Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téééda, když jsem tu četla ten seznam… vážně… tolik věcí je fakt až přehnaný, to je na min. 2 kufry ![]()
Písnu Ti sem „můj“ seznam, který nám poradila porodní asistentka na předporodním kurzu:
Věci do porodnice:
// K porodu: //
Doklady:
Na porodnické oddělení:
Papírové podložky
Vlhčené ubrousky
Vložky
Kosmetika pro mimi (porodnice používá Johnson, pokud chcete jinou, vzít s sebou)
3× Body pro mimi
3× Dupačky
3× hadrová plena
1× tetra osuška
2× košile
2× koj. podprsenka
2× teplé ponožky
Ručníky
Osuška
Toal. potřeby
Nabíječka
Prsní vložky
Bepanthen (je možné, že v porodnici něco mají, ověřit!)
Něco na čtení, eventuelně luštění
Propiska
Eventuelně nafukovací kruh - pro případ nástřihu hráze
Příbor
Utěrka
Sáčkový čaj
Ahoj holky,zaznělo už vše,já bych považovala za zbytečné nosit např.hračky pro mimi.Vím,že jsem měla co dělat,abych si to všechno sbalila do jedné tašky.Viděla jsem maminky,které si nosily i dvě tašky do porodnice,což mi přijde zbytečné,ale je to každého věc.Vím,že pokud půjdu ještě někdy rodit,tak budu mít buď v tašce,nebo doma nachystaný,aby tatínek dovezl posléze nějaký kompot.Užila jsem si své a velká většina maminek s první návštěvou toalety,tak na snadnější vyprázdnění.Může být švestkový,meruňkový,třešňový.Nic alergizujícího,nebo nadýmavého.Přeji všem příjemný porod a malou tašku ![]()
Souhlasím, hračky mi přijdou taky zbytečný, několikadenní mimčo si ještě jaksi nehraje
.
Ahoj maminky a miminka,
zrovna včera jsem byla na kukačce v porodnici na Bulovce. Za prvé musím uznat super přístup jak asistentek, tak i lékařů, všichni byli hrozně milí a příjemní. Provedli nás porodnicí, sály a zodpověděli dotazy. Takže jsem v klidu. Rozhodně jsem nehodlala „blbnout“ a registrovat se někdy v 16tt. Seznam s sebou nám dají v jejich poradně-1měsíc předem, pro rizikové je možnost docházet dříve do rizikové poradny. Týká se mé osoby, ale ještě se poradím s lékařem, zda je to vůbec nutné. To, co napíší, to je potřeba, vše ostatní je nad rámec. Myslím, že to, co porodnice napíše, tak stačí - sami vědí nejlépe. Prvního syna jsem jela rodit přímo z poradny a neměla jsem nic, takže mi tam muž potom dovezl právě ty nutné věci, které mu nadiktovali při mém příjmu a moc toho nebylo. A také to bylo v pohodě a na těch pár dní to bohatě stačilo. Byla jsem ráda, že jsem si mohla ve volných chvílích zdřímnout nebo číst. Takže navíc jsem měla přibalené čtení ![]()
Není. Já jsem ho měla a nepoužívala - rodila jsem v zimě. V porodnici bylo opravdu vedro.
Třeba mně se hodil hlavně před porodem, pt jsem pár dní ležela na rizikovém a chodila jsem na různé vyšetření po nemocnici. Občas jsem si i skočila do kantýny nebo se projít s návštěvou mimo oddělení. Mám takový dojem, že nemocnice měla i erární župany pro pacientky ![]()
@CokeLady Ja ho sice mela (koupen ve sleve), ale jinak taky nenosim, a pouzila jsem ho jen, kdyz jsem sla na sal (rodila jsem cisarem). Jinak jsem ho vubec nepouzila, v porodce je teplo kvuli miminum. Vem si nejaky propinaci svetr, pro jistotu, ale myslim, ze zupan netreba.
A třeba nějaký lehčí propínací svetřík nebo tak něco? Tam jde hlavně o to, ať nelítáš po porodnici jen v pyžamu, pokud ti to neva…
Teplo tam většinou bývá dost.
a proč by to měla být květinová hrůza? já rodila v létě a pořídila jsem si takový šmrncovní župánek do půli stehen. jsou prostě situace, kdy jsem se nechtěla ukazovat jen v noční košili - vyšetření na jiném patře, návštěvy, zajít si do lékárny nebo kantýny v nemocnici…
@CokeLady píše:
Chci se zeptat - JE NEZBYTNĚ NUTNÝ MÍT S SEBOU V PORODNICI ŽUPAN? Župan nemám, župan nenosím… přijde mi zbytečný si kupovat ho jen na 4 dny v porodnici. Nechci žádnou květovanou hrůzu od vietnamců a normální se pohybují tak okolo litru…
Ahoj, u nas pujcucji erarni-takze ja si ho neberu
.Normalne ho taky nenosim, tchyne mi poslala nejaky jeji-ale je tezky a hodne teply…na kveten zbytecny
.navic by mi zabral celou tasku…takze ja vyuziju ten jejich ![]()
Nezbytně nutný si myslím, že není.Já jej využila když jsem se někam přesouvala a nechtěla jsem tam lítat jen v košili.Ale na to by stačil i nějaký svetřík, mikina…Po dvou dnech jsem si vzala své sportovní pyžamo a v tom už jsem pak lítala v pohodě i po venku ![]()
Nemůžeš si ho na těch pár dní půjčit?Já měla půjčený od táty ![]()
Myslím, že nutný není, já rodila v únoru v Podolí a bylo tam mega vedro. Župan jsem použila jednou, když jsem šla poslední den zaplatit do pokladny, která je dole hned u hlavního vchodu a je tam hodně lidí. Na oddělení jsem lítala jen v noční košili, před ostatníma maminkama mi to bylo jedno a i před návštěvama, radši v noční košili než upocená v županu
Spíš si vem třeba delší svetřík nebo mikinu, kdybys šla někam „mezi lidi“ ![]()
Tak to já tu budu asi jediná, kdo se bez něj neobešel. kdykoliv jsem šla z pokoje na chodbu, na jídlo, tak jsem si dala župan. jako lítat v té jejich erár košili před cizími lidmi jsem fakt nechtěla. A když došly návštěvy tak jsem si ho taky oblíkla.
Já mám ale skvělý župan, jemný froté, červený, krásný. Z Tesca za tři stovky. A doma ho používám taky, když jdu v noci na záchod. Jelikž spím nahá, tak by mi byla zima. ![]()
Anoj maminky, já si budu brát košile na spani, ale přes den chci mi t nějaké pohodlné kalhoty a kojící triko, abych nebyla pořád jen v pyžamu, jak to budete přes den řesit vy?
@Lamátko píše:
Anoj maminky, já si budu brát košile na spani, ale přes den chci mi t nějaké pohodlné kalhoty a kojící triko, abych nebyla pořád jen v pyžamu, jak to budete přes den řesit vy?
kalhoty nee