Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
nedávno u mě byla na návštěvě máma a já si zrovna chtěla dát těstovinový salát, jelikož jsem na něj měla hroznou chuť
A máma jen nechápavě koukala, že v tom prý je spousta éček - samá chemie, jak to vůbec můžu jíst
Tak se chci zeptat, změnili jste v těhotenství radikálně svoje stravování???? Po těch výčitkách si příjdu jako budoucí matka tyranka ![]()
Já u prvního zkoušela jíst zdravěji, ale nějak mi to nešlo, ač snaha byla, jenže jsem stejně pořád zvracela, tak bylo jedno, co jim, stejně to šlo ven. Pak, když nevolnosti přestaly, tak jsem jedla normálně. U druhýho se ani o změnu nepokouším. Já jsem sice čuně a miluju uzeniny, ale jnak ovoce a zeleniny jím dost i normálně.
Jako domácí salát? Nic moc jsem neměnila, ale je fakt, že ečka, konzervanty a složení jsem četla u potravin vždy..Ty nezdravé věci se snažím jíst minimálně a i to hlídam - jako např. je mi jasné, že šunka od kosti bude mít dost solí a eček, ale zase si říkám, že lepší ta, než poličan či nějaký junior atd. Jím dost zeleniny a ovoce a snažim se spíš vařit, nekupuju polotovary..
Já nejím, já žeru
Všechno kromě syrového masa, syrových vajec a nepasterizovaných sýrů. Éček bych se nebála, pokud si neděláš čínské polévky ze sáčku každý den ![]()
ne, právě naopak..jedla jsem obrovský porce a úplně jsem milovala smažený, takže jsem pořád jedla mastný bramboráky a langoše ze stánku,fuj!
ale bylo léto, tak jsem jedla i hodně ovoce
jowana píše:
Jako domácí salát? Nic moc jsem neměnila, ale je fakt, že ečka, konzervanty a složení jsem četla u potravin vždy..Ty nezdravé věci se snažím jíst minimálně a i to hlídam - jako např. je mi jasné, že šunka od kosti bude mít dost solí a eček, ale zase si říkám, že lepší ta, než poličan či nějaký junior atd. Jím dost zeleniny a ovoce a snažim se spíš vařit, nekupuju polotovary..
Kupovaný salát ![]()
Ale je teda fakt, že miluju i salámy
Teď opravdu sprasim jedno přez druhý
![]()
není problém na větrník šoupnout tlačenku ![]()
Jím na co mám chuť. Ale je fakt, že na „nezdravá“ jídla moc chuť nemám, poprvé to byly samé smažené věci a saláty s majonézou, teď hlavně ovoce.
jedla jsem úplně všechno, včetně plísňových sýrů a dušených jater
samozřejmě ne po kilech. a pravda je, že kupované saláty nejím ani normálně, takže jsem je nejedla ani v těhotenství. a k tomu spousty zeleniny a trochu ovoce - měla jsem dietu kvůli těhotenské cukrovce. ale to je jiný případ ![]()
za mě: jez, na co máš chuť, ale nepřeháněj to
a hlavně si užívej těhotenství!
nozu píše:
jedla jsem úplně všechno, včetně plísňových sýrů a dušených jatersamozřejmě ne po kilech. a pravda je, že kupované saláty nejím ani normálně, takže jsem je nejedla ani v těhotenství. a k tomu spousty zeleniny a trochu ovoce - měla jsem dietu kvůli těhotenské cukrovce. ale to je jiný případ
za mě: jez, na co máš chuť, ale nepřeháněj toa hlavně si užívej těhotenství!
To ja si uzivam . mozna az moc ![]()
Tak to se mamce moc nedivim
Takové ty saláty a pomazánky - hlavně pultové vůbec nekupuju. Nejen, že se jim to tam dobu válí a známá co dělá v krámu říká, že když zůstane hnus - např. delší hobu tam leží poslední 2lžíce, tak se samozřejmě nevyhodí, ale zamíchá do nového, takže určitě dost bakterií..
Jedla jsem všechno kromě tataráku a vyhýbala jsem se zrajícím a plísňovým sýrům (ale to jen proto, že jsem pracovala v oboru mikrobiologie potravin a mám prof. deformaci
)
Je pravda, že jsem se snažila jíst čerstvé ovoce a zeleninu a hodně mléčných produktů, ale nijak rapidně jsem jídelníček neměnila. Věděla jsem, že pokud budu kojit, že pak se budu muset omezit, tak jsem si to chtěla užít, dokud to šlo ![]()
Na těstovinovém salátu (domácím) nevidím nic dramatického ![]()
Zozole píše:
Jedla jsem všechno kromě tataráku a vyhýbala jsem se zrajícím a plísňovým sýrům (ale to jen proto, že jsem pracovala v oboru mikrobiologie potravin a mám prof. deformaci![]()
)
Je pravda, že jsem se snažila jíst čerstvé ovoce a zeleninu a hodně mléčných produktů, ale nijak rapidně jsem jídelníček neměnila. Věděla jsem, že pokud budu kojit, že pak se budu muset omezit, tak jsem si to chtěla užít, dokud to šloNa těstovinovém salátu (domácím) nevidím nic dramatického
Tak tu deformaci chápu
..Ne salát byl kupovaný, ale nebyl z pultu
, ale v krabicce, ale asi v tom zase takovy rozdil neni ![]()
ahoj jím více zdravých jídel,ovoce,zeleninu,mléko atd,první tři měsíce jsem řešila každé sousto,ale tět si dám an co mám chut,jasně že ne panáka a tyhle hnusy,ale hermelín,korbáčky,třetinku piva sem měla po měsíci a pul včera:-)myslím,že každá těhulka,ví co muže a co ne tedy ta normální,prostě těhotenství není nemoc.