Co děláte krom běhání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4624
30.1.23 16:47

Jsem ted v 6. mesici a mam doma batole, takze muj pohyb je kazdy den 2-2,5 hodinova v ramci moznosti :lol: svizna prochazka s kocarem, kdyz prcek spi a vecer tak 4× tydne cvicim pul hodky nejaky tehotensky workout. Pred ditetem jsem behala hodne, pred par lety jsem behala pulmaratony a maraton. V tu dobu jsem jen behala, jinak jsem to vzdy stridala, aby me to nenudilo, takze beh/fitko nebo mensi vybeh s posilovanim nekde venku. Vetsinou se to tak nejak stridalo, na co jsem zrovna mela chut. Mam za sebou obdobi kruhacu, crossfitu i to behaci.. po narozeni prvniho mi desne ubyl cas, nemame hlidani, takze jsem cvicila venku s kocarem a behala, kdyz hlidal chlap, ale rozhodne mene nez pred ditetem. Mit vic hlidani, tak toho taky vyuziju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3229
30.1.23 22:41

Teď přes zimu jsem běhání téměř vyřadila.., běhala jsem večer a jak lidi zatopili pod kotlem, tak je to ovzduší fakt síla + často náledí apod.
Ale když pominu nemoc přes Vánoce, tak denně cvičím doma, rozdělila jsem si to na 4 sekvence po dnech: kardio, nohy a zadek, břicho a ruce a záda a příležitostně nebo na jaře zase přidám i běh.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
30.1.23 22:58
@Tosidelassrandu píše:
Vždyť se to všechno dá třeba večer, když jde dítě spát :) jen je potřeba si všechno dobře zorganizovat

Tak taky záleží v kolik ti to mimino chodí spát, že, když usíná po deváté a v šest ráno je v plné polní vzhůru, tak se jdeš vyspat…

• Citovat
  • Upravit
6654
31.1.23 09:10
@Luminance píše:
A pokud usina takhle, tak asi rano spi trosku dele, tak leda cvicit rano :) ja mam zas ranni ptace, co je vzhuru mezi 4-4:30, takze chodi spat mezi 18:30-19, takze ja mam zas cvicici vecery :lol: ale chodit mi pozde spat, tak bych vstavala rano pred nim.

Mne chodi dite spat taky 21-21:30, rano spi do 8-9, ale ja jsem po nocnim kojeni tak KO, ze neexistuje, abych vstala treba o pul 7 a sla cvicit. Bych po par dnech asi zdechla. Staci, ze jednou tydne musim do kancelare, to vstavam brzy, protoze mam od rana porady a pak to cely zbytek tydne dospavam :roll: Ale jinak souhlasim, ze je to o organizaci a mraky cviceni se da delat i s ditetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
31.1.23 10:21

Jsem ochotná v létě běhat pozdě večer nebo brzo ráno, kdy mám dovolenou. Ale teď přes týden ráno a ani pozdě večer běhat nemůžu, když chodím do práce. Musím si po každém cvičení umýt vlasy (dlouhý proces úpravy pak). Ať nemám propocenou smradlavou slámu v práci. Takže si cvičím doma tak, abych si mohla rozumně umýt a zpracovat vlasy. Někdo má krátké vlasy. Tak asi umyje a hotovo. Na krátké vlasy se cítím moc mladá. Zatím je prostě nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
1.2.23 18:20
@Ernais píše:
Mne chodi dite spat taky 21-21:30, rano spi do 8-9, ale ja jsem po nocnim kojeni tak KO, ze neexistuje, abych vstala treba o pul 7 a sla cvicit. Bych po par dnech asi zdechla. Staci, ze jednou tydne musim do kancelare, to vstavam brzy, protoze mam od rana porady a pak to cely zbytek tydne dospavam :roll: Ale jinak souhlasim, ze je to o organizaci a mraky cviceni se da delat i s ditetem.

No tak mi dítě vstává v šest ráno a chodí spát v těch cca 9 fakt od malého mimca. Je mu devět a pořád čekám na tu dobu, kdy začne dýl spát, jak mi všichni prorokujou… A hlavně musíš mít pro to dítě hlídání…

• Citovat
  • Upravit
26672
1.2.23 18:30

A co behani s kocarem, to by neslo? Ja ten muj vyuzila tak, ze se zaplatil snad 100krat. Chodila jsem v dobe, kdyz dite melo spat. Jako neni to uplne ono, kazi to techniku, ale kdyz neni jina moznost.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
1.2.23 18:36

@Lenka_Hal mi třeba běhání s kočárem nevyhovovalo…ten, kdo má spací dítě a hlídání má úplně jinou pozicí.
V noci jsem kojila, vstával v šest ráno usínal po deváté večer, relaxovaná jsem na spacích procházkách…byla jsem ko, a na sport tak to těch jeho dvou let jsem absolutně neměla energii.
Koupili jsme domů pak rotoped, to je super věc, snažím se aspoň 2× týdne si dát těch 30-45 minut, dát si jógu, hodně chodím pěšky, těch 5 km denně nachodim, v létě kolo, bazén, tak nějak přirozeně se hýbat…

• Citovat
  • Upravit
80
2.2.23 15:37

Mě poslední dobou hodně začalo bavit plavání. Je to teda spíš tím, že fakt nesnáším běhat :D takže doporučuju všem se stejným problémem. Přijde mi, že si za hoďku v bazénu dám stejně do těla jako při jinym cvičení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
2.2.23 18:41

@nikiska1 plavani je super, ja chodim plavat, abych se po behani „napravila“. Jen se nesmi plavat s hlavou nad vodou, jak je na bazenu povetsinou videt, tim si clovek spis skodi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
2.2.23 19:21

No tak to je téma přesně pro mě. S dovolením využijí všechny tipy na rychlou regeneraci po běhu, která nezabere moc času a dá se provozovat s dětmi. Běhala jsem dost i před dětmi a mezi jednotlivými těhotenstvími (vlastně i v těhotenství, dokud to šlo), ale teď je to extrém - od porodu poslední dcery v červnu dám 300 - 600 km za měsíc, za leden teď aktuálně nějakých 530. Hodně mi to pomáhá na psychiku, je to takový ten čas, co mám jenom sama pro sebe a nikdo po mě nic nechce. No a jestli to tak jde napsat, asi jsem se stala „závislá“ na únavě z dlouhého běhu. Každopádně únava je znát a čas na smysluplnou regeneraci fakt nemám. 🙁 Jinak kromě běhu nestíhám fakt nic, to leda běhám za dětma a dělám šoféra, maximálně sem tam procházka s nejmenší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
22.2.23 07:52

Já měla běhání vždy jako doplněk k posilování. Takže hlavně posiluji, s lehkýma i těžkýma váhama a jako změna si jdu zaběhat, protože posilování taky není všechno. Přes zimu běhám doma na páse, od jara do podzimu venku, máme tu pole, louky, lesy :mrgreen: zase se brzo chystám začít, teď jsem měla asi půl roku pauzu od všeho - rozhodli jsme se pro další dítě, ale skončilo to revizí, tak bych zas po šestinedělí chtěla naskočit do režimu :mavam: taky jsem pěkně nakynula, je u mě znát každé kilo a cítím že už jsem tak 5 kg od své komfortní zóny :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
22.2.23 08:36

Já běhám jen rekreačně se psem 1-2× týdně, do 10 km. Jinak mám k tomu koně, lezení, túry a procházky, v zimě běžky, sjezdovky. Teď jsem si dala předsevzetí, že se od března začnu pravidelně koupat venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup

• (5) + 1 recenze