Co ještě za vyšetření

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2670
19.1.10 18:59

Co ještě za vyšetření

Mě trošku ,ale mrzí ,že mě udělali za těch 7 měsíců jen hormonální profil ten byl s velikosti folikulů OK a nic víc. Stále nevím zda mývám ovulaci a hlavně kdy v tom cyklu, pokud jsem řekala ,že mám jako by ovu 9DC tak to (dr. řekla ,že neví co to může být ani neřekla ,že by vzala odběr nebo něco kde by se zjistilo co to tedy bylo) . Čekala jsem ,že mi řekne třeba tak to budeme měsíc sledovat krví a sonem kdy to přesně asi bývá a nic. Takže mě to příjde od nich jako ztráta času . Manža je vyšetřený už všude a mezi tím co chodil on tak jsem mohla chodit i já a né ,že ted zase budou posílat všude možně mě a děti budou v nedohlednu protože už mám 35 a vše hradí jen do 38 +365 dnů.
Jsme totiž bez peněz a co ušetříme musíme se celá rodina složit a koupit babičce byt kde žije celý život jinak by jí vystěhovalo město nebo by to vykoupil nějaký vykuk a dělal jí v 86 letech naschváli.

Teď ve čtvrtek jdeme na konzultaci tak mám napsáno na co se budu ještě ptát.

Je pravda ,že vlasy mě taky dost padají ,ale kadeřnice mi vždy říká ,že je mám kvalitní a je pravda ,že prolactin mi nikdo jěště nedělal.
Budu ráda když mi nypíšete na co všechno se mám ptát a o jaké další vyšetření jsi mám jěště říci.

Díky moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6453
19.1.10 19:57

Ahojky,
tak prvně mě napadlo to jak píšeš-jeden cyklus sledovat krev a UTZ zároveň a měřit folikul a případně udělat rovnou IUI. V té krvi zjišťovat všechno co se dá - tomu nerozumím, vím, že existuje nějaký prolaktinc, FSH,LH…ale víc ti nepovím
Pak bych se vecpala na imunologii a genetiku-ale to jak jsem pochopila máš. Já přemýšlím co jsem všechno měla za vyšetření,ale kromě krve-hormonální profily, sledování ovulace podle UTZ, genetiky a imunologii si asi na nic jiného nevzpomínám. Když tedy nepočítám laparoskopii zároveň s hysteroněco a vlastně před tím ještě normálně v CARU jednoduchý test průchodnosti vejcovodů-napuštění kontrastní látkou a pak sledování v UTZ - to bylo před IUI,když by byly vejcovody hodně srostlé tak by to tento základní test ukázal a pak IUI by nemělo smysl. Ještě taky jsem měla test na štítnou žlázu? takové mi dali vypít sladké hnusné něco a vzali krev před tím co jsem to vypila a asi hodinu?po tom - ale to bylo po 3nezdařených IVF a už asi Dr.nevěděla co jiného by se dalo zkoumat.
No nevím jeslti jsem ti poradila.
Asi bych se být tebou zeptala na to, jestli by příští cyklus nešla sledovat ovulace krví a utz a když by to vypadalo dobře tak udělat IUI a čím případně to IUI podpořit - utrogestan, estrofem…
Pokud dobře chápu tak je ti 35 a pojišťovna proplácí CAR do 38? Já bych to neviděla tak černě, podle zkušenosti se dá za necelé 3roky v CARu úplně bez nějaké hoňky stihnout několik IUI, jeden KET a 5kompletIVF..já vím, že tě tím asi všichni otravují, ale opravdu jde IVF udělat s minimálním nákladem!! dokud ti to platí pojišťovna asi bych po 3-4IUI neváhala a šla do toho, s léky bez doplatků a bez AH,prodloužené kultivace mě moc nenapadá za co by jsi měla platit.asi zamozřejmě za mražení pokud by bylo,ale zase by jsi měla na mražáku zásobu a chodila jen na KETy které jsou taky zdarma - myslím…já nevím, já to nikdy nepočítala, třeba bude mít někdo zkušenost na kolik přijde IVF bez nadstandartních služeb, přemýšlej o tom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
19.1.10 20:17

Díky mišmiš , něco jsem si napsala budu se ptát já do IVF nechci jít manža by si mě nevážil a takhle jsem si děti ani v tom nejhorším snu nepředstavovala. Nechci to podstupovat kvůli rakovině příští týden jdu na onkologii a uvidím co tam vyjde za vysledky.Je to pro mne hodně všechno traumatizující a nedělájí mi ty vyšetření dobře ani psychicky. Půjdu na RUŠ a uvidím zda mi to trošku pomůže odstranit ty bloky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
19.1.10 20:17

ahoj, tak si vas tu procitam, taky bych to nevidela tak cerne, me bude letos 37 a rozhodne bych se netrapila tim, kolik casu zbyva… do CAR chodim uz dva roky a odmitala jsem IVF, ale po testech na imunologii (ktere jsem si musela doslova vydupat - prci nepujdu na IVF kdyz mi nic neni, ze?) jsem se nechala presvedcit a ted jdu na svuj prvni pokus. bohuzel nevim jestli to jde uplne bez doplaceni, protoze pojistovna hradi opravdu pouze zakladni ukony a vse ostatni se musi hradit. a hormonalni lecba je opravdu docela sila - ja dala jen za leky (menopur) doted ca 12 tisic protoze jsem mela vysoke davky a dlouhy protokol, taky jsem netusila ze pojistovna hradi pouze tri baleni a zbytek uz se dokupuje za plnou cenu… a protoze ma manzel spatny spg tak to bude jeste ICSI za ca 7 tisic a stejna casta se da za zamrazeni… takze tak. ale musim rict, ze jsem zkousela i IUI a pro IVF jsem se opravdu rozhodla az po te imunologii a laparoskopii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
r10
41
8.6.10 13:21

ahoj nepalko,tak o prolaktin?sleduje se hladina ovulace jsou vysledky LSH,FSH,PROLAKTIN,podle vysledku se davaji leky FSH-snižene,LSH zvyšene,prolk,normal-selhani dava se Gonad,estrogen,FSH,LSH,snižene,prolak,zvyšen,pozor musi se sledovat hormonalni rytmus a leky,dal se dělaji vyšetřeni na štitn,žlazu,diebetes,imunologie, mag,rezonance,ale všechna vyšt te pošle v caru,nebo gynkolog ale problem nechteji to moc delat je to drahe vyšet,radeji te nadopuji hormonama a plat.ovulačni test si mužeš koupit v lekarně je navod,je ještě Nativ-minimalni stimulace hormonu ale dela na rozhodnuti lekaře,hoooodně zaleži na Caru jake vyšetřeni ti udelaji a přemyšli o tvem problemu,řikat všem to pujde je blud když nevi kde je chyba,VZP hradi-4cykly ivf se stimulaci do 40let,je toho vic ale telo každe reaguje jinak no uvidiš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
3.9.10 21:43

Ahoj,já jsem po 2 nezdařeném pokusu ICSI a jdeme do dalšího.Teprve ted jsem si vynutila imunologii a ještě krevní testy na Mullerův hormon-prý by se mělo podle toho poznat-jestli je tělo vůbec schopné otěhotnět.Víc mi k tomu řekne dr.příští týden-až budou výsledky.Ale budu Vás tu sledovat-protože před třetím pokusem chci-abych taky měla co nejvíce vyšetření za sebou a podle toho se odvíjela moje léčba.
Všem držim palce. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital