Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dnes hrachová kaše, zítra rajská omajda s dom knedlíkem a masovými koulemi. Jo a ještě něco upeču, buchty? ![]()
Na dnešek je navařený guláš, včera jsem ho poctivě tááááhla, tak dneska jen ohřeju a s domácím upečeným chlebem, chleba asi padne ke guláši, tak upeču housky a možná buchtu s rybízem… a zítra bude kuře s bramborem a okurkovým salátem se zakysanou smetanou - na ten salát mám chuť už týden ![]()
Tak dneska k obedu kureci vyvar s celestynskymi nudlemi a tvarohove knedliky s visnovou omackou. To bylo zradlo. ![]()
Dojídáme tu sedmihradskou polévku, zítra knedla, špenátová majda trochu jinak než obvykle - recept sousedky, plecko alá výpečky k tomu a uvažuju o domcím vlašáčku, ten je
![]()
Řízky s bramborovou kaší. Zítra vepřové nudličky na žampionech s rýží…
@Hr4sek22 píše:
@zoe546 Jak jinak?
Aha, a já jak se mám, a ono jde o špenát
![]()
Od sousedky recept, takže: rozpustíme tři protlaky špenátu v hrnci, trochu podlít mlékem - dvě decinky? od oka. Chvilku podusíme. Osolíme, trochu vegety.
Bokem uděláme z másla a mouky, mléka jíšku, okořeníme bešamel jak jsme zvyklí, provaříme (měla jsem toho střední hrnec) a vlijeme do toho špenátu. provaříme a dáme dost česneku. Tchýně mi poradila, že v rádiu říkali,
, že zle člověku dělá ta část česneku, která je uvnitř, po rozpůlení ten stoneček, někdy zelený, někdy je bílý, tak ho v poslední době vždy z česneku vyndávám a opravdu člověku není tak těžko.
Teda to koukám, co všechny vaříte. Koukám, že doma asi vařím až moc zdravě a dietně
@luciekal píše:
Teda to koukám, co všechny vaříte. Koukám, že doma asi vařím až moc zdravě a dietně
Já spíš obdivuju, jak holky vyvařují k druhému jídlu polévky a nezapomenou něco upéct. To já jsme ráda, že uklohním to druhé a hotovo. Až se stydím
![]()