Co je přednější - my nebo fotbal?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.9.13 20:05

Je to holt o toleranci, dřív ti to nevadilo tak proč teď jo, můj manžel chodí do práce a jinak dělá trenéra a tréninky má denně a to i o víkendech, máme dvě děti 5 a 2roky, já to chápu a toleruju, je to hodně o domluvě, ale nestěžuju si, když chci, aby s náma byl doma tak si čas udělá, dřív aktivně sportoval a posledních 7let dělá trenéra a sport nějaký čas zabere, jsme spolu už 16let a nikdy mi to nevadilo, pro mě je to lepší než kdyby ten čas trávil po hospodách

• Citovat
  • Upravit
50725
9.9.13 20:13

Mně by vadilo to, že na fotbal (předpokládám také po práci) unavený není, ale na výlet jo. Jinak si myslím to, co většina a přijde mi jako nejrozumnější, abyste jeli taky. Třeba ne vždycky, tak 1-2× týdně.

Já budu teď s dovolením taky chvíli chytrolínka :mrgreen: Nevím, kolik je malému, ale můj bratr byl (diagnostikované) hyperaktivní dítě a nepamatuju, že bysme kvůli němu někam nemohli, protože neposlechne mamku. I hyperaktivnímu můžeš nastavovat hranice (a když mimino jí, tak mu vymyslet nějakou činnost, nebo ho přikurtovat do kočáru, pokud si nedá říct). Něco jiného by bylo, kdyby nesměl celou dobu vůbec nic dělat, jen sedět na lavičce, ale pokud může běhat, tak nevím, proč by musel běhat zrovna na hřiště. Pokud chce „hrát fotbal“, koupila bych mu třeba takový ten kopačák na gumičce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
9.9.13 20:21

Jo, tak tohle znám a moooc dobře. My podle fotbalu plánovali i dovolené, odjet na prodloužený víkend neexistovalo :-(

Dokud jsem čas, který manžel trávil na fotbale, mohla trávit dle svého, nevadilo mi to. Naopak jsem byla ráda, že si dělám „svoje“.
Když jsem měla jen 1dítě, nebylo to taky tak zlé, ráda jsem chodila na procházky.

Ale když se mi po 2letech narodil syn, taky mi vadilo, že jsem celé neděle „uvázaná“ s dětma doma, nikam jsem nemohla chodit.
Manžel přestal hrát až vloni, když už děti měly 5 a 3, ale i teď neděle trávíme na fotbale.
Ale… 3,5 letý syn už taky chodí 2× týdně na trénink :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
9.9.13 20:29

Asi budu sama, ale naprosto tě chápu. Fotbal nehraje za peníze, nic to rodině nepomáhá a naprosto bych ho chápala, kdyby šel max 2× týdně. Ale chodit do práce, mít trénink 4× týdně, doma rodina a dvě děti a nebýt ochotný strávit jeden den na výletě, nebo jít na procházku, či si hrát s dětma… zavání tím, že pán je zvyklý na své pohodlí a tak máš místo dvou dětí, tři. Tohle není o toleranci - tohle je o tom, že oba budete muset ustoupit a kdyby to bylo jen na tobě, tak to skončí tak, že za 10let ty budeš chodit do práce, lítat okolo dětí, domácnosti, kroužků a on bude žít svůj život, protože vše podřídí fotbalu a ne rodině. Být tebou, zkusím vyvolat volný večer, promluvit si o tom, co se ti nelíbí, že by chtělo zkrátit tréninky a víc být s rodinou, že chybí nejen tobě, ale i dětem a poslechnout si, co on na to. Nedá se žít tak, že neustále ustupuješ jen ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
9.9.13 20:35
@ynax píše:
Asi budu sama, ale naprosto tě chápu. Fotbal nehraje za peníze, nic to rodině nepomáhá a naprosto bych ho chápala, kdyby šel max 2× týdně. Ale chodit do práce, mít trénink 4× týdně, doma rodina a dvě děti a nebýt ochotný strávit jeden den na výletě, nebo jít na procházku, či si hrát s dětma… zavání tím, že pán je zvyklý na své pohodlí a tak máš místo dvou dětí, tři. Tohle není o toleranci - tohle je o tom, že oba budete muset ustoupit a kdyby to bylo jen na tobě, tak to skončí tak, že za 10let ty budeš chodit do práce, lítat okolo dětí, domácnosti, kroužků a on bude žít svůj život, protože vše podřídí fotbalu a ne rodině. Být tebou, zkusím vyvolat volný večer, promluvit si o tom, co se ti nelíbí, že by chtělo zkrátit tréninky a víc být s rodinou, že chybí nejen tobě, ale i dětem a poslechnout si, co on na to. Nedá se žít tak, že neustále ustupuješ jen ty.

tenhle scenar mame doma :( a nejak se mi nedari zmena ani po vyvolanem volnem veceru :( Co mi zbyva se trema detma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10075
9.9.13 20:36

Muj hraje taky fotbal, a nejradši by tam travil cele dny, ale je tam 2× tydně a bere kluky sebou…taky mě to štve, ale mam aspon klid :mrgreen: kdyby ovšem viděl, že je dusno kvuli jeho koničku zvolnil by vím to jelikož se to už stalo, taky přehaněl a opravdu skoro nespal jen, aby mohl byt na fotbale musel nalajnovat hřiště atd :mrgreen: no a pak přeci musi s klukama zhodnotit všechny zapasy to je jasneeeee :mrgreen: musite zvolit nějakou variantu, ktera by Vám oběma vyhovovala, každpadně zakazovat nebo se zlobit asi nepomuže je to jejich vašeň :pankac: ja žadnou takovou vašen nemam, takže nechapu, ale snaha je a už jen mlčky přihližím jak si bali věci a je celej hin, že jde hrat :mrgreen:…muj manžel se nam ale věnuje respektive věnuje se dětem mě jako manželce ani ne, jelikož je vyčerpanej z prace, fotbalu a dětí :mrgreen: aspon nema čas na kraviny :mrgreen: kdo si hraje nezlobí :mrgreen: mě spiše se.rou ty grilovačky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
9.9.13 20:39

@hupalka co ti zbývá? hele, jestli on s tím nechce nic dělat, tak máš před sebou dvě možnosti - zůstat doma jako hadr na podlahu, protože tvůj partner je totální sobec a starat se o domácnost a děti a jeho. Nebo odejít a starat se jen o domácnost a děti. Já bych tohle nebyla schopná snášet. Je něco jiného, když jsou chlapi v práci od nevidím do nevidím a když si žijou svůj život bez ohledu na svou rodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
9.9.13 20:46

@ynax není to tak, že by na nás kašlal úplně, ale je toho dost, co mě štve. Jinak je hodnej, teď nás v podstatě živí, protože jsem na MD, má nás děsně rád, ale když je delší dobu doma, tak už ho pálí pr..l a potřebuje někam vypadnout…někam myšleno do lesa. Na podzim přibudou k večerům ještě víkendy a je to na palici. Jako hadr na podlahu si někdy připadám, ale vidím kolem sebe, že to mnohde není lepší. Každej chlap má něco. Nechci ho omlouvat, ale odejít nemá smysl…co bych si pomohla. kdo by mě chtěl se 3 dětma. Nehledě na bydlení a hypotéku. Není to tak jednoduchý a ani tak hrozný, abych odešla. jsou horší koníčky a horší příběhy. Takže ve finále…na co si vlastně stěžuju? To jen tak, člověk si potřebuje někdy postěžovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.9.13 20:50

@ynax ale našim třeba tohle pomohlo. Oni měli takovou krizi, že taťka chodil na pivo a mamka měla pocit, že dřepí doma. Navíc jak šel s kamarádama, tak přišel třeba nad ránem a tak… Taky se mohla buď rozvést, nebo s tím něco dělat. Tak začala chodit taky :mrgreen: Dopadlo to tak, že si tam našla kamarádky (většinou taky manželky těch kamarádů), s některýma kamarádí dodnes, i když už takto na pivo nechodívají. Ale třeba s jednou zrovna jede příští týden na dovolenou. Oni se bavili o autech, ony se postupně seznámily a bavily se o svých věcech. Nakonec z toho byl fajn rituál, nám taky nevadilo, že se můžem večer dívat v telce, na co chcem :mrgreen: (brácha měl tak 4 roky, já 8, nebyli daleko, věděla jsem, kam jít, kdyby něco) A když tam byla mamka, tak šel normálně domů, jak všeci a nelákalo ho to táhnout s jedním, dvěma někde do rána.

Takže ono třeba občas pomůže překousnout jakousi falešnou hrdost a taky si v tom hledat nějaká pozitiva. Přesně jak tu kdosi psal, seznámí se s manželkama ostatních fotbalistů, ponadávají si na ně, že nejsou furt doma a jak je ten fotbal debilní :mrgreen: a třeba taky najde i nějakou tu kamarádku - i když z jiného města. Proč hned hadr na podlahu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
9.9.13 21:06

4× týdně + víkendy je moc, to je o sobectví. Teda pokud není v repre :mrgreen: Ty jsi věděla, že si bereš fotbalistu, ale on zas věděl, že si pořizuje děti a rodinu. Tak mohl zůstat sám a věnovat se fotbalu naplno…

Hledala bych nějaký kompromis, pokud má dostatek energie na tolik fotbalu, musí ji mít i na rodinu, děti a výlety. To by mě hodně štvalo, že na fotbal si čas a energii udělá, ale na rodinu je najednou tak moc unavený z práce.
A jestli ne, tak by to měl omezit. Děti odrostou a některým takhle zaměstnaným otcům se odcizí, stalo se to u kamarádky a otec je pro děti skoro cizí člověk, vůbec ho neberou.

Já bych řekla na rovinu, že chci omezit tréningy, třeba na 3× týdně, a chtěla bych aspoň 1 až 2 večery v týdnu pro sebe,. Proč má mít on tolik času a ty nic? A víkendy jeden den věnovaný naplno rodině. A na fotbal bych mu klidně i ty děti občas strčila ať se postará a někdy tam i zašla s nima, třeba tam najdeš spřízněné duše.

Ještě že jsem nikdy nechtěla fotbalistu, nesnáším je :D my tu averzi k fotbalistům máme v rodině a kdyby syn chtěl hrát fotbal, tak se mu to budu snažit rozmluvit.
Trávit v týdnu tolik odpolední a skoro každou sobotu zápasama by mě zabilo…

• Citovat
  • Upravit
nepř. G12
9.9.13 21:10

Nepřestal ho hrát po prvním dítěti, tak nechápu, proč sis myslela, že přestane po třetím? pokud teda máte 3 děti spolu. To už jsi přece musela tušit, že se fotbalu chce věnovat naplno. A přesto ty děti máte.. :think: Radu nemám, snad jedině udělat si svůj program, případně jezdit někdy s dětma s ním, ale to už tady zaznělo.

• Citovat
  • Upravit
22590
9.9.13 21:11

A neni to 4 x tydne vcetne zapasu? To je beznej fotbal, 4 x tydne trenink + zapas je dost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
9.9.13 21:15

@hupalka já jsem asi skeptická - ale něco podobného jsem zažila jako dítě. Můj otec byl fajn, ale nebyl pořád doma, pořád byl někde (za svým koníčkem, nechci to upřesňovat). V týdnu, o víkendech… když se vrátil, byl moc unavený a tak jsme dětství trávili s mamkou - jezdili na výlety, na chalupu, na procházky… Jen táta si žil, jak chtěl - do práce, domů, za kamarády, za koníčkem… Prakticky si nepamatuji z dětství, že bychom trávili spolu čas, že by měl na nás čas. Zpětně vím, že neměl čas nikdy - měl ovšem čas pouze na sebe a své koníčky. Jak to dopadlo? V důchodu si uvědomil, že ten jeho život je hnusný, že vůbec nežije. Nabrnkla si ho mladá zlatokopka, na stará kolena si pořídil dítě a teď? Pořád slyším, jak jezdí na výlety, jak jedou na dovolenou, jak mají program, protože jeho žena a jeho nový syn chtějí jet tam a tam…a na koníčka už nemá tolik času…Mamka se obětovala a žila život podobný tvému - teď říká, že to měla skončit dřív.

Btw. mě osobně třeba fotbal naprosto nebaví a jen kvůli tomu, že bych měla tatínka neschopného, bych v žádném případě nešla na fotbal pokecat s ostatníma matkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
9.9.13 21:21

@hupalka taky mám tři děti a chlapa v pérdeli, ale nějak moc ochuzená si nepřijdu. však ani on se neveselí někde sám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
9.9.13 22:18

JJabyla po 2 letech na diskotece a po 3 hosinch at prijdu domu ze neví co s malym :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí