Co je to láska?

rokris
10.7.13 17:05

Co je to láska?

Asi trochu otřepané téma, probírané nekonečně ze všech stran. Stejně bych se ale ráda zeptala, jaká je vaše vlastní definice lásky. Nemyslím teď zamilovanost, ani fyzickou přitažlivost, tam je to vcelku jasné. Myslím ten pocit, kdy jste si jisti, že jen s tímto člověkem chcete dojít až na konec, objevit jeho první šediny a nikdy ničeho nelitovat. Nevím, zda je to dobře pochopitelné, snad mi rozumíte. Pokud máte oblíbený citát, který podle vás lásku vystihuje, tak jej přidejte. Mějte se hezky. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4441
10.7.13 17:08

Miluji život, protože mi dal Tebe. Miluji Tebe, protože Ty jsi můj život (Lennon) - to jsme si dali i na svatební oznámení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
10.7.13 17:11

@pet01 Znám. Moc hezké! Ať vám to vydrží. :kytka: :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
5455
10.7.13 17:11

Láska je žhnoucí přátelství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
10.7.13 17:13

„Nejsou jen růže na světě, přijde i vítr, bouře zlá. Však kráčet denním životem je lehčí, když jsou dva.“ To jsme měli na oznámení my, dlouho, dlouho jsem hledala něco, co by vystihovalo, co pro mě láska znamená :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
10.7.13 17:17

@pet01 znám a je to moc hezké :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441

@rokris moc děkuji :kytka:, v pondělí jsme měli 2 roky od svatby a v září to bude 10 let co jsem spolu, tak snad vydrží :srdce: a taky se pochlub Ty :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960

Láska je to, co vás nutí smát se, i když jste unavení..
Láska je to, co je s Váma v pokoji na Vaše narozeniny, když přestanete otvírat dárky a zaposloucháte se..
Láska je, když Vám vaše štěně olíže celý obličej i přesto, že jste jej celý den nechali doma samotné…

názory dětí ve věku 4-8 let :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
10.7.13 17:20

@Peticek1987 :palec: krásný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074

Láska je stav mysli, kdy víš, že s tímto člověkem když budeš celý život, tak ti nic nebude chybět, protože máš jeho a sebe. Pocit, když víš, že už nemusíš hledat dál, protože on ti dává všechno, co potřebuješ jenom tím, že s tebou je a nemáš potřebu si hledat někoho jiného, protože to, co máš doma, je stejně to nejlepší :srdce: Nevím, jestli je to přesné, ale je to první, co mě napadlo, teď nemám moc času se nad tím víc zamýšlet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842

Láska je, když ho miluju i když chrápe, i když nechá oblečení kdekoliv po bytě (atd… našla by se toho spousta), ale nic z toho není důvod abych ho vyměnila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
10.7.13 17:21

@pet01 jste se s oznámením opičili po nás :jazyk: ;)
Citátů moc neznám, ale pro mě láska (krom otřepaných frází) znamená i to, umět se upřímně radovat z radosti druhého a nespat strachy starostí o druhého. To mám pouze u manžela a dětí, u nikoho jiného. Až se často sama nad sebou pozastavím, že vůbec umím vyplodit tak „čistý“ cit :) Několikrát muž dostal něco nebo dosáhl něčeho, co jsem si taky moc přála a já fakt necítila ani kapku závisti. No snad to vydrží, toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
10.7.13 17:22
@Reinka píše:
„Nejsou jen růže na světě, přijde i vítr, bouře zlá. Však kráčet denním životem je lehčí, když jsou dva.“ To jsme měli na oznámení my, dlouho, dlouho jsem hledala něco, co by vystihovalo, co pro mě láska znamená :kytka:

No, tak nějak jsem to myslela. Takový ten přesvědčivý pocit, že už je to navěky a vůbec to neva. Je fakt, že třeba krátce po svatbě si to myslí každý. Já jsem to tak měla fůru let a nehnul s tím ani stereotyp, který umí být likvidační.

• Citovat
  • Upravit
katka379
10.7.13 17:22

Ahojky, nejsem věřící a ani nechodím do kostela, ale na jedné svatbě v kostele mě dostala modlitba za rodinu:

Kdybych mluvil jazyky lidskými i andělskými, ale lásku bych neměl, jsem jenom dunící kov a zvučící zvon.

Kdybych měl dar proroctví, rozuměl všem tajemstvím a obsáhl všechno poznání, ano, kdybych měl tak velikou víru, že bych hory přenášel, ale lásku bych neměl, nic nejsem.

A kdybych rozdal všechno, co mám, ano, kdybych vydal sám sebe k upálení, ale lásku bych neměl, nic mi to neprospěje.

Láska je trpělivá, laskavá, nezávidí, láska se nevychloubá a není domýšlivá. Láska nejedná nečestně, nehledá svůj prospěch, nedá se vydráždit, nepočítá křivdy. Nemá radost ze špatnosti, ale vždycky se raduje z pravdy.

Ať se děje cokoliv, láska vydrží, láska věří, láska má naději, láska vytrvá.

Láska nikdy nezanikne. Proroctví - to pomine, jazyky - ty ustanou, poznání - to bude překonáno. Vždyť naše poznání je jen částečné, až přijde plnost, tehdy to, co je částečné, bude překonáno.

Dokud jsem byl dítě, mluvil jsem jako dítě, smýšlel jsem jako dítě, usuzoval jsem jako dítě. Když jsem se stal mužem, překonal jsem to, co je dětinské.

Nyní vidíme jako v zrcadle, jen v hádance, potom však uzříme tváří v tvář. Nyní poznávám částečně, ale potom poznám plně, jako Bůh zná mne.

A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

Svatý Pavel, 1. list Korintským, 13. kapitola

:mavam:
  • Citovat
  • Upravit
4132
10.7.13 17:25

Láska je, když se cítím doma, kdekoliv jen jsem, protože on a děti jsou vedle mě.
Láska je, když se dokážu i přes slzy smát, protože on mi dodává sílu.
Láska je, když vím, že můžu plácat hlouposti a pro něj budou stejně nejdůležitější na světě.
Láska jsou spodky zvedané každé ráno s úsměvem z podlahy.
Láska, to jsou naše děti, zavrtané v mezi námi v posteli, a naše tiché večerní šeptání do tmy, jen aby se nevzbudily.
Láska jsou hádky o ničem končící velkým objetím.
Láska je neotřesitelná důvěra, o které víme.
Láska je počítání prvních šedin a těšení se na důchod.
V každém dni stráveném s rodinou ji najdu, v maličkostech, v kytičce od dcery, v očích mého partnera, když se na mě dívá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí