Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zeny, damy, vsechni mam prosbu prrd mesicem jsem si vzala sveho partnera za muze mame spoku dve deti ve veku 2.5 roku 6 mesicu ale mam problem manzel hraje od malicka fotbal i bohuzel ted co mame spolu deti drive mi to nevadilo ale posledni skoro rok mi to vadi protze je na nem 4tydne a pak jeste prace tu mu nezazlivam ale ten fotbal mi nejak vadi uz i starsi syn se pta kde je tatinek
kdyz mu rrkbu jestli by nemohl zustat dima a jit s nami na vylet nebo prochazku odpoved je vzd jasna nemuzu mam fotbal takze odjede a mi jsme but doma a nebo jdem ven sami pak j doma a zase odpoved nejdu nikam jsem utahany z prace a chci mit jeden klid ted mel dovolenou a prislo mi ze nebyl vubec doma kdyz mu reknu co je pro nej prednejsi rekne ze rodina tak mu rikam pojedem nekam na vikend pryc z města tak mi odpoví vzdy stejne fotbal mam
uz nemůžu co by jste delali vy?
@sariste Asi je to o toleranci. Fotbal hrát, věděla jsi to, tak bych ho asi nenutila přestat. Ovšem asi bych si promluvila o tom že i vám schází jako táta a manžel a snažila se najít kompromis. Rozhodně ale zákazem scénou apod nic nevyřešíš. Ba naopak. Já si třeba vzala kamioňáka. Tak ymi to vadilo mnohem méně než teď když jsem sama doma s dětmi. Ale prostě něco za něco. On to také snadné nemá. A to upozorňuji že nejsem sama třeba jen týden, ale i měsíc a víc…Ale jakmile je doma tak máme dovolenou oba. On si to užívá s námi a i sám s dětmi, zatím co já mohu třeba odpočívat či někam vyrazit atak. Ovšem já jsem ráda že je doma, tak většinou sem doma. ![]()
Já chodím na fotbal s mužem. Pokecám si tam s ostatníma ženskejma od fotbalistů a děti se vyblbnou na hřišti
To bych taky rada ale mame syna s hyperaktivitou a nejradeji by behal za nimi a to nejde navic nehraje za mesto ale za sve puvodbni takze ještě cestování a do toho kdyz chce mladsi jist tak starsi nevydrzi sedet dokavad byl g kocarku tak jsme jezdili ale ted nemuzeme
@sariste no zcela jistě si věděla předem, že hraje takhle intenzivně fotbal. asi teď nenaděláš nic. musíš být tolerantní
Ma fotbal, ale ma taky manželku a dve deti…tak at si to taky uvedomi, ze chcete byt s nim…neber mu tenhle konicek, ale naznac mu, ze jsou dulezitejsi věci…a nejet třeba nekam na vylet kvůli fotbalu, ktery hraje furt, nakopla bych ho…me by to taky vadilo ![]()
@sariste tolerovala bych to, protože když Ti to nevadilo předtim, tak nechápu, co Ti vadí teď ![]()
Co kompromis - jet spolu, ty jestli tam dítě nevydrží sedět si najít aktivitu v místě ( záleží, co tě baví, já třeba takle objíždím závody s manželem a lovím kešky nebo jezdím na koloběžce s mladš na zádech, starší na kole dřív na odrážedle). Na oplátku pak následně společný program.
S fotbalem teď těžko hneš. Ikdyž bych čekala, že vzhledem k rodině to trochu omezí, ale silou to nevymůžeš.
Myslím, že se na jeho koníčkabudeš dívat schovívavěji, pokud si též najdeš svého. I on je otec, mimino už předpokládám začíná příkrmy, takže během tak dvou až tří měsíců bude hlídatelné klidně celý den, i pokud je kojené. Už teď máš nárok pravidelně alespoň jednou týdně muži děti upíchnout aspoň na 3h a jet (a jela bych, i kdybych ty 3h měla prosedět někde v parku
)
@malinada píše:
Myslím, že se na jeho koníčkabudeš dívat schovívavěji, pokud si též najdeš svého. I on je otec, mimino už předpokládám začíná příkrmy, takže během tak dvou až tří měsíců bude hlídatelné klidně celý den, i pokud je kojené. Už teď máš nárok pravidelně alespoň jednou týdně muži děti upíchnout aspoň na 3h a jet (a jela bych, i kdybych ty 3h měla prosedět někde v parku)
Zakladatelko podle me neni co resit. Fotbal je kolektivni sport a nechodit na treninky znamena nebyt postavenej v zapase
neprijit na zapas kvuli vyletu je teda podraz nejvetsi ![]()
Syn je hyperaktivni? To ma diagnozu od lekare a nebo od tebe? ![]()
Na fotbal chodi snad i jine maminky a deti si hraji bokem, nerikej mi ze tohle syn nepochopi? A pokud tam vleti tak dostane takovou slovni sodu od ostatnich ze si to priste rozmysli
vsechno jde, jen se musi chtit…fotbalistu sis vzala, vedela si co to obnasi ![]()
moc nevim jake rady cekas
![]()
A teda abych nebyla za zloducha tak znam i takove zenske co muzi na zapas pichnou mimino a on uz se tam vzdy nekdo postara
tak muzes zkusit i tuhle variantu ![]()
Chapu, ze te ti to vadi ve chvili kdy prisly deti a je fakt, ze on by se tedy ve svem volnu mel trosku vic snazit byt tatou a manzelem.ted jde o to aby to chapal a to asi nebude nejjednodussi
byt tebou najdu si nejakou maminu a jezdim po vyletech nebo chodim do parku s ni.az ditka povyrostou, vraz je taky obcas tatinkovi.to,ze jsi matka, jeste neznamena, ze budes travit veskery cas plinama a domacnosti
a nedej se! jak si chlapa naucis, pak zu tezko menit…a ty zu to mas pekne rozjete- vadi ti to, zmen to, nebo bude hur.
P. s- tim samozrejme nemyslim, kecat mu do treninku a zapasu. s tim nenadelas nic ![]()
Můj muž je myslivec a taky není věčně doma. Dřív mi to taky nevadilo, ale co jsou děti, tak je to horší. Máme to podobně jako zakladatelka. Společné chvíle moc neprovozujeme a mně to vadí tu víc tu míň. Ale jak píšou holky. Takového jsem si ho brala a věděla jsem, do čeho jdu. Že my ženské jsme tak naivní a myslíme si, že se ti chlapi kvůli nám nebo dětem změní a že změní svůj styl života. Nezbyde ti nic než si opravdu najít svoji zábavu. A až půjdeš jednou do práce, tak to bude zase úplně jinak a budem řešit zas jiný problémy.