsechno.. ![]()
Zacni si vazit sama sebe a bouchni do stolu, vzdyt ty na to evidentne mas, abys to pripadne zvladla i bez nej!
Omlouvam se autorce diskuse za odboceni od jejiho problemu ![]()
anonymní-je mi Tě i dítěte líto,nechceš s tím něco dělat?bylo by Ti třeba líp bez něj.
Anonymní, to on nikdy sám nepochopí, on to totiž ví, že děláš všechno a on nic, jemu to tak vyhovuje, tím, že tě sráží, si tě drží doma, copak člověk, který nemá sebevědomí, má sílu jít dál sám?
Slibuju, že už nikdy nebudu na svýho chlapa nadávat, protože oproti tomu co tu čtu je to poklad.
Liloli pokusila bych se nějak poplatit ty půjčky a pak bych od něj frnkla…
Anonymní od toho bych frnkla hned…Nadává, že jsi tlustá? Ale dítě ti určitě nepohlídá, abys mohla jít někam cvičit.
Já říkám udržet rodinu ano, ale ne za každou cenu…
To je hnus jak se dokáží někteří chlapy chovat…
Řekněte to je opravdu k tomuhle vychovali?
lleennttiillkkaa píše:
Slibuju, že už nikdy nebudu na svýho chlapa nadávat, protože oproti tomu co tu čtu je to poklad.
máš pravdu,ted se mu v duchu omlouvám ![]()