Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Jsem ted v 6. mesici a mam doma batole, takze muj pohyb je kazdy den 2-2,5 hodinova v ramci moznosti
svizna prochazka s kocarem, kdyz prcek spi a vecer tak 4× tydne cvicim pul hodky nejaky tehotensky workout. Pred ditetem jsem behala hodne, pred par lety jsem behala pulmaratony a maraton. V tu dobu jsem jen behala, jinak jsem to vzdy stridala, aby me to nenudilo, takze beh/fitko nebo mensi vybeh s posilovanim nekde venku. Vetsinou se to tak nejak stridalo, na co jsem zrovna mela chut. Mam za sebou obdobi kruhacu, crossfitu i to behaci.. po narozeni prvniho mi desne ubyl cas, nemame hlidani, takze jsem cvicila venku s kocarem a behala, kdyz hlidal chlap, ale rozhodne mene nez pred ditetem. Mit vic hlidani, tak toho taky vyuziju ![]()
Teď přes zimu jsem běhání téměř vyřadila.., běhala jsem večer a jak lidi zatopili pod kotlem, tak je to ovzduší fakt síla + často náledí apod.
Ale když pominu nemoc přes Vánoce, tak denně cvičím doma, rozdělila jsem si to na 4 sekvence po dnech: kardio, nohy a zadek, břicho a ruce a záda a příležitostně nebo na jaře zase přidám i běh.. ![]()
@Tosidelassrandu píše:
Vždyť se to všechno dá třeba večer, když jde dítě spátjen je potřeba si všechno dobře zorganizovat
Tak taky záleží v kolik ti to mimino chodí spát, že, když usíná po deváté a v šest ráno je v plné polní vzhůru, tak se jdeš vyspat…
@Luminance píše:
A pokud usina takhle, tak asi rano spi trosku dele, tak leda cvicit ranoja mam zas ranni ptace, co je vzhuru mezi 4-4:30, takze chodi spat mezi 18:30-19, takze ja mam zas cvicici vecery
ale chodit mi pozde spat, tak bych vstavala rano pred nim.
Mne chodi dite spat taky 21-21:30, rano spi do 8-9, ale ja jsem po nocnim kojeni tak KO, ze neexistuje, abych vstala treba o pul 7 a sla cvicit. Bych po par dnech asi zdechla. Staci, ze jednou tydne musim do kancelare, to vstavam brzy, protoze mam od rana porady a pak to cely zbytek tydne dospavam
Ale jinak souhlasim, ze je to o organizaci a mraky cviceni se da delat i s ditetem.
Jsem ochotná v létě běhat pozdě večer nebo brzo ráno, kdy mám dovolenou. Ale teď přes týden ráno a ani pozdě večer běhat nemůžu, když chodím do práce. Musím si po každém cvičení umýt vlasy (dlouhý proces úpravy pak). Ať nemám propocenou smradlavou slámu v práci. Takže si cvičím doma tak, abych si mohla rozumně umýt a zpracovat vlasy. Někdo má krátké vlasy. Tak asi umyje a hotovo. Na krátké vlasy se cítím moc mladá. Zatím je prostě nechci.
@Ernais píše:
Mne chodi dite spat taky 21-21:30, rano spi do 8-9, ale ja jsem po nocnim kojeni tak KO, ze neexistuje, abych vstala treba o pul 7 a sla cvicit. Bych po par dnech asi zdechla. Staci, ze jednou tydne musim do kancelare, to vstavam brzy, protoze mam od rana porady a pak to cely zbytek tydne dospavamAle jinak souhlasim, ze je to o organizaci a mraky cviceni se da delat i s ditetem.
No tak mi dítě vstává v šest ráno a chodí spát v těch cca 9 fakt od malého mimca. Je mu devět a pořád čekám na tu dobu, kdy začne dýl spát, jak mi všichni prorokujou… A hlavně musíš mít pro to dítě hlídání…
A co behani s kocarem, to by neslo? Ja ten muj vyuzila tak, ze se zaplatil snad 100krat. Chodila jsem v dobe, kdyz dite melo spat. Jako neni to uplne ono, kazi to techniku, ale kdyz neni jina moznost.. ![]()
@Lenka_Hal mi třeba běhání s kočárem nevyhovovalo…ten, kdo má spací dítě a hlídání má úplně jinou pozicí.
V noci jsem kojila, vstával v šest ráno usínal po deváté večer, relaxovaná jsem na spacích procházkách…byla jsem ko, a na sport tak to těch jeho dvou let jsem absolutně neměla energii.
Koupili jsme domů pak rotoped, to je super věc, snažím se aspoň 2× týdne si dát těch 30-45 minut, dát si jógu, hodně chodím pěšky, těch 5 km denně nachodim, v létě kolo, bazén, tak nějak přirozeně se hýbat…
Mě poslední dobou hodně začalo bavit plavání. Je to teda spíš tím, že fakt nesnáším běhat
takže doporučuju všem se stejným problémem. Přijde mi, že si za hoďku v bazénu dám stejně do těla jako při jinym cvičení.
@nikiska1 plavani je super, ja chodim plavat, abych se po behani „napravila“. Jen se nesmi plavat s hlavou nad vodou, jak je na bazenu povetsinou videt, tim si clovek spis skodi ![]()
No tak to je téma přesně pro mě. S dovolením využijí všechny tipy na rychlou regeneraci po běhu, která nezabere moc času a dá se provozovat s dětmi. Běhala jsem dost i před dětmi a mezi jednotlivými těhotenstvími (vlastně i v těhotenství, dokud to šlo), ale teď je to extrém - od porodu poslední dcery v červnu dám 300 - 600 km za měsíc, za leden teď aktuálně nějakých 530. Hodně mi to pomáhá na psychiku, je to takový ten čas, co mám jenom sama pro sebe a nikdo po mě nic nechce. No a jestli to tak jde napsat, asi jsem se stala „závislá“ na únavě z dlouhého běhu. Každopádně únava je znát a čas na smysluplnou regeneraci fakt nemám. 🙁 Jinak kromě běhu nestíhám fakt nic, to leda běhám za dětma a dělám šoféra, maximálně sem tam procházka s nejmenší.
Já měla běhání vždy jako doplněk k posilování. Takže hlavně posiluji, s lehkýma i těžkýma váhama a jako změna si jdu zaběhat, protože posilování taky není všechno. Přes zimu běhám doma na páse, od jara do podzimu venku, máme tu pole, louky, lesy
zase se brzo chystám začít, teď jsem měla asi půl roku pauzu od všeho - rozhodli jsme se pro další dítě, ale skončilo to revizí, tak bych zas po šestinedělí chtěla naskočit do režimu
taky jsem pěkně nakynula, je u mě znát každé kilo a cítím že už jsem tak 5 kg od své komfortní zóny
![]()
Já běhám jen rekreačně se psem 1-2× týdně, do 10 km. Jinak mám k tomu koně, lezení, túry a procházky, v zimě běžky, sjezdovky. Teď jsem si dala předsevzetí, že se od března začnu pravidelně koupat venku.