Co jíst před oGTT

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
26.2.18 15:26

Hlavně nehladov. Normálně se navečeř. Oslazený čaj jednou lžičkou snad není katastrofa přes den. Nevypiješ jich snad deset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
26.2.18 15:30

Ja teda nemela ani u jednoho tehotenstvi zadne omezeni, jedina podminka prijit lano na lacno, takze jsem jedla jak normalne a bezne kazdy den. Rano jsem se napila jen trochu vody. Ono, pokud budes mit blby vysledek hned po prvnim odberu, tak te poslou domu at prijdes znovu dalsi den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
26.2.18 15:33

Mám to za sebou před 14-ti dny. Na papíru z laboratoře bylo den před vyšetřením jíst a pít normálně, poslední jídlo mezi 19-20 h. Pak už pít pouze vodu, ráno před vyšetřením taky maximálně čistou vodu…
Možná Ti to sestřička řekla v dobré víře, cca před dvěma roky zpřísnili hodnoty a tak, aby jsi zbytečně nebyla vedena jako těhu diabetička tím, že si dáš večer tři zákusky????.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3365
26.2.18 15:35
@EllMattress píše:
Ahoj holky. Tak mám dilema. Zítra mě čeká vyšetření oGTT. Mám tam být v 7 ráno. Sestřička mi řekla, že den před nemám jíst nic sladké a naposledy se najíst v 8 večer. Což teda bude peklo bez toho jídla, ale budiž. Jenže když tu pročítám vše na netu, tak se píše, že se má jíst normálně. Už teď mě honí chuť na sladké, čaj neoslazený nevypiju a jsem z toho akorát zpruzelá :D jak jste to tedy měli vy? Našla jsem jen starší články, tak jestli se třeba něco nezměnilo. :nevim:

Já byla na ogtt dnes. Včera jsem jedla úplně běžně jako každý jiný den. Jen jsem si večer kolem 20:30 namazala slabý krajíček chleba s pom. máslem, krůtí šunkou a několika rajčaty. Přiznám se, že jsem včera jídlo vůbec neřešila a první krev na cukr byla ok. Jinak jsem si neuvědomila sladké a udělala jsem si večer šťávu. Jinak s neslazeným čajem mám taky trochu problémy…
Ničeho se neboj a spíš jen dnes omez sladké a na nic nemysli ;)
A jestli tě honí mlsná, tak neboj, zítra ti to vynahradí tou sladkou dobrotou :lol:
Držím palce, ať je všechno v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
26.2.18 15:47

@EllMattress ja mela den pred testem k veceri vdolky a v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
26.2.18 15:54

@EllMattress To jako vážně??.. Já jedla v těhotenství sladký na kila, dělala jsem si pořád srandu, že malá musí plavat v čokoládě. Ale ten jeden den před testem jsem si nic sladkého nedala, abych tím náhodou neovlivnila výsledky. To jako vážně nevydržíš jeden den bez sladkého? Že to musíš tak řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
26.2.18 16:37

Test má ukázat realitu, takže jídlo - pití klasika jako normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
26.2.18 16:41

@EllMattress Do večera jez normálně, test se dělá proto, aby zjistili, jak na tom běžně jsi, ne proto, abys jim dokázala, že po vynechání sladkého bys tu jejich normu nepřekročila. Sestřička si asi neuvědomuje, že nejde o to projít, ale zjistit, jestli cukrovka neohrožuje dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
26.2.18 16:46

@Kikuška90 Právě tím jsi ty výsledky ovlivnila, nemusela jsi tam vůbec chodit. Ale ono i to vyhodnocování probíhá dost rozdílně a kdyby mi sestřička řekla co mám a nemám dělat, tak asi další podrobnosti nezkoumám. Na stránkách těhotenské cukrovky píšou neomezovat sacharidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9691
26.2.18 16:59

Den předem jíst normálně. Tím, že se vynechá sladké je riziko, že test vyjde falešně negativně a pak má mamina cukrovku, na kterou se nepřišlo a která se nehlídá. Lepší falešně pozitivní test a ještě jednou si ho zopakovat než falešně negativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
26.2.18 17:05

Já si dala večer v 6h pudink, ikdyz mi řekli že večeři ne sladkou… Prostě jsem neodolala. A měla jsem pak na lačno hodnotu 5,1 což už je zvýšená a test mi nedělali. Moje gynekolozka mi řekla, že opakovat nebudeme, že mám mírně zvýšenou hladinu ať se necpu sladkým. Ze začátku jsem nejedla sladké vůbec a pak postupně občas něco… Další 2 odběry ráno na gynde už byli 4,0 a navíc jsem se párkrát přemeřila u mamky glukometrem hodku a dvě po jídle a měla jsem to vždy ok… Takže u mě to asi fakt udělal ten pudink :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24216
26.2.18 17:31

@EllMattress spíš to myslela tak, že si nemáš den před testem dát třeba tři dorty. Ono by to mohlo ovlivnit ten výsledek na lačno ( aby tě zbytečně nehonily hned na kontrolu na diabetologii). V tom zátěžovém testu jde pak hlavně o to jak reaguje tělo na vypití té glukozy, jak dobře se s tím přívalem cukru popere. Ono když si dáš večer před poradnou třeba fakt kus dortu, nebo půlku melounu tak se ti jistojistě ukáže cukr v moči. Takže se jen trošku uskromnit v tom sladkém a od osmi od večera už bez sladkého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
26.2.18 17:40
@Suzínek píše:
@Kikuška90 Právě tím jsi ty výsledky ovlivnila, nemusela jsi tam vůbec chodit. Ale ono i to vyhodnocování probíhá dost rozdílně a kdyby mi sestřička řekla co mám a nemám dělat, tak asi další podrobnosti nezkoumám. Na stránkách těhotenské cukrovky píšou neomezovat sacharidy.

Cože?? :mrgreen: :mrgreen: Takže kdybych se den předtím cpala sladkým jako vždy a vyšel by test pozitivně, tak cukrovku mám, ale tím, že jsem sladké neměla jsem si jí vyléčila, jo? :mrgreen: :mrgreen:

EDIT - Doporučují to, aby se ty testy falešně neovlivnili tím, že před tím sežereš tunu sladkého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21529
26.2.18 18:33
@Kikuška90 píše:
Cože?? :mrgreen: :mrgreen: Takže kdybych se den předtím cpala sladkým jako vždy a vyšel by test pozitivně, tak cukrovku mám, ale tím, že jsem sladké neměla jsem si jí vyléčila, jo? :mrgreen: :mrgreen:EDIT - Doporučují to, aby se ty testy falešně neovlivnili tím, že před tím sežereš tunu sladkého.

ne, cukrovku sis nevyléčila, jen se ti nemusela odhalit. A kdybys jedla tak jak běžně, tak by bylo z testu vidět, jestli tvé tělo zpracovává dobře sacharidy nebo ne. Takže suma sumárum jsi klidně cukrovku mít mohla, jen o tom nevíš, protože jsi ovlivnila výsledky. Pravda je, že pokud bys cukrovku měla, zareagovalo by tvoje tělo i na vlastní zátěžový test. Za předpokladu, že byl tedy správně provedený, což ne všechny laboratoře dělají…

@EllMattress prostě jez normálně dle chuti. Asi bych teď večer nejedla dvě tabulky čokolády na posezení. teda pokud je nejíš takto každý večer…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
26.2.18 18:49

@Kikuška90 Takže sis zrovna ten konkrétní den před testem sladké nedala, i když to výsledky ovlivnit nemohlo? To jako vážně? No nic, už je stejně večer, tak to zakladatelce už asi nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí