Co do tašky do porodnice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2518
13.6.06 11:43

Téééda, když jsem tu četla ten seznam… vážně… tolik věcí je fakt až přehnaný, to je na min. 2 kufry :lol:

Písnu Ti sem „můj“ seznam, který nám poradila porodní asistentka na předporodním kurzu:

Věci do porodnice:

// K porodu: //
Doklady:

• Těhotenská průkazka
  • Průkaz pojištěnce
  • Občanský průkaz
  • Oddací list
  • Rodný list
  • Prohlášení o jméně
    Peníze
    Přezůvky (i pro manžela)
    Staré triko
    Teplé ponožky
    Neperlivá voda
    Ručník
    Osuška
    Jelení lůj
    Hygienické potřeby - vložky, porodnické kalhotky
    Fotoaparát - nezapomenou nabít!!!
     Mobil

Na porodnické oddělení:
Papírové podložky
Vlhčené ubrousky
Vložky
Kosmetika pro mimi (porodnice používá Johnson, pokud chcete jinou, vzít s sebou)
3× Body pro mimi
3× Dupačky
3× hadrová plena
1× tetra osuška
2× košile
2× koj. podprsenka
2× teplé ponožky
Ručníky
Osuška
Toal. potřeby
Nabíječka
Prsní vložky
Bepanthen (je možné, že v porodnici něco mají, ověřit!)
Něco na čtení, eventuelně luštění
Propiska
Eventuelně nafukovací kruh - pro případ nástřihu hráze
Příbor
Utěrka
Sáčkový čaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
13.6.06 15:55

Ahoj holky,zaznělo už vše,já bych považovala za zbytečné nosit např.hračky pro mimi.Vím,že jsem měla co dělat,abych si to všechno sbalila do jedné tašky.Viděla jsem maminky,které si nosily i dvě tašky do porodnice,což mi přijde zbytečné,ale je to každého věc.Vím,že pokud půjdu ještě někdy rodit,tak budu mít buď v tašce,nebo doma nachystaný,aby tatínek dovezl posléze nějaký kompot.Užila jsem si své a velká většina maminek s první návštěvou toalety,tak na snadnější vyprázdnění.Může být švestkový,meruňkový,třešňový.Nic alergizujícího,nebo nadýmavého.Přeji všem příjemný porod a malou tašku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
13.6.06 16:06

Souhlasím, hračky mi přijdou taky zbytečný, několikadenní mimčo si ještě jaksi nehraje :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
14.6.06 11:03

Do porodnice....

Ahoj maminky a miminka,

zrovna včera jsem byla na kukačce v porodnici na Bulovce. Za prvé musím uznat super přístup jak asistentek, tak i lékařů, všichni byli hrozně milí a příjemní. Provedli nás porodnicí, sály a zodpověděli dotazy. Takže jsem v klidu. Rozhodně jsem nehodlala „blbnout“ a registrovat se někdy v 16tt. Seznam s sebou nám dají v jejich poradně-1měsíc předem, pro rizikové je možnost docházet dříve do rizikové poradny. Týká se mé osoby, ale ještě se poradím s lékařem, zda je to vůbec nutné. To, co napíší, to je potřeba, vše ostatní je nad rámec. Myslím, že to, co porodnice napíše, tak stačí - sami vědí nejlépe. Prvního syna jsem jela rodit přímo z poradny a neměla jsem nic, takže mi tam muž potom dovezl právě ty nutné věci, které mu nadiktovali při mém příjmu a moc toho nebylo. A také to bylo v pohodě a na těch pár dní to bohatě stačilo. Byla jsem ráda, že jsem si mohla ve volných chvílích zdřímnout nebo číst. Takže navíc jsem měla přibalené čtení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
26.4.12 12:15

Není. Já jsem ho měla a nepoužívala - rodila jsem v zimě. V porodnici bylo opravdu vedro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
26.4.12 12:19

Třeba mně se hodil hlavně před porodem, pt jsem pár dní ležela na rizikovém a chodila jsem na různé vyšetření po nemocnici. Občas jsem si i skočila do kantýny nebo se projít s návštěvou mimo oddělení. Mám takový dojem, že nemocnice měla i erární župany pro pacientky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
26.4.12 12:22

@CokeLady Ja ho sice mela (koupen ve sleve), ale jinak taky nenosim, a pouzila jsem ho jen, kdyz jsem sla na sal (rodila jsem cisarem). Jinak jsem ho vubec nepouzila, v porodce je teplo kvuli miminum. Vem si nejaky propinaci svetr, pro jistotu, ale myslim, ze zupan netreba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.4.12 12:22

A třeba nějaký lehčí propínací svetřík nebo tak něco? Tam jde hlavně o to, ať nelítáš po porodnici jen v pyžamu, pokud ti to neva…
Teplo tam většinou bývá dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
26.4.12 12:23

a proč by to měla být květinová hrůza? já rodila v létě a pořídila jsem si takový šmrncovní župánek do půli stehen. jsou prostě situace, kdy jsem se nechtěla ukazovat jen v noční košili - vyšetření na jiném patře, návštěvy, zajít si do lékárny nebo kantýny v nemocnici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
26.4.12 12:59
@CokeLady píše:
Chci se zeptat - JE NEZBYTNĚ NUTNÝ MÍT S SEBOU V PORODNICI ŽUPAN? Župan nemám, župan nenosím… přijde mi zbytečný si kupovat ho jen na 4 dny v porodnici. Nechci žádnou květovanou hrůzu od vietnamců a normální se pohybují tak okolo litru… :nevim:

Ahoj, u nas pujcucji erarni-takze ja si ho neberu ;) .Normalne ho taky nenosim, tchyne mi poslala nejaky jeji-ale je tezky a hodne teply…na kveten zbytecny :roll: .navic by mi zabral celou tasku…takze ja vyuziju ten jejich ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
26.4.12 13:03

Nezbytně nutný si myslím, že není.Já jej využila když jsem se někam přesouvala a nechtěla jsem tam lítat jen v košili.Ale na to by stačil i nějaký svetřík, mikina…Po dvou dnech jsem si vzala své sportovní pyžamo a v tom už jsem pak lítala v pohodě i po venku :mrgreen:
Nemůžeš si ho na těch pár dní půjčit?Já měla půjčený od táty :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
448
26.4.12 22:07

Myslím, že nutný není, já rodila v únoru v Podolí a bylo tam mega vedro. Župan jsem použila jednou, když jsem šla poslední den zaplatit do pokladny, která je dole hned u hlavního vchodu a je tam hodně lidí. Na oddělení jsem lítala jen v noční košili, před ostatníma maminkama mi to bylo jedno a i před návštěvama, radši v noční košili než upocená v županu :mrgreen: Spíš si vem třeba delší svetřík nebo mikinu, kdybys šla někam „mezi lidi“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11704
26.4.12 22:24

Tak to já tu budu asi jediná, kdo se bez něj neobešel. kdykoliv jsem šla z pokoje na chodbu, na jídlo, tak jsem si dala župan. jako lítat v té jejich erár košili před cizími lidmi jsem fakt nechtěla. A když došly návštěvy tak jsem si ho taky oblíkla. :nevim: Já mám ale skvělý župan, jemný froté, červený, krásný. Z Tesca za tři stovky. A doma ho používám taky, když jdu v noci na záchod. Jelikž spím nahá, tak by mi byla zima. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
25.1.17 20:33

Anoj maminky, já si budu brát košile na spani, ale přes den chci mi t nějaké pohodlné kalhoty a kojící triko, abych nebyla pořád jen v pyžamu, jak to budete přes den řesit vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79931
25.1.17 20:37
@Lamátko píše:
Anoj maminky, já si budu brát košile na spani, ale přes den chci mi t nějaké pohodlné kalhoty a kojící triko, abych nebyla pořád jen v pyžamu, jak to budete přes den řesit vy?

kalhoty nee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky