Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky,
další z poněkud paranoických otázek budoucí maminy:-)
Prcek mi v bříšku docela často škytá, neškodí to? A ještě jedna ze stejnéh soudku - nemůžu ho během spánku nějak přilehnout nějak mu ublížit? Na břiše už dávno nespím, jsem ve 31tt.
Nezlobte se za možnou naivitu otázek, ale tady, v cizině, jste mým podstatným zdrojem informací.
Díky moc Gábi
Ahoj Gábi,
jsem ve 32 tt a můj prcek taky škytá docela často, příde mi to docela legrační
Co jsem se dočetla, tak je to úplně normální, nikde jsem nenašla zmínku, že by to mohlo jakkoliv škodit.
Jinak k možnému přilehnutí břicha při spánku. Nevím jak ty, ale se svým pupkem se v noci budím pokaždé, když se chci otočit a když se mi náhodou stane, že si lehnu proti gustu mimíse, tak mi sakra rychle dá znát, že takhle se mu to teda nelíbí a jestli si myslím, že v téhle poloze usnu, tak to se teda pletu ![]()
přeju příjemný zbytek těhotenství a všechno nej tobě i prckovi
Makýš
Moc Ti děkuju za odpověď, on ten můj synáček taky kope hned, jak se mu něco nelíbí, já jen, kdyby níhodou, znáš to… Moc Ti přeju, ať už to těhotenství v pořádku ‚doběhneš‘ a mějte se s drobkem moc fajn.
G.
Ahoj Gabi,
nas Jenula skytal nekolikrat denne v brisku. Dokonce jsem byla rada kdyz jsem to skytani zase ucitila protoze jsem se ujistila ze je hlavickou stale dole o coz jsem se bala vice nez o skytani. Citila jsem to skytani totiz dole. Ale moje doktorka me ujistila ze to nema vliv naprosto na nic. A je to pravda. Narodil se naprosto zdravi ale skytani mu vydrzelo do dneska. O prilehnuti miminka se nemusis bat. Neznam takovy pripad.Pokud lezis na zadech tak se hlavne podkladej hlavu at nelezis na rovnem, kvuli tvoji zavrati a kysliku k miminku. Me brali mdloby 2× kdyz jsem si lehla narovno ale to uz jsem byla ve vysokem stupni tehotenstvi. Asi v 9. mesici. Nastesti to bylo vzdy u doktora na kontrole. Ale to je samozrejme individuelni. Nemusi to byt tvuj pripad. Nejlepsi poloha na spani je ale na tvem levem boku tak jde k miminku nejvice kysliku. Nekde jsem to cetla uz nevim kde. Ziju taky v zahranici a tak ctu na internetu kde co protoze ceskych knizek mam strasne malo a pokecat neni moc s kym. Tak jestli budes chtit tak napis… Misa
Milá Míšo,
těší mně každý dopisek a tak Ti také moc děkuji. Je fakt, že hlavičku ‚lokalizuji‘ tímhle způsobem taky:-) Kdyby Ti bylo smutno, napiš na J70@atlas.cz.Měj se hezky G.