Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
rakla bych varene brambory ve slupce a nastrouhane (prolisovane) jako na br. knedliky
Jo a jak říká lucka, uvařené ve slupce
Já ted bohužel ten lis nemám
Tak používám normální šťouchadlo
Ale vác se u toho zapotím teda ![]()
A nebude z toho jídla „kejda“?? Takže uvařím brambory, oloupu slupku a nastrouhám na struhadle asi ![]()
softvelvet píše:áno, aj tak to môžeš urobiť, uvariť v šupke, a nastrúhať na jemnom struhadle.
A nebude z toho jídla „kejda“?? Takže uvařím brambory, oloupu slupku a nastrouhám na struhadle asi
softvelvet píše:
A nebude z toho jídla „kejda“?? Takže uvařím brambory, oloupu slupku a nastrouhám na struhadle asi
jo jo,mělo by to být tak jak píšeš…lidé s ulcerozní kolitidou či crohnovou chorobou byšlupky neměli,takže uvařit ve šlupce a nastrouhat - když nemáš lis na brambory…
Bude to v pohodě
Mě to tak chutná ![]()
Jsou to brambory, akorát že jsou prostě rozňahňaný noo
![]()
(Taky sem tam strouhám na struhadle, když dělám bramborákový „tatarák“ a dá se to, matlačka to je tedy
Ale cobychom pro ty svoje chlapi neudělali, když je to třeba
) ![]()
n. Hotaru píše:
Bude to v pohoděMě to tak chutná
Jsou to brambory, akorát že jsou prostě rozňahňaný noo
![]()
(Taky sem tam strouhám na struhadle, když dělám bramborákový „tatarák“ a dá se to, matlačka to je tedyAle cobychom pro ty svoje chlapi neudělali, když je to třeba
)
No jo, on zrovna musí mít tuhle hroznou nemoc
, tak musím pořád něco vymýšlet a vařit dvě jídla, pač ty jeho nejím. Doufám, že mu to bude chutnat, až za chvíli přijde domů, už je to v troubě ve vodní lázni (to jsem taky nevěděla, co je).
Já takhle vařila poprvé bramborové knedlíky. V receptu lisované brambory, říkám si, co tím asi myslí.
Nenapadlo mě nic jiného, než je „prolisovat“ mřížkou, která se používá při přípravě bramborového salátu.
Knedlíky se samozřejmě nepovedly… ![]()
Raduš.ka44 píše:
Já takhle vařila poprvé bramborové knedlíky. V receptu lisované brambory, říkám si, co tím asi myslí.Nenapadlo mě nic jiného, než je „prolisovat“ mřížkou, která se používá při přípravě bramborového salátu.
Knedlíky se samozřejmě nepovedly…
Raduš.ka44 píše:
Já takhle vařila poprvé bramborové knedlíky. V receptu lisované brambory, říkám si, co tím asi myslí.Nenapadlo mě nic jiného, než je „prolisovat“ mřížkou, která se používá při přípravě bramborového salátu.
Knedlíky se samozřejmě nepovedly…
holky, asi se blbě zeptám, ale proč se ty brambory musí lisovat?? jde tam nějak o tu šťávu z nich nebo jak? já osobně mezi klasickými brambory a lisovanými nevidím rozdíl, pokud teda pominu fakt, že ty lisované jsou „rozblemtané.“ nikoho s touto nemocí neznám a o lisovaným bramborách slyším poprvé, tak se omluvám, že se tak hloupě ptám ![]()
kačenka58 píše:
holky, asi se blbě zeptám, ale proč se ty brambory musí lisovat?? jde tam nějak o tu šťávu z nich nebo jak? já osobně mezi klasickými brambory a lisovanými nevidím rozdíl, pokud teda pominu fakt, že ty lisované jsou „rozblemtané.“ nikoho s touto nemocí neznám a o lisovaným bramborách slyším poprvé, tak se omluvám, že se tak hloupě ptám
Taky mě to napadlo a taky nevím, proč se to musí dělat, když se to stejně rozkouše
.
řekla bych,že je to pro střeva lepší na trávení,vstřebávání živin
…možná se trávící trakt tak nenamáhá jako u klasického kousání…ale jsou to jen mé doměnky
Přítel má ulcerozní kolitidu a já mám v receptu napsané „Vařené, lisované brambory…“ - jak to vypadá?? Jako rozmačkané nebo jak? A vařené ve slupce nebo oloupané??