Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
140244
10.3.14 17:22

Dnes jsem nevařila, byly zbytky z neděle vepřo knedlo zelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
10.3.14 17:34
@zoe546 píše:
Copak to je? :)

No přece kulajda… nekoukáš na reklamy? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
11.3.14 09:34
:palec: Miluju ji, vše kde je smetana na šlehání! :potlesk:
@mische píše:
No přece kulajda… nekoukáš na reklamy? :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
11.3.14 11:55

U nás dneska zapečený těstoviny a okurek :mrgreen: :P

• Citovat
  • Upravit
140244
11.3.14 13:21

Rajská, vařené hovězí, knedlík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
11.3.14 18:29

Peču krůtí stehna na česneku, cibulce a mrkvi. Bude k tomu bulgur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
11.3.14 20:24

Dnes jsme si pochutnali na červené čočce s bulgurem.
Na másle jsem osmahla cibulku, mrkev, hrášek, kukuřici, zalila vodou. Přisypala bulgur a chvíli povařila, nakonec přisypala červenou čočku a nechala ještě chvíli povařit. Dochutila jsem stroužkem česneku a majoránkou. Příloha vajíčko natvrdo.
Naše malá si dala dvakrát přidat. A to má v poslední době vybíravé období. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
12.3.14 08:17

Smažený obalovaný žampiony s bramborovou kaší :)

• Citovat
  • Upravit
12.3.14 08:37

Domácí Lučina a moc dobrá

Tak jsem včera začala vyrábět domácí Lučinu - Gervais a musím říct, že moc dobrý!!! A hlavně hodně, levně a domácí!!! Potřebujete 400g zakysané smetany (2×200g) a 1 šlehačku na šlehání (celkem cca 36kč) šlehačku a zakysanou smetanu jsem společně promíchala gumovou stěrkou v misce, připravila jsem si cedník a dala do něj kousek plátna ze staré cejchy a směs dala na plátýnko, zakroutila vršek látky a nechala přes noc vykapat (to co vykapalo, taková jako syrovátka jsem použila na zadělání jako, že takové kefírové buchty, bylo mi líto to jen tak vylít). Je z toho velká hrouda opravdu výborné Lučiny, ochutila jsem to solí a polovinu jsem ochutila čerstvou pažitkou a druhou polovinu směsí hrubého pepře… Dobře by to určitě chutnalo i s česnekem nebo nějakým pikantním kořením… Navíc jsem to zkoušela jen mírně solené namazat malému (11měsíců) na kousek rohlíku a moc mu to chutnalo. Takže ideální věc pro naši rodinu. Zítra bude Lučina na čerstvé bagetě a k tomu rajčatový salát… Fakt doporučuju to vyzkoušet je to výborný a fakt za hubičku ve srovnání s tím co se koupí v obchodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
12.3.14 08:44

@Kakamilinka Ještě levnější ji máš z jogurtu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
12.3.14 09:42
@Kakamilinka píše:
Tak jsem včera začala vyrábět domácí Lučinu - Gervais a musím říct, že moc dobrý!!! A hlavně hodně, levně a domácí!!! Potřebujete 400g zakysané smetany (2×200g) a 1 šlehačku na šlehání (celkem cca 36kč) šlehačku a zakysanou smetanu jsem společně promíchala gumovou stěrkou v misce, připravila jsem si cedník a dala do něj kousek plátna ze staré cejchy a směs dala na plátýnko, zakroutila vršek látky a nechala přes noc vykapat (to co vykapalo, taková jako syrovátka jsem použila na zadělání jako, že takové kefírové buchty, bylo mi líto to jen tak vylít). Je z toho velká hrouda opravdu výborné Lučiny, ochutila jsem to solí a polovinu jsem ochutila čerstvou pažitkou a druhou polovinu směsí hrubého pepře… Dobře by to určitě chutnalo i s česnekem nebo nějakým pikantním kořením… Navíc jsem to zkoušela jen mírně solené namazat malému (11měsíců) na kousek rohlíku a moc mu to chutnalo. Takže ideální věc pro naši rodinu. Zítra bude Lučina na čerstvé bagetě a k tomu rajčatový salát… Fakt doporučuju to vyzkoušet je to výborný a fakt za hubičku ve srovnání s tím co se koupí v obchodě…
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
12.3.14 10:43

@Kakamilinka
Akorát je toho hrozně moc a mě osobně se to po 3 dnech už přejí… Zkusila jsem to asi 3× a pak už se mi s tím nechtělo patlat. Uvidíš jestli vydržíš. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
12.3.14 11:53

Palačinky s jahodovou pěnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
12.3.14 12:50

@Ukulina přesně tak, já běžně jen vyklopím velký smetanový jogurt na plínku do sítka, nechám vykapat, dosolím, až budu mít čerstvé bylinky, tak dochutím jimi, a je hotovo ;) výborné, (skoro) dietní :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
12.3.14 12:51

Jo, a měli jsme dnes s malým jen kulajdu, on zakusoval bohatě chlebem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie