Co dovézt z ČR?

1283
27.6.13 14:43

Co dovezt z CR?

Ahoj, par mesicu zijeme v zahranici a zanedlouho se chystame poprve s malou do CR (to bude mit pul roku). Chtela bych si pak z CR dovezt nejake veci specificke pro nas trh- at uz se jedna o nejake hracky (nase ceske motivy, atd,), dalsi zasobu latkovych plen, nejake vychytavky z lekarny, detske caje (nevim jake..), proste veci, ktere bych tezko shanela nekde jinde. Nemam ale uplne presnou predstavu, co by to tak melo byt 8) Pak pojedeme domu znovu az za rok. Napadne vas neco, bez ceho byste se v tomto obdobi s kojencem pul az 1 pul roku neobesly? nevim, jestli ma vyznam kupovat uz treba i nejake namluvene pohadky nebo pisnicky na cd, pokud jo, s cim mate dobre zkusenosti? Dekuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3409
27.6.13 14:47

Určitě ber krtečka :palec: ve všech možných podobách…knížky, hračky pohádky…nevím jak jinde ale u nás v rodině na něm ujíždí každé děcko minimálně od roku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476

A kde zijes v zahranici? Nejsou tam latkove pleny lacinejsi nez u nas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35798

Kde bydlíš, že nemáte látkové pleny? Napadají mě jen hračky a pohádky, krteček a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
27.6.13 14:48

Nevím, kosmetika a podobné věci, to se mi zdá nanic. Ale kup jí české písničky, zejména jestli bude bilingvní dítě, pouštěla bych jí české ukolébavky, dětské písničky. Ale pořádné, prosím, ne ty šílené tlusté pány, nevím jak se jmenují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
27.6.13 14:51

Tak se podívej, co u vás prodávají… a pohádky a písničky si můžes stáhnou z netu.
spíš bych dovezla hračky podle našich večerníčků, to jinde nekoupíš.
na jídlo, čaje a lékárnu bych se asi vykašlala. stejně je tam datum spotřeby… já si zezačátku vozila ptákoviny, koření i polohrubou mouku. je to blbost. všecko se dá nahradit z domácích zdrojů. kromě slivovice a olomouckých syrečků :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9577
27.6.13 14:51

Nějaké knížky a leporela? a souhlasím s tím krtečkem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
27.6.13 14:52

Filmy s krtečkem bych koupila až za rok, teď asi nemá na filmy věk, ne? To je fakt, kde žiješ? Strašně by mě zajímalo, co tam přijde dospělým takové typicky české??? Jestli můžu takhle pootočit téma. U nás byla parta angličanů celá pryč z místního rozhlasu, vyložili si na zahradu židličky a mysleli, že to vysílání bude delší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
27.6.13 14:52

Krtek jede u nás. Jak hračka, tak i DVD. Musela jsem dokonce koupit malého s čepicí na vycházky, protože malá si nechtěla nechat vysvětlit, že mluvící krtek po návštěvě kaluže už mluvit nemusí :mrgreen:. Čepici má malý proto, že bez logického vysvětlení (že bez čepky se ven nesmí) chtěla tahat oba :lol:.
Ale tak kamarádčina dcerka pobobně „žere“ ovečku Shaun, tak je to asi jedno 8).
Já bych se neobešla bez bepanthenu, v horších případech pythiolu + dermazulenu, pokud nezabíralo tohle, tak bez imazolu :pankac:. Ale alternativy budou i v cizině a třeba tvoje malé nebude na opruzeniny trpět ;).

Příspěvek upraven 27.06.13 v 15:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
27.6.13 14:53

Bydlime v Armenii, latkove pleny klasicke jsem tu nevidela, neco uz mam z domova nez jsme sem odjeli, takze ted budu brat zas- zuzitkujeme to na vsechno…
Prekvapilo me, ze tady jsou takove dnesni in hracky (Lamaze, atd.) hodne drahe, takze premyslim i o tom, co nakoupit z hracek, aby to nebylo moc objemne do kufru a pritom bychom to co nejdele mohli vyuzit. hledam inspiraci, abych mohla napsat seznam natesene babicce :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
27.6.13 14:54

PS: Krtek jede u nás od roka, kdy ho malá dostala od tety k narozeninám :zed: :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
27.6.13 14:55

@KlaraBoch Tak to třeba hrací deka? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
27.6.13 14:56

Tak to je jiná, to netuším. Ale moje neznalé oči se rozšířily závistí o tři čísla. páni Arménie, to je nádhera 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
27.6.13 14:56

Moravské víno, to nemá jinde konkurenci :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
27.6.13 14:57

Co si tak pamatuji z diskusí tak z léků Bioparox - to chtěli pro dospělé;
v některých zemích neprodávali pro děti nic na kašel.
kamarádce jsem brala papučky-bačkůrky

Záleží, kde jste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák