Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@tejuho píše:
@krrrenka jak delas hrachovou kasi, prosim?
Ahoj. Úplně jednoduše - půlkilové balení žlutého půleného hrachu omyju a zaliju dvěma litry vody. Vařím asi hodinu, deset minut před koncem osolím. Po hodině sliju vodu do hrnku (kdyby bylo potřeba na rozředění) a tyčovým mixérem rozmixuji na hladkou kaši. Zamíchám do ní do zlatova orestovanou cibulku, trochu smetany na zjemnění (nemusí být), dosolím, opepřím a podávám. Výtečné.
@krrrenka jen dodám, že dělám to úplně stejně, jen z předvařeného hrachu, čím se radikálně zkracuje doba vaření ![]()
@krrrenka hm to zní dobře
tak toho se asi jen tak nedočkám aby můj muž vařil
umí všelicos, ale vařit fakt ne - závist ![]()
@Conulka Ano, vařit umí, na jídlo mě koneckonců také dostal
Ale ono je vždycky něco za něco. Po jeho vaření je kuchyň jak po boji. Takže si po výborném obědě vyhrnu rukávy a hodinu šmudlám linku a její okolí.
Já ze včera rybu, klukum jsem udělala filé s vařeným bramborem a večer zelnačka, asi dnes zadělám na linecký
Vcera k veceri chlebova pizza. Zbylo i dnes k obedu. Kminova polevka. Dnes k veveri candat s bramborem.
@NikysekR misto testa starsi chleba. Poradne vymazat pekac maslem a muzes i vysypat moukou, aby se nepripalovalo. Pekac vylozis platky chleba po cele plose aby nebyli mezery. Potres kecupem nebo protlakem a das to co mate radi. Muzes v podstate cokoli. Da se jist i druhy den.
Delam vzdy kdyz mi zbyse vic chleba.
Dobrou chut ![]()
@Erkata Dobré, ale nějak nemám tolik zbytků chleba, max na polévku. Já to dělám
z přerostlé cukety.