Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky těhulky, bylo tu už spousta diskuzí, kde se řeší co se smí a nesmí v těhotenství jíst. Mě by ale zajímalo, co skutečně jíte? Já totiž vůbec nemám na nic chuť…
Ráda bych se inspirovala ![]()
Kalla1412 píše:
Jak jsi daleko?
Jsem v 8tt. Vím, že bych měla mít vyváženou stravu, ale nejčasněji končím na chlebu s máslem… ![]()
no popravdě moc neřešim, co se smí a nesmí…nejim teda hermelín, ale ani na něj nemám chuť a gorgonzolu nebo nivu jim aspoň tepelně upravenou…ale třeba majonezu normálně moc nemusi…zato v těhotenství na ní ujíždím…smažák s hranolkama a tatarkou je jídlo, co teď jim hodně…taky třeba na paštiky mám chuť a to by se tak nemělo
![]()
ale dneska jsem jedla celkem zdravě…snědla jsem asi půl kila mandarinek, nějakej ten banán, jogurt, k obědu jsem dělala candáta s omáčkou velouté a restovanou zeleninkou a bramborem, k večeři mniřízečky s lehkým br. salátem bez majonézy a ještě jsem si upekla pomerančovou bábovku s čokoládou neb jsem na to měla šílenou chuť…
![]()
Tak já mám celý těhotenství chuť na sladký
.Dnešní menu bylo a bude: snídaně Nesquik s mlíkem, černý slazený čaj s citronem, sváča Tatranka, oběd kachýnka s knedlíkem a zelím, večeře za chvíli bude chleba s vajíčkem a druhý se šunkou, jogurt, pak si dávám ještě nějakou sladkost kolem 21 až 22 hod. No prasárna, já vím
.
-Jitule- píše:Kalla1412 píše:Jsem v 8tt. Vím, že bych měla mít vyváženou stravu, ale nejčasněji končím na chlebu s máslem…
Jak jsi daleko?
cca do 14tt jsem neměla na nic chuť a jedla jsem rohlíky s máslem a nebo nic…taky jsem v 17tt neměla ještě ani kilo navrch… ![]()
Snídaně jen piškoty a čaj, s mrňousem toho víc nestihla, krom toho jsme zrovna neměli pečivo, nebo jogurty (ty mám s musli vždy k snídani). Pak jablko, oběd králík s bramborem a nádivkou + salát, dort (byla oslava), odpoledne okurka a teď čekám až přijede přítel z nákupu s jídlem
. Jsem v 12 tt. Jinak to moc neřeším, není čas, snažím se večer si dát hodně zeleniny, přes den aspoň jeden mléčný výrobek a jedno ovoce. Večeře bude co dům dal ![]()
Já si dám i tatarák
jinak jsem dnes měla na snídani toasty,na oběd králíka a na večeři zas toasty,mezitím 2 banány a jogurt
jo a vše zapíjela coca colou
výjmečně,jinak piju vodu.
2rohlíky s máslem a marmoškou, zbytek arašídových křupek, tatranku, banán, cca 1/4 salátové okurky, rohlík s juniorem a eidamem, 1bonbon, mističku pudinku s pár piškotama, tři párky s tatarkou, asi půlku rajčete a to je zatím vše..den ještě nekončíííí ![]()
Holky moc vám děkuju za tipy a rady
Snad až ustoupí celodenní nevolnost, tak si pochutnám jako vy ![]()
zuzouši a já myslela,že se moc jím,ale když čtu tvůj příspěvek tak jsem na tom dobře
vemu si s tebe příklad ![]()
Teď jsem ve čtrnáctém týdnu a neuvěřitelně si to užívám, od konceprvního trimestru jsem taky neměla vůbec chuť jídlu, dva týdny jsem prozvracela (jednou střevní chřipka, potom zánětl edvin - nebylo to z těhu, to mi bylo jen nevolno), přežívala jsem na jogurtech a ovoci, co jsem jediné dokázala pozřít, občas chleba nebo rohlík s taveným sýrem, nicméně 6 kilo šlo dolů
Teplá jídla jsem nemohla ani vidět. Dobré e umíchat si šlehačku, prdnout do toho tvaroh, nandat to do misek a proložit piškoty a různým ovocem, to jsem taky mohla.)
Pak jednou z ničeho nic přišla chuť na pečené kuře, právě na začátku druhého trimestru, chutě se spravily, naopak teď spíše lítají, od kyselého po sladké, které jsem před otěhotněním vůbec nemusela
A jím i teplá jídla, je to zkrátka paráda, po těch týdnech mít tolik jídel na výběr..
Dnes jsem měla ráno jogurt a sušenku, k obědu těstoviny se sýrovou omáčkou, potom jablko a piškoty a k večeři fazolový guláš.. A ještě is určitě něco dobrého dám ![]()
tatranka1 píše:-Jitule- píše:jez na co máš chuť-v přiměřené míře.Vyhýbej se hermelínu,nivě,paštikám,skořici,alkoholu.alespoň první trimestr stoprocentně.Tělo si řekne.Kalla1412 píše:Jsem v 8tt. Vím, že bych měla mít vyváženou stravu, ale nejčasněji končím na chlebu s máslem…
Jak jsi daleko?
Skořici? Proč? To slyším poprvé a nevidím na ní nic škodlivého
ZÍtra jsem chtěla dělat štrůdl a tam dávám skořice požehnaně a mám to tak ráda.. ![]()
Taky to slyším poprvé,ja miluji skořici a nehodlám se ji vzdát ![]()
skořice ve větším množství způsobuje prokrvení dělohy a horzí tím potrat…snad takhle nějak jsem to četla…ale štrůdl si taky dávám často ![]()