Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
K snídani smoothie z hroznového vína, mandarinky, lněného a chia semínka, k obědu bolonské špagety s italským sýrem, k večeři asi toasty
@Voltiček Je to jednoduché. Nakrájíš hovězí maso na nudličky (já měla hovězí zadní), obalíš ho v hladké mouce a opečeš na prudko na oleji, osolíš, opepříš. Podliješ vodou a dusíš. Asi za hodinu přidáš na kostičky nakrájenou cibuli a přidáš žampiony na plátky (čerstvé nebo v plechovce, já měla tentokrát plechovku) a opět podusíš. Musíš zkoušet, prostě až bude maso měkké, já ho někdy mám hned, jindy dusím i dvě hodiny, záleží co máš za maso. Ke konci přimícháš jeden rajský protlak, šťávu z jednoho citronu, dochutíš solí a cukrem a úplně nakonec vmícháš jednu zakysanou smetanu. Dobrou chuť ![]()
@trckaludmila22 Na másle nebo na oleji orestuju cibulku a česnek, zapráším moukou, podliju vodou, přidám bobkový list, špetku skořice, oregano, pepř a sůl. Provařím a vmíchám rajský protlak. Dochutím solí, cukrem, popř. octem, vyndám bobkový list a promixiju. Nakonec vmíchám uvařenou rýži nebo tarhoňu. Pokud mám, přidám trošku smetany na zjemnění.
Dneska byla zapečená bramborová kaše s uzeným, kysaným zelím a sýrem
My dnes dojíme oběd ze včera a na večeři bude asi tvarohová pomazánka ![]()
Krůtí s žampionovo-smetanovou om. rýže..polévka zeleninová co dům dal ![]()
Holky. Teď mě napadlo se vás tady zeptat, jestli děláte některá domácí lučinu?
My jí doma jíme furt a docela se ta kupovaná prodraží
jak ji děláte a případně kolik toho je a jestli se to oplatí. Děkuji ![]()
@Leňule97 já dělám domácí pomazánku, není úplně stejná jako lučina, ale je to podobný.. Smíchám velký jogurt (500g) a malou zakysanou smetanu (200-250 g), osolím a nechám 24 hodin okapat přes plátýnko. To je takový základ a pak do toho můžeš přidat cokoliv (bylinky, koření nebo třeba česnek, strouhaný sýr, nebo nepřidáš vůbec nic a taky dobrý)
Množství je cca těch 700gramů, cenově se to určitě vyplatí. ![]()
@Leňule97 Já ji dělala několikrát, a chutnala nám. Smíchá se bílej jogurt (ten tučnější), buď dva menší nebo jeden velkej, se smetanou ke šlehání, osolí se a dá se přes noc přes plátýnko okapat. Je toho taková menší miska. Potom můžeš ochutit podle chuti, bylinkama, česnekem, paprikou, cibulkou,..
@Banshee1234 @NikysekR moc vám děkuji za recepty, určitě vyzkouším, snad se povede ![]()