Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj maminky, prosim vás, vítě některá, co je školka dánského typu? Koukám na školky a u baráku máme jednu dánského typu, je to státní školka. Na stránkách mají moc krásný popis toho co je dánský typ, jakože rsspektování dětských práv, děti nejsou ničím omezování a podporují dětskou seberealizaci. Prosim vás co si pod tím představit v praxi? Aby to nebylo tak, že až mi dítě bude jíst mravence, tak ho nebudou omezovat a pochválí ho, jak se, nechají je prostě růst jak dříví v lese, v podstatě bez výchovy:-D nechci dát syna do nějákýho sluníčkářskýho zařízení, aby mi z něj udělali fakana, kterej si může dělat co se mu zachce..
Tak pokud ma cokoliv, co se tyka deti pridavne jmeno dansky, norsky nebo svedswky, tak mi blika kontrolka. A ten popis, co maji na svych strankach by me v tom jedine utvrdil
takze tohle za me, urcite nee. A jeste je to statni, tak to je sila, to zas bude i placeno z nejakych severskych neomarxistickych fondu. Tak pozor, aby deti nakonec nebyly jeste odebrany rodicum, kazdopadne ano, bude tam kult ditete, plus pekne mu od mala plest hlavinku.
@Světlaa dala bys mi prosím odkaz na školku, ráda bych se podívala, klidně do SZ.
Jinak souhlasím s tím co píše Jana a obávala bych se toho, čeho se obáváš ty.
Potřebovala bys to probrat s někým, kdo tam dítě už nějakou dobu má, aby ti řekl své postřehy.
@Aghata jj je to http://www.mslibkovska.cz/ - to mám u baráku skoro
@Světlaa píše:
@Aghata jj je to http://www.mslibkovska.cz/ - to mám u baráku skoro
No, přijde mi to jako takový obecný plky… Asi bych tam zašla a poptala se mezi rodiči. Každopádně bych byla opatrná, přesně kvůli tomu, co píše @Jana525
@Taka já tu sem nová tak tu nikoho moc neznám právě, jen sem byla nadšená, že mám školku tak blízko. Už moc nadšená nejsem:-D Vůbec teď řešim jak to udělat, ve školkách berou zásadně od září a dítěti musí být 3 roky, jenže mě se narodilo v listopadu, takže do školky pujde skoro ve 4 letech tím pádem. tkže teď koukám na jesle a zas koukám, že berou od září a já si dala mateřskou do května:-D to je děs tohle
@Jana525
tak tam né, to by mi dítě vzali
my jsme podle současných norem extrémistická, xenofobní, pravocivá, radikální a kdo ví co ještě rodina - z mýho pohledu úplně normální, takže tam moje dítko nepujde:-D
@Jana525 píše:á, norské fondy!
Tak pokud ma cokoliv, co se tyka deti pridavne jmeno dansky, norsky nebo svedswky, tak mi blika kontrolka. A ten popis, co maji na svych strankach by me v tom jedine utvrdiltakze tohle za me, urcite nee. A jeste je to statni, tak to je sila, to zas bude i placeno z nejakych severskych neomarxistickych fondu. Tak pozor, aby deti nakonec nebyly jeste odebrany rodicum, kazdopadne ano, bude tam kult ditete, plus pekne mu od mala plest hlavinku.
@Světlaa píše:
@Jana525tak tam né, to by mi dítě vzali
my jsme podle současných norem extrémistická, xenofobní, pravocivá, radikální a kdo ví co ještě rodina - z mýho pohledu úplně normální, takže tam moje dítko nepujde:-D
@Burj Chalifa nejsou, pokud pepíček mlátí aničku, a ty ho napomeneš, tak mu porušuješ právo a pokud na hřišti bude jíst psí hovn*, tak kdybys mu to zakázala porušíš jeho právo - on má nárok se takto seberalizovata má právo vyjádřit takto svůj názor:-D
@Světlaa píše:
@Burj Chalifa nejsou, pokud pepíček mlátí aničku, a ty ho napomeneš, tak mu porušuješ právo a pokud na hřišti bude jíst psí hovn*, tak kdybys mu to zakázala porušíš jeho právo - on má nárok se takto seberalizovata má právo vyjádřit takto svůj názor:-D
do takových školek dávají děti jen batiky a bio pomatenci. Vsadím se, že si ani neholí podpaží a nohy. S lidskoprávním sluníčkovým harantem to pak bude v běžné škole k nevydržení.
@Světlaa píše:Šmarjá