Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
K obedu quinoa s dusenyma paprikama, rajsk. protlakem a chorizem a k tomu kapusticky a k veceri si asi udelam hrachovou kasi
K obědu zapékané těstoviny se zeleninou (hlavně s brokolicí).
A k večeři asi topinky se zapékanými rajčaty (jen pro mě a manžela, dcera má jako obvykle - kašando) ![]()
K snídani jsem zkoušela chia pudink z mléka, z kakaka a z banánu, děláte někdo? máte nějaký pěkný recept?
Dnes kuskus se žampiony a rajčaty. A na zítra si uvařím guláš. K němu už jed zítra udělám knedlíky.
Tak já ještě vařím vývar z hovězího masa a morkové kosti. Jsme nachlazení. Pak dělám ty zapečené těstoviny a na zítra ještě upeču kuře.
@Jana525 na hrachovou kaši se těším už skoro dva týdny, co je synátor doma, on ji totiž nejí ![]()
jinak dneska karbanátky plněné vařeným vejcem a kaše
U nás tento týden rajská, plněné papriky - na dva dny. Vepřová kotleta ve smetanovo žampionové omáčce, hrachová kaše s uzeným a chlebem a dnes krevety v chilli omáčce a rýže.
@Banshee1234 píše:
Chilli con carne (neoriginální recept)
Jaký je ten neoriginální recept?
@kometa32 Moje verze: na oleji osmahnu červenou cibuli, jarní cibulku a čerstvou červenou papriku, přidám mleté hovězí, okořením (sůl, pepř, paprika sladká, chilli, česnek, majoránka), podliju (vodou smíchanou s rajč. protlakem) a dusím. Po chvilce přidám čerstvá rajčata, červené fazole z plechovky i s nálevem, kukuřici i s nálevem a nechám ještě chvíli povařit. Podávám s chlebem. Snad sem na nic nezapomněla
![]()
@kometa32 jo a většinou to podlévám ještě červeným vínem, ale teď mám zákaz od přítele ![]()
@NikysekR jo existuje spousta verzí, proto sem napsala že je to neoriginální recept, protože ten originální je jen jeden a popravdě ho ani neznám přesně
![]()
Já nevím co