Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dnes holandské řízky s brkasi. Nazitra bude zbytek rizku a asi udělám palacinky, @MisaHanuska mi udělala chutě
.
Dnes jsme si dali risoto s cuketou, rajčátky a cibulkou…jednoduché a moc nám to chutnalo ![]()
@Elisis14 píše:
Dnes jsme si dali risoto s cuketou, rajčátky a cibulkou…jednoduché a moc nám to chutnalo
My podobne, jen misto ryze oves a super.Jo a jeste medvedi cesnek jsem tam dala.
K veceri uzena polevka s kroupama.
@Sunrise @smutná máma Dršťkovka z hlívy: Na sádle či oleji zesklovatím jednu cibuli, přidám plnou hrst nastrouhané mrkve a petržele a na trs na menší proužky pokrájené hlívy ústřičné. Orestuji, přidám plnou lžíci sladké papriky - já přidávám na hrot nože i pálivou, máme odolné dítě
- párkrát promíchám, hlavně se nesmí paprika připálit, byla by hořká, lehce zapráším mookou a zaliju vývarem, cca litr a něco. Samozřejmě může být i kostka. To vše vařím cca 20 minut, asi v polovině, tedy po deseti minutách varu, přidám dvě nakrájené brambory. Až je vše měkké, dochutím solí a na samý závěr dám zhruba lžičku majoránky. Vypínám a nechám dojít.
Snad jsem na nic nezapomněla, chutná skvěle, zmizela vcuku letu.
Jinak mi dnes obědvali dietně - filé zapečné s lečem a bramborami. Na večeři bude mít malá ovesnou kaši s rybízem (od léta zamraženo). My klasické prkýnko - sýr, klobáska, vajíčko.
K večeři jsme si dali topinku s vajíčkem, syn měl marmeládové máslo a rohlík.
K obědu byly ty zmíněné bramboráky a udělala jsem ještě uzenou polívku.
@krrrenka super!! Diky! Mam uzenou papriku, je malicko pikantni. Ale ze je v ni i mrkev, to jsem tedy netipovala.
Včera byly na oběd bramboráky, přidala jsem tam navíc mrkev, vločky a chia semínka, ať je tam aspoň troška něčeho zdravého. JInak dneska budu mít s malým kuřecí stehýnka s rýží a chlap bude mít sekanou s bramborem. bude i na zítra.
U nas dnes kapr na cesneku s br.kasi a polevka nejspis spenatova ![]()
Hovězí guláš a budu péct kefírové mufiny s rumovou pralinkou.
Sýrová pizza s riccottou, mozarellou a gorgonzolou a pro malýho zeleninová polévka a POZOR, žádná kostka, vařila jsem včera zeleninový vývar ![]()