Co jsou lisované brambory

softvelvet
29.9.11 18:09

Co jsou lisované brambory

Přítel má ulcerozní kolitidu a já mám v receptu napsané „Vařené, lisované brambory…“ - jak to vypadá?? Jako rozmačkané nebo jak? A vařené ve slupce nebo oloupané??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4989
29.9.11 18:16

rakla bych varene brambory ve slupce a nastrouhane (prolisovane) jako na br. knedliky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
n. Hotaru
29.9.11 18:17

http://www.ikea.com/…cts/76114285

Miluju takove bramburky :-P

• Citovat
  • Upravit
n. Hotaru
29.9.11 18:18

Jo a jak říká lucka, uvařené ve slupce :-P Já ted bohužel ten lis nemám :-( Tak používám normální šťouchadlo :-P Ale vác se u toho zapotím teda :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
softvelvet
29.9.11 18:31

A nebude z toho jídla „kejda“?? Takže uvařím brambory, oloupu slupku a nastrouhám na struhadle asi :roll:

• Citovat
  • Upravit
2739
29.9.11 19:16
softvelvet píše:
A nebude z toho jídla „kejda“?? Takže uvařím brambory, oloupu slupku a nastrouhám na struhadle asi :roll:
áno, aj tak to môžeš urobiť, uvariť v šupke, a nastrúhať na jemnom struhadle.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
29.9.11 19:17
softvelvet píše:
A nebude z toho jídla „kejda“?? Takže uvařím brambory, oloupu slupku a nastrouhám na struhadle asi :roll:

jo jo,mělo by to být tak jak píšeš…lidé s ulcerozní kolitidou či crohnovou chorobou byšlupky neměli,takže uvařit ve šlupce a nastrouhat - když nemáš lis na brambory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
n. Hotaru
29.9.11 19:34

Bude to v pohodě ;-) Mě to tak chutná :-P

Jsou to brambory, akorát že jsou prostě rozňahňaný noo :lol: :-P
(Taky sem tam strouhám na struhadle, když dělám bramborákový „tatarák“ a dá se to, matlačka to je tedy :mrgreen: Ale cobychom pro ty svoje chlapi neudělali, když je to třeba :-P:mavam:

• Citovat
  • Upravit
softvelvet
29.9.11 19:53
n. Hotaru píše:
Bude to v pohodě ;-) Mě to tak chutná :-PJsou to brambory, akorát že jsou prostě rozňahňaný noo :lol: :-P
(Taky sem tam strouhám na struhadle, když dělám bramborákový „tatarák“ a dá se to, matlačka to je tedy :mrgreen: Ale cobychom pro ty svoje chlapi neudělali, když je to třeba :-P ) :mavam:

No jo, on zrovna musí mít tuhle hroznou nemoc :-? , tak musím pořád něco vymýšlet a vařit dvě jídla, pač ty jeho nejím. Doufám, že mu to bude chutnat, až za chvíli přijde domů, už je to v troubě ve vodní lázni (to jsem taky nevěděla, co je).

• Citovat
  • Upravit
7182
29.9.11 20:00

Já takhle vařila poprvé bramborové knedlíky. V receptu lisované brambory, říkám si, co tím asi myslí. :think: Nenapadlo mě nic jiného, než je „prolisovat“ mřížkou, která se používá při přípravě bramborového salátu. :oops: Knedlíky se samozřejmě nepovedly… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
softvelvet
29.9.11 20:06
Raduš.ka44 píše:
Já takhle vařila poprvé bramborové knedlíky. V receptu lisované brambory, říkám si, co tím asi myslí. :think: Nenapadlo mě nic jiného, než je „prolisovat“ mřížkou, která se používá při přípravě bramborového salátu. :oops: Knedlíky se samozřejmě nepovedly… :mrgreen:
:potlesk: Tak v mém případě by se asi nic nestalo, ale knedlíky, no ty musely vypadat :mrgreen: . :mrgreen: . Tak ale stane se, prostě nemůžeme vědět všechno, jak se dělá :-)
  • Citovat
  • Upravit
2739
29.9.11 20:07
Raduš.ka44 píše:
Já takhle vařila poprvé bramborové knedlíky. V receptu lisované brambory, říkám si, co tím asi myslí. :think: Nenapadlo mě nic jiného, než je „prolisovat“ mřížkou, která se používá při přípravě bramborového salátu. :oops: Knedlíky se samozřejmě nepovedly… :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kačenka58
29.9.11 20:29

holky, asi se blbě zeptám, ale proč se ty brambory musí lisovat?? jde tam nějak o tu šťávu z nich nebo jak? já osobně mezi klasickými brambory a lisovanými nevidím rozdíl, pokud teda pominu fakt, že ty lisované jsou „rozblemtané.“ nikoho s touto nemocí neznám a o lisovaným bramborách slyším poprvé, tak se omluvám, že se tak hloupě ptám :oops:

• Citovat
  • Upravit
softvelvet
29.9.11 20:31
kačenka58 píše:
holky, asi se blbě zeptám, ale proč se ty brambory musí lisovat?? jde tam nějak o tu šťávu z nich nebo jak? já osobně mezi klasickými brambory a lisovanými nevidím rozdíl, pokud teda pominu fakt, že ty lisované jsou „rozblemtané.“ nikoho s touto nemocí neznám a o lisovaným bramborách slyším poprvé, tak se omluvám, že se tak hloupě ptám :oops:

Taky mě to napadlo a taky nevím, proč se to musí dělat, když se to stejně rozkouše :D.

• Citovat
  • Upravit
4228
29.9.11 20:38

řekla bych,že je to pro střeva lepší na trávení,vstřebávání živin :nevim: …možná se trávící trakt tak nenamáhá jako u klasického kousání…ale jsou to jen mé doměnky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí