Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý den chtěla bych dnes dělat lívance ale nevím co na ně dát. Napadlo mě třeba posypat skořicí s cukrem tvarohem nebo zakysankou a borůvkový žahour ale nevím jwk by to chutnalo prosím poraďte
![]()
My dáváme i povídla, cukr a skořice a nebo jen polijeme javorovym sirupem
Proč anonym? To je hrozně citlivý, že chceš dělat lívance ![]()
Dělám buď posypane skořicí a cukrem. Nebo lehce rozvarim ovoce s cukrem, poliju s tím lívance a navrch dám kysanku, případně šlehačku. Nebo pomazat marmeládou a na to kysanka /šlehačka. Záleží, co máte rádi a co máš doma za suroviny ![]()
Ahoj, ja doma delam americke livance a davame na ne pecenou nebo smazenou slaninu, maslo a javorovy syrup. Pro nas nej kombinace ![]()
Marmeláda, povidla, nutella, stačí jen posypat cukrem, zakysanou smetanu, čerstvé ovoce…
@vokishka, s mákem neznám. Pomeleš mák a smícháš s cukrem nebo jak lívance s mákem děláš?
Edit: Oprava chyby.
Příspěvek upraven 24.03.20 v 07:15
Zakysaná smetana smíchaná s vanilkovým cukrem, skořice, máslo, rozvařené ovoce, čerstvé ovoce, ořechové máslo, nutella…
Tam si muzes dat cokoliv podle chuti
marmeladu, nuttelu, tvaroh, jogurt, javorovy sirup, cukr se skorici. Fakt uz se lidi musi ptat anonymne na netu na to, co si placnou na livanec? ![]()
Zakysaná smetana, marmeláda, nutella, šlehačka, mascarpone se šlehačkou a případně ochutit např. skořicí, bílou čokoládou atd, javorový sirup, tvaroh…možností je spousta.
Často dělám lívance nebo vafle na snídani. Děti je jedí buď suché nebo s marmeládou. Já si na ně dávám jogurt, ovoce (banán + jahody/boruvky/kiwi), lžičku arasidoveho masla a přeliji pár kapkami medu, popř. ořechy. Prostě na co mám chuť. Manžel je ji s jogurtem / tvarohem a povidly.
My děláme třeba s nutelou a banánem, nebo ruzne s marmeládou, nebo zakysanou smetanou a rozvarem z jahod nebo borůvek.
Nejvíc je miluju jen tak se skořicí ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den chtěla bych dnes dělat lívance ale nevím co na ně dát. Napadlo mě třeba posypat skořicí s cukrem tvarohem nebo zakysankou a borůvkový žahour ale nevím jwk by to chutnalo prosím poraďte![]()
Ja mám nejraději skořici s moučka cukrem.
@Hořec píše:
Marmeláda, povidla, nutella, stačí jen posypat cukrem, zakysanou smetanu, čerstvé ovoce…@vokishka, s mákem neznám. Pomeleš mák a smícháš s cukrem nebo jak lívance s mákem děláš?
Edit: Oprava chyby.
Příspěvek upraven 24.03.20 v 07:15
Přesně, pomalu mák a smíchám s cukrem. Někdy si pod to prasácky dám i marmeládu ![]()