Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8975
13.11.15 09:25

Těstovinový salát s tuňákem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
13.11.15 09:32

Zapečené kotlety s bramborami a smetanou. Vše v jednom pekáči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
13.11.15 09:51

Předpékám husu. S červeným zelím a knedlíky. Budeme to mít na celý víkend :). Ještě k tomu peču Svatomartinské rohlíčky.
Dnes k obědu brokolicová polévka a palačinky s tvarohovým krémem s hrozinkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
13.11.15 09:59

@Croksy U nás dnes taky palačinky s tvarohovo-jahodovým krémem :-) a polévka bramboračka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
13.11.15 10:13

Dnes špenátová polévka a k tomu jen krupice, už sme ji dlouho neměli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
13.11.15 10:16

@LLenule111 U nás je dnes nezbytně nutné sladké jídlo, aby ty Svatomartinské rohlíčky vydržely do víkendu :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
13.11.15 11:27

Polévka ze včera, lívance, zakysaná smetana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
13.11.15 11:43

Kureci kousky s restovanyma fazolkama, cesnekem a testovinama, parmezan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
13.11.15 12:10

Špagety s boloňskou..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
13.11.15 12:12

Dnes fazolový guláš s chlebem (inspirace odtud), vařila jsem poprvé a vyšel skvěle. Díky za tuto rubriku, díky ní vím, na co mám chuť :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
13.11.15 12:27
@krrrenka píše:
Dnes fazolový guláš s chlebem (inspirace odtud), vařila jsem poprvé a vyšel skvěle. Díky za tuto rubriku, díky ní vím, na co mám chuť :palec:

Můžu poprosit recept na fazolový guláš??? Nechce se mi hledat :mrgreen: :lol: děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
13.11.15 12:44

@Callipo90 Ráda. Mám to ještě čerstvě v paměti :lol: Základ je uvařit si fazole. Den dopředu namočit, druhý den uvařit. Nebo dávají i konzervované, já raději vařím a nechávám si, co zbyde, v marazáku. Třeba na polívku.
Pak je to už rychlé… na větší lžíci sádla orestuji vetší cibuli, přidám papriku (sladkou i pálivou podle chuti) a tak lžíci až dva hladké mouky. Lehce osmahnu, hlavně se to nesmí připálit a přiliju asi litr vývaru (udělaného dopředu nebo masox) a čtyři pět brambor nakrájených na kostičky, osolím a nechám vařit cca deset minut. Pak přidám zcezené fazole a vařím ještě dalších deset minut. Můžeš i v kastrolu brambory lehce promačkat, guláš pak krásně zhoustne. Na závěr tam dám asi tři stroužky lisovaného česneku, majoránku, trochu drceného kmínu a dosolím podle chuti. Povařím ještě tak dvě minuty, vypínám… jím :-) Opravdu to není vůbec složité a moc dobré. Nejvíce času zaberou fazole, jinak vlastní guláš trvá necelou půlhodinku. Dobrou chuť!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
13.11.15 13:39

Dneska plněná sekaná s brkaší, rajčatový salát
V neděli Kuře na paprice, knedlík

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
13.11.15 13:42
@krrrenka píše:
@Callipo90 Ráda. Mám to ještě čerstvě v paměti :lol: Základ je uvařit si fazole. Den dopředu namočit, druhý den uvařit. Nebo dávají i konzervované, já raději vařím a nechávám si, co zbyde, v marazáku. Třeba na polívku.
Pak je to už rychlé… na větší lžíci sádla orestuji vetší cibuli, přidám papriku (sladkou i pálivou podle chuti) a tak lžíci až dva hladké mouky. Lehce osmahnu, hlavně se to nesmí připálit a přiliju asi litr vývaru (udělaného dopředu nebo masox) a čtyři pět brambor nakrájených na kostičky, osolím a nechám vařit cca deset minut. Pak přidám zcezené fazole a vařím ještě dalších deset minut. Můžeš i v kastrolu brambory lehce promačkat, guláš pak krásně zhoustne. Na závěr tam dám asi tři stroužky lisovaného česneku, majoránku, trochu drceného kmínu a dosolím podle chuti. Povařím ještě tak dvě minuty, vypínám… jím :-) Opravdu to není vůbec složité a moc dobré. Nejvíce času zaberou fazole, jinak vlastní guláš trvá necelou půlhodinku. Dobrou chuť!

Mňám, to uvařím v úterý ;) :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1143
13.11.15 13:43

Dneska jen jahlovou kasi se svestkovym kompotem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie