Co je s mým dítětem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4411
22.9.14 10:20

@janica252 No já si už pak taky myslela že to bude ta 6tá. On ale zádno vyrážku nemá ani neměl :nevim:. Dnes je druhý den bez teplot a to už by se asi něco objevilo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
22.9.14 17:15

@Ivčis No, to by se tak asi dnes objevilo, aspoň u nás to bylo druhý den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
22.9.14 20:23

@janica252 Téda asi si měla opravdu pravdu 8o. Může mít spíš fleky než pupínky? Má to na bříšku a na bocích ale nijak výrazné to není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
22.9.14 20:24

Jo, naše malá měla taky na bříšku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
22.9.14 20:39
@Slečna Ferka píše:
@zvědavá borůvka Roste to různě. Já po jedničkách (nejdřív nahoře, pak dole) taky čekala dvojky, ale vyrostly jen dole, pak čtyřky, pak trojky, pak pětky, a pak jedna dvojka nahoře (druhá není vůbec; to se u dvojek stává).Čili rozhodně to nejde postupně. Poměrně často jsou dřív stoličky než trojky, a jejich prořezání (trojek) bývá i horší než u odstatních zubů, říkal mi zubař. Ale není to samozřejmě pravidlo.

Mám se na co těšit :? :-O
To budou galeje :|
Když takhle blbě nesla jedničku, co bude dělat se stoličkama nebo trojkama :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
22.9.14 20:50

Dnes spinká i bez Nurofenu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
22.9.14 21:07
@zvědavá borůvka píše:
Mám se na co těšit :? :-O
To budou galeje :|
Když takhle blbě nesla jedničku, co bude dělat se stoličkama nebo trojkama :zed:

nechci strašit, ale u mladší vím o každém zubu. Lezlo jí to hodně najednou a tak zhruba od vánoc se to s ní táhne. Občas si dá pauzu, třeba 14 dní a potom to začne nanovo. Má ty zuby hodně velké a lezou jí dlouho. Začne jí to trápit, když ještě není nic vidět a v období, než se zub prořízne, je to nejhorší. Navíc u ní to začne zubama a následuje stav, že si jakoby zvykne v noci být vzhůru a trvá min týden až dva, než se srovná. To sice nebrečí, ale budí se, chce pozornost, nechce spát. Potom se srovná, já se namlsám, že už to bude ok, vyspím se a jede to nanovo. Přes den je v tom období taková lehce protivnější, rve si hodně do pusy cokoli, co najde. Denní spánek kupodivu v pohodě. Ale v noci to jede :( Co je takové typické pro ní - tak mívá jednu tvář červenou a horkou. Naštěstí jí docela zabrala chamomilla vulgaris - dávám 5 granulí před spaním. Nebýt tohoto, tak jsem dávno v blázinci. Ne že by zabrala 100% a my se vyspali, ale je to s ní mnohem lepší - budí se, kňourá, milionkrát za noc podávám dudlík, chovám, nosím, ale není to ten hysterický řev, kdy se propínala, že ani skoro nešla pochovat. Naštěstí cíl je na dohled, už jí chybí jen pětky :) Teď se jí prořezaly špičáky, tak snad bude chvíli zase klid. Osobně nemám s homeopatiky dobré zkušenosti, nikdy mi nezabraly, ale tohle byla trefa do černého :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
23.9.14 12:34

@lecijasek
Ty jo 8o, aspoň že to už budete mít brzy za sebou :hug:
Ta chamomila mě zaujala, jakže se to přesně píše? A kolik kuliček kolikrát denně se dává? Nebo nějaký postup, princip či tak něco jak to podávat? :nevim:

Já se vždycky večer těším, jak budu mít klid pro sebe, jak si dám kafčo a nějakou dobrotu a půjdu na net a poslední dobou to nejde :?

Btw. jsem z těch nocí někdy tak zničená, že prostě přes den jen čumím do blba a nejsem schopna udělat žádné domácí práce, resp. se mi prostě nechce.
Hromadí se mi v kuchyni nádobí a já radši sedím s dcerou na dece a hraji si s ní.
Nemáme myčku :pocitac:
Mám dny kdy zvládnu dost práce a dny kdy jsem taková „vyfluslá“ a prostě se mi nic nechce dělat. Je mi trapné, že manžel s tím pomáhá, kolikrát už i jeho maminka :oops:
Já to nádobí prostě nesnáším :cert:
A když mám něco vařit, tak ráda něco uvařím, ale to loupání a krájení :roll: :zed: sežere mi to celou hodinu i víc času :cert:
Jak já tyhle činnosti (mytí nádobí, krájení, loupání) nesnáším. Kéž by byl nějaký stroj do kterého to hodím a on to oloupe i nakrájí, kéž bychom měli myčku.

Kolikrát si už připadám, že jsem neschopná :roll: Potřebovala bych nějak dobít baterky abych mohla fungovat :?

Jak zvládají péči o domácnost ostatní v období růstu zoubků jejichž děti to také nesou špatně a potřebují větší pozornost?
Dokud jí netrápily zuby, tak byla v pohodě, si na zemi na dece hrála sama a já v klidu dělala svoje, teď často kňučí a kvílí, a když bych měla tohle poslouchat při mytí nádobí, tak je to nervy drásající, radši jsem s ní, koukáme na pohádky, papáme u toho třeba ovoce nebo něco, nebo si házíme do kyblíku hračky a tak.
NO a doma bordel jak v tanku :? :oops: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
23.9.14 13:24

@zvědavá borůvka Zvládám to blbě. Měla jsem krizi podobnýho typu, když se malá budila, já byla dlouhodobě nevyspalá (večer pro sebe u netu, haha, to jsem večer padala do postele, abych něco naspala, dokud na dítě „dohlíží“ muž)… my teda myčku máme, ale jinak to má děvče dvě řešení.

1. Vyprdnout se na to. Jedeš na hladový voko, tak ať se muž a rodina zasadí a pomůžou.
2. K jídlu malé pořizuj skleničky, vy jezte rohlíky s něčím (ať si muž dá oběd v práci), pár dní to tak vydržíte. A pokud to jde, kup si myčku a objednej paní na úklid ;)

Nebo druhá možnost (varianta drsoň): Nedělej ze sebe chudinku, co kdybys měla ty děti dvě tři, nebo paterčata? A ještě by na Tebe koukala sociálka, jestli to zvládáš. Pořádný kafe, namotivovat, a s chutí do toho… zní to jako takový mateřský vyhoření, jen teda dost brzký (já ho měla nejhorší ve dvou letech): leze Ti na mozek, že jen vaříš, meješ, šůruješ a čteš dětský knížky. Jo, ale pokud nechceš dát dítě do jeslí, tak to je vo tom.

(Jinak já za sebe se přikláním k „nedrsnýmu“ řešení - ale popravdě, dobít si baterky stylem „týden bez dítěte, jen spánek a sex“ můžeš dělat, až bude dítě v pohodě, a ne když je zničený ze zubů.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
23.9.14 13:37

@zvědavá borůvka Chamomillu zkus. Je to chamomilla vulgaris - já dávám ředění 15 CH (nejdřív jsme zkusili 9 CH, ale to nestačilo…) - dávám 5 granulí před poledním spánkem a 5 granulí večer, když bylo nejhůřu, tak jsem dávala i během noci. V příručce, co mám píšou ředění 9 CH, podávání dle bolestí i 1× za 30 minut. No a píšou - při přecitlivělosti na bolest, jedna tvář je rudá, druhá bledá (to má přesně Ajdí), teplota při prořezávání zubů, průjem, záněty středního ucha a průdušek při růstu zubů.
No a u nás se to teď začalo postupně zklidňovat, tak doufám, že snad bude i chvíli klid, než se ohlásí poslední 4 stoličky.
A jinak když nespí, tak jsem zničená, to je jasný, ale nejhorší to bylo na začátku. Já byla zmlsaná, Adélka hodně brzy spala celou noc a přes den si víceméně vystačila taky sama. Stačilo jí pozorovat ségru, nebo mě při vaření. Válela se na dece s hračkama a pohoda :) A do toho najednou zuby, k těm se ještě přidala separační úzkost. To byl mazec. Postupně se přes den zlepšila, jak začala lézt a tím i trochu hrát se starší, honily se tady po kolenou a já mohla udělat, co bylo třeba. Teď už je to zase o něčem jiném. U vaření asistuje a když dělám něco, u čeho asistovat nemůže, tak jí prostě několikrát za sebou odnesu k jejím hračkám. Sice protestuje, ale nakonec se zabaví :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
23.9.14 13:42

@zvědavá borůvka a otevřeně přiznávám, že mám myčku, pračku, sušičku a bez těchto mých pomocníků tedy nevím, jak bych to zvládala. Asi špatně. No a paradoxně s druhým dítětem stíhám mnohem víc než s první, Simonka byla celkově náročnější a pořád je a navíc byla sama. Takhle se holky už hodně zabaví mezi sebou :srdce: Teď co je na dopledne ve školce mi opravdu chybí a je mnohem náročnější Adélku zabavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
23.9.14 19:45

Já jsem typ, co přežije neuklizenou domácnost, když byla krize, tak jsem místo úklidu a vaření v případě, že můj mohl chovat a starat se po práci o malou, prostě zalehla a spala… Radši bordel a vyspaná než naklizeno a na zhroucení :D úklid proběhl o víkendu, kdy se mohl tatínek víc starat :) Vařila jsem max. rychlovky, já jedla hlavně rohlíky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
23.9.14 21:43

@Slečna Ferka
Mám podezření, že můj menstr. cyklus má vliv na to, jak zvládám všechno kolem domácnosti a tak celkově. :think:
Všímám si toho už delší dobu, stejně tak i to jestli jsem hádavá. Jak vím, že se mi blíží určité období v cyklu, tak se musím víc hlídat abych nebyla zbytečně protivná na manžela.
Nejsem takto „neschopná“ pořád, ale jen cca týden-dva v měsíci :nevim: (nevím přesně, nikam si to nezapisuju).
Já si to už nějak doma „posychruju“ (snad jsem to slovo nenapsala blbě :oops: :lol: ).

P. s. ta miniškolička je dobrý nápad, hodně o ní uvažuji, ráda bych vypadla i na nějakou brigádu a myslím, že to holce prospěje, lépe se pak aklimatizuje do normální školky a nebude to pro ni šok. Jen si nejsem jistá jestli je v 10m připravená na miniškoličku? Ještě ani neleze, jen péruje. Co ostatní děti? V jejím věku si asi moc společně hrát neumí? By se akorát navzájem bacaly a brečely :think: A to jí budou ty učitelky přebalovat? A přebalí ji dobře? Moc se mi nelíbí aby na ní takto sahaly cizí - přebalování :nevim: A co jídlo? Jak ji chtějí krmit? Co když bude odmítat? Co když ji budou nutit jíst násilím?
Mám plno otázek kolem toho a proto ty obavy. Reálněji bych to viděla tak až bude mít rok a půl (asi?) na tu miniškoličku/jestličky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
23.9.14 22:27

@lecijasek
Už mám chamomillu 15 koupenou. Řekli mi, každý den rozpustit 10 kuliček ve vodě a 3× denně dát lžičku do pusy. :think:
Napadá mě jestli je nutné každý den dělat nový? Copak by se to zkazilo? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
23.9.14 22:58

@zvědavá borůvka mně řekli 2-3× denně 5 granulí - rozpustit v trošce vody a dát po lžičkách, takže to dávám takhle. Hlavně, že to funguje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí