Co děláte krom běhání?

6654
30.1.23 09:22

Co děláte krom běhání?

Ahoj, zakladam takovy bezecky pokec na sdileni zkusenosti a treba pro inspiraci ostatnim. Vykopavam par otazek, co zajimaji me. Kolik toho tydne nabehate(frekvence, kilometry)? Jakymi dalšími sporty beh doplnujete? Kolik casu tydne venujete regeneraci a jakym zpusobem?
Ja beham jen nekolik malo poslednich let, aktualne jsem necely rok po porodu, takze se znovu rozbiham. Beham tak 3-4×tydne v celkovem rozsahu 40-50km. Krome behu cvicim temer denne na stred tela a protahovaci cviky, jednou do tydne pridavam pilates, kolo a plavani. Co je muj kamen urazu je regenerace, s miminem a praci je ten beh nejak vic vycerpavajici, nez driv :mrgreen: zacala jsem aspon chodit pravidelne na masaze, ty celkem pomahaji a doma si ordinuju teple solne koupele pred protazenim. Takze uvitam nejaky tipy, co zaradit pro lepsi regeneraci. Hodil by se kvalitni spanek, ale na ten si musim pockat, az mimino odroste :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81480
30.1.23 09:29

Běhám víceméně z nouze- když je nesdotatek času nebo příležitosti na něco jiného. Max bylo asi 3× týdně 8 km za covidu. Ted jsem to dost nahraidila plaváním, kolem, inline, ledním bdruslením ( dle sezony), takže v létě maximálně tak 1× týdně 8 km. V zimě 2-3 týdně okolo pěti km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.1.23 09:31

Nepřeháníš to trochu, hlavně takhle relativně krátce po porodu? Většina běžců/trenérů by ti za 4 více než 10km běhy týdně nabančila :mrgreen: Já běhám podobně jako @Lama Lama - když není čas na zajímavější sportovní aktivity (pro mě kolo a voda). Většinou 1-2× týdně kolem 8km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5713
30.1.23 09:35

@Ernais Ty bláho, kde na to všechno bereš s miminem čas? :lol: Tiše závidím hlídání. ;) Já v zimě míň běhám a víc jedu fitko a doma orbitrek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16324
30.1.23 09:45

Já jsem po porodu skoro 5 měsíců a běhám tak 2× týdně 5km, teď jsem si nastavila Garmin trenéra na 3× týdně běh. Občas nějaké domácí cvičení, jinak hlavně chodím, procházky s kočárkem :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
30.1.23 09:47

Mám roční dítě. Běhat jsem začla přesně 6 týdnů po porodu a šlo to skvěle, takže jsem hned najela na běžecký tréninky. Teď běhám cca 50 km týdně, někdy víc. Do toho lyže, skialpy, běžky, v létě kolo. Několikrát týdně si dám jogu jako kompenzační cvičení.

• Citovat
  • Upravit
6654
30.1.23 09:59

@unuděná ja jsem do sportu trosku blazen :mrgreen: ja i na konci tehotenstvi fungovala stylem denne 6km svizne prochazky a pak 30-40minut pilates, nebo vynechat pilates a prochazku natahnout na 10km, jeste ve 30tt jsem chodila na normalni kruhace do fitka, a takze moje telo snese dost :mrgreen: Ale ty behy mam nakombinovane, ze to neni pokazde 10km+, 1× tydne mam beh treba 15km, dalsi treba 5km intervaly do kopce, pak nejake tempove intervaly, to da treba 12km a pak mam nejaky uplne lazo plazo beh doma na pase u serialu, kdy je to uz skoro spis chuze nez beh. Ale priznavam, ze v kombinaci s nocnim kojenim me to obcas uz zmaha a premyslim o odstavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
30.1.23 10:06
@Lil Kitkatt píše:
@Ernais Ty bláho, kde na to všechno bereš s miminem čas? :lol: Tiše závidím hlídání. ;) Já v zimě míň běhám a víc jedu fitko a doma orbitrek.

Vždyť se to všechno dá třeba večer, když jde dítě spát :) jen je potřeba si všechno dobře zorganizovat

• Citovat
  • Upravit
6654
30.1.23 10:07
@Lil Kitkatt píše:

To jsou vyhody tak casto zatracovaneho dvougeneracniho bydleni :mrgreen: manzel samozrejme doma funguje na 100%, ale kdyz je treba v praci a ja si chci jit zabehat, tak odnesu dite babicce a jdu se na hodku probehnout. A kdyz neni vubec nikdo, kdo by si maleho vzal, tak vyrazim behat s kocarem, naplanuju si nejaky dlouhy beh po peknych cestach s cilem treba v nejake restauraci, kde si pak dam dobre jidlo a pivko, uz aby bylo zase jaro, jak to pisu, tak se uplne tesim az si zas nekam vybehnem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
30.1.23 10:13
@Tosidelassrandu píše:
Mám roční dítě. Běhat jsem začla přesně 6 týdnů po porodu a šlo to skvěle, takže jsem hned najela na běžecký tréninky. Teď běhám cca 50 km týdně, někdy víc. Do toho lyže, skialpy, běžky, v létě kolo. Několikrát týdně si dám jogu jako kompenzační cvičení.

Super, fandim ti :palec: Kojis k tomu jeste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16324
30.1.23 10:15
@Tosidelassrandu píše:
Vždyť se to všechno dá třeba večer, když jde dítě spát :) jen je potřeba si všechno dobře zorganizovat

Tak večer možná úklid, cvičení večer mi přijde takové nijaké, třeba mně vyloženě večer moc cvičit nejde, možná nějaké posilování, ale něco víc akčního, jako třeba ten běh, to už ne, přijde mi na to pozdě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
30.1.23 10:17
@Ernais píše:
Super, fandim ti :palec: Kojis k tomu jeste?

Né vůbec. A malá je krom nějakých výkyvů skvělý spáč během noci, takže to taky dost pomáhá. Nicméně jsem zjistila, že lehký proběhnutí i po těch nedobrých nocích vždycky pomůže. Ten sport fakt dělá život snadnější.

• Citovat
  • Upravit
26256
30.1.23 10:22

Tak to ja nejsem zadna behna, 1-2× tydne 7 km/beh. Krom toho 2× tydne joga. Zbytek takove ty sporty jako lyze/brusle/leto kolo/brusle, rekreacne s detma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
30.1.23 10:29

Holky, jste dobrý :palec:. Já veškeré sportování podporuju, když vás to baví a zvládnete to. Osobně jsem extrémně lenivá, takže jsem za svůj přijala názor trenéra z fitka, ať neběháme, nebo budeme vyzáblé a nebudeme mít žádný zadek, a názor druhého trenéra z fitka, že stačí dvakrát třikrát týdně ani ne moc dlouho, že už není in a potřeba trávit v posilovně mládí. Můžu potvrdit, že nějaké výsledky to má - zhruba zachování tvaru těla a taky se všude píše, jak to (posilování, a člověk si klidně může naložit seriózní váhu) podporuje hormonální rovnováhu, což bych asi taky mohla potvrdit. Přerušila jsem po dobu dvou týdnů před porodem (ale spíš kvůli covidu) a šesti týdnů po porodu (ale spíš z lenosti a kvůli tomu, že nikdo nechtěl hlídat mimino). Jen pro potvrzení, že když je tělo zvyklé a nedává najevo nespokojenost, není nutné ležet v posteli, právě naopak.
No ale posilka není předmětem diskuse (píšu, jen kdyby to někoho zajímalo), takže k regeneraci - já si dávám optimálně dva dny oraz od té konkrétní námahy a jinak samozřejmě sauna. Ta mi chybí hodně, ale zatím jsem aspoň ráda, když se mimina „zbavím“ na to fitko.
Jo, takže můj příspěvek je zcela off topic, jak tak koukám :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
30.1.23 10:33

@Tosidelassrandu to ti zavidim. Nas maly je nejedlik a prsomil, takze porad kojim tak 3-4× za noc a 2-3× pres den. :roll: ale jinak souhlasim ikdyz je mi mizerne, tak aspon chvilka lehkeho klusu pomuze, minimalne psychicky se pak clovek citi lip :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková