Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@krrrenka píše:
@Callipo90 Ráda. Mám to ještě čerstvě v pamětiZáklad je uvařit si fazole. Den dopředu namočit, druhý den uvařit. Nebo dávají i konzervované, já raději vařím a nechávám si, co zbyde, v marazáku. Třeba na polívku.
Pak je to už rychlé… na větší lžíci sádla orestuji vetší cibuli, přidám papriku (sladkou i pálivou podle chuti) a tak lžíci až dva hladké mouky. Lehce osmahnu, hlavně se to nesmí připálit a přiliju asi litr vývaru (udělaného dopředu nebo masox) a čtyři pět brambor nakrájených na kostičky, osolím a nechám vařit cca deset minut. Pak přidám zcezené fazole a vařím ještě dalších deset minut. Můžeš i v kastrolu brambory lehce promačkat, guláš pak krásně zhoustne. Na závěr tam dám asi tři stroužky lisovaného česneku, majoránku, trochu drceného kmínu a dosolím podle chuti. Povařím ještě tak dvě minuty, vypínám… jímOpravdu to není vůbec složité a moc dobré. Nejvíce času zaberou fazole, jinak vlastní guláš trvá necelou půlhodinku. Dobrou chuť!
Děkuji, hned zkusím
![]()
Dnes bude rizoto s kuřecím masem, hráškem a kukuřicí sypané parmazánem. Na zítra sem měla v plánu vepřové maso v kapustě, ale nakonec jedeme pryč tak bude vařit restaurace ![]()
Dnes polévka z červené řepy a zeleniny (jednoduchá výborná) a pečené krůtí stehno s rýží - to se ještě peče ![]()
Dnes zapeceny květák a brambor, zitra pecene ctvrtky s ryzi ![]()
U nás dneska taky rizoto s vepřovým masem, hrášek, mrkev, kukuřice, rýže a hlavně sýr gouda..mňamová klasika ![]()
U nás dnes halusky se zelím a slaninou, kuřecí vývar. Srnci hřbet s pudinkovym kremem polity cokoladou.
Ja dnes pekla krkovici vcelku, k tomu bylo domaci hlavkove zeli a knedlik.
Asi jako jinde - husa, houskový knedlík, červené zelí, jako polívka vývar. A ze včerejška makové koláče, tvarohový závin, dvojbarevná buchta s tvarohem a šunkoví šneci. Chtěla jsem dělat ještě martinské rohlíčky, ale už nemůžu.
My včera domácí kynuté knedle, domácí zelí a koleno uzené, k tomu kroupovku s mrkvičkou a dnes peču kuř. stehna, pže zbytek kolena drahý povečeřel. Ke stehnům br kaši a malá má hovězí se zeleninou a brambory, Jo a pekla jsem ko šlehačkouýkosový koláč politý šlehačkou