Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zapečené kotlety s bramborami a smetanou. Vše v jednom pekáči.
Předpékám husu. S červeným zelím a knedlíky. Budeme to mít na celý víkend
. Ještě k tomu peču Svatomartinské rohlíčky.
Dnes k obědu brokolicová polévka a palačinky s tvarohovým krémem s hrozinkami.
@Croksy U nás dnes taky palačinky s tvarohovo-jahodovým krémem
a polévka bramboračka
Dnes špenátová polévka a k tomu jen krupice, už sme ji dlouho neměli ![]()
@LLenule111 U nás je dnes nezbytně nutné sladké jídlo, aby ty Svatomartinské rohlíčky vydržely do víkendu
.
Kureci kousky s restovanyma fazolkama, cesnekem a testovinama, parmezan
Dnes fazolový guláš s chlebem (inspirace odtud), vařila jsem poprvé a vyšel skvěle. Díky za tuto rubriku, díky ní vím, na co mám chuť ![]()
@krrrenka píše:
Dnes fazolový guláš s chlebem (inspirace odtud), vařila jsem poprvé a vyšel skvěle. Díky za tuto rubriku, díky ní vím, na co mám chuť
Můžu poprosit recept na fazolový guláš??? Nechce se mi hledat
děkuju ![]()
@Callipo90 Ráda. Mám to ještě čerstvě v paměti
Základ je uvařit si fazole. Den dopředu namočit, druhý den uvařit. Nebo dávají i konzervované, já raději vařím a nechávám si, co zbyde, v marazáku. Třeba na polívku.
Pak je to už rychlé… na větší lžíci sádla orestuji vetší cibuli, přidám papriku (sladkou i pálivou podle chuti) a tak lžíci až dva hladké mouky. Lehce osmahnu, hlavně se to nesmí připálit a přiliju asi litr vývaru (udělaného dopředu nebo masox) a čtyři pět brambor nakrájených na kostičky, osolím a nechám vařit cca deset minut. Pak přidám zcezené fazole a vařím ještě dalších deset minut. Můžeš i v kastrolu brambory lehce promačkat, guláš pak krásně zhoustne. Na závěr tam dám asi tři stroužky lisovaného česneku, majoránku, trochu drceného kmínu a dosolím podle chuti. Povařím ještě tak dvě minuty, vypínám… jím
Opravdu to není vůbec složité a moc dobré. Nejvíce času zaberou fazole, jinak vlastní guláš trvá necelou půlhodinku. Dobrou chuť!
Dneska plněná sekaná s brkaší, rajčatový salát
V neděli Kuře na paprice, knedlík
@krrrenka píše:
@Callipo90 Ráda. Mám to ještě čerstvě v pamětiZáklad je uvařit si fazole. Den dopředu namočit, druhý den uvařit. Nebo dávají i konzervované, já raději vařím a nechávám si, co zbyde, v marazáku. Třeba na polívku.
Pak je to už rychlé… na větší lžíci sádla orestuji vetší cibuli, přidám papriku (sladkou i pálivou podle chuti) a tak lžíci až dva hladké mouky. Lehce osmahnu, hlavně se to nesmí připálit a přiliju asi litr vývaru (udělaného dopředu nebo masox) a čtyři pět brambor nakrájených na kostičky, osolím a nechám vařit cca deset minut. Pak přidám zcezené fazole a vařím ještě dalších deset minut. Můžeš i v kastrolu brambory lehce promačkat, guláš pak krásně zhoustne. Na závěr tam dám asi tři stroužky lisovaného česneku, majoránku, trochu drceného kmínu a dosolím podle chuti. Povařím ještě tak dvě minuty, vypínám… jímOpravdu to není vůbec složité a moc dobré. Nejvíce času zaberou fazole, jinak vlastní guláš trvá necelou půlhodinku. Dobrou chuť!
Mňám, to uvařím v úterý
![]()