Co dáváte pít ročnímu dítku?

963
3.11.11 19:33

co dáváte pít ročnímu dítku?

ahojky maminy,

mám doma roční dítko, velkého vybíravce na pití. Sama nepije z flašky, ani žádného pítka, když jí náhodou pití chutná, pije brčkem, jinak lžičkujeme. Nechat zkusit vycukat a podávat jen hrneček u nás nefunguje, nepila dva nic krom ranního mléka, tak jsem to stopla. dávám vodu nebo neslazený ovocný babio čajík, ale nchce to. šťávičky taky moc nemusí, tak už nevím. Přiznám se, že už jsem přemýšlela nad doslazováním, a to jsem odpůrkyně, ale potřebuji, aby byla dostatečně hydratovaná, což teď as moc není, má i problém se stolicí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1349
3.11.11 19:36

Já naší malou rozpila na granulovaném čaji od Hippu.Jakmile přestala dělat s pitím problémy,přešli jsme na neslazený ovocný čaj od Lerosu,popřípadně vodu a je to bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
3.11.11 19:38

Ahoj, moje dítko taky nemá zvlášť vydatný pitný režim. Pije z učícího hrníčku nebo z plastové láhve malé Dobré vody. Dávám nejčastěji vodu, neslazený čaj, mléko, někdy Caro nebo ovocný koktejl, zákys, podmáslí…
Přeju hodně trpělivosti. :-) T.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
3.11.11 19:41

taky jsem dávala granulovaný - on je totiž sladší a dobrý! a pak jsem postupně přešla na pytlíkovaný a dobrý :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
3.11.11 19:43

Naše malá se v pití taky nepřetrhla,ale naučila se pít ze skleničky.Nikde ji to neteče,je fakt šikovná.Baví ji to a vypije toho hodně.A dávám neslazený čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
3.11.11 19:43

Ředím ovocné šťávy - jablečný mošt nebo ty dětské ve skleničkách. Ale že by toho vypila nějak extra moc …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1583
3.11.11 19:50

tak u nás to samé :-? až nedávno mi tchýně poradila, dát do toho čaje trochu mléka(dávám na 100mlčaje 1odměrku nutrilonu) a pije jak duha :-D tak časem začnu mléko ubírat…i jsem se na to ptala dr. a ta říkala, že je to ok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
3.11.11 19:52

Co osladit glukopurem? Není to takový „jed“ jako cukr, nebo medem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
3.11.11 20:06

davam teekanne, je to jeden z mala kvalitnich ovocnych caju, klukum chutna moc, kdyz nahodou pili malo, dala jsem do toho odmerku granulovaneho na 250ml a pak jedou jak draci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
3.11.11 20:09

U nás se pije pouze z prsa… a to mu je 13 měsíců :roll: tedy lžičkou krásně dlabe i vodu, ale z pítka prostě pít nebude a nebude… a o lahvi ani nemluvím.
Trochu zabírá sklenička, ale to aby ho zas člověk před napitím svlékl do naha :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
3.11.11 20:16

Davam vodu nebo neslazeny caj od Lerosu nebo Sunarku. A taky jeste kojim, tze neco do sebe dostane. Nejlepe pije z brcka, hur uz z uciciho hrnicku. Obcas se napije z klasickeho hrnku nebo ze sklenicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
3.11.11 20:16

tak to u nás je to naopak,malá pije litr i více denně.Ráno mlíčko,pak udělám čaj,neslazený,když ho vypije,tak pak jen vodu.Bohužel mi ale hodně pije i v noc,takže u nás je zase problém ten,že se budí každou chvíli v noci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
3.11.11 20:27

Ahoj,
my s pitím bojujeme pořád a nechtějí a nechtějí. je to bída, vyzkoušela jsem všechny různé druhy nápojů i hrníčků a nic. S hrnky bych si mohla otevřít krámek. Kolem toho roku jsem jim dávala ředěné šťávy od Hami a Hippu, celkem jim chutnaly, pak jsme ředila 100% džusy a teď pijí sirupy Yo, hlavně pomerančový. Asi zase zkusím ty rozpustné dětské čaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
3.11.11 20:28

U nas se pije jen voda a z niceho jineho nechtela nez z toho nevylivaciho uzaveru z Kubika aqua nebo tak nejak. .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
3.11.11 20:46

já zjistila, že pití něčeho jiného, než mlíka nezávisí ani tak na tom, co dětem nabídnu k pití, ale z čeho jim to nabídnu!! nakoupila jsem mraky učících hrnků, i s brčkama a nakonec se osvědčila obyčejná babylove lahvička s takovou křivou savičkou…díky tomu holky vypijou krom mlíka přes den kolem půl litru tekutin…úplně nejradši mají nějaký bylinkový čaje, do kterých jim přidám trošku jablečný šťávy taky babylove z DM. ale jinak pijou i jenom vodu nebo vodu s tou ovocnou šťávou.

když jsem tohle řekla kámošce, která u malýho s pitím taky bojovala, tak vyměnila učící hrnek za lahvičku, kterou má malej stejnou na mlíko a začal pít taky hodně :palec:

problém může být asi kojených dětí, který nejsou zvyklý pít z lahve :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky