Co jste dneska jedly, těhulky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5278
14.11.11 17:08
werunqa píše:
pansy píše:
Tak ted jak to tu ctu tak s hruzou zjistuju, ze se mi za tyden asi narodi mimco s potizema…jsem se vubec v tehu neomezovala v jidle…jedla jsem a jim, kdyz mam hlad a to na co mam chut…piju kafe, cerny i zeleny caj…jediny alkohol nepiji…jedla jsem i tataraka, hermeliny, nivu…no proste vse…prvnich 6 mesicu jsem prozvracela, tak i sam doktor mi rekl, at jim a piju to, co telo si zada, at aspon neco priberu :-) Ze se mam vyhybat jen alkoholu, lekum a bylinkove caje (nebo kontrolovat slozeni)…
Jinak mu jdnesni jidelnicek:
snidane: krajicek chleba, tavenak, cerny caj s citronem a medem
dopo:domaci buchta
obed:kureci zavitek s nivou a hermosem se smetanovymi zapec. bramborami
odpo: kafe a dom. buchta
vecer: zeleny caj…jidlo zadny, nedela mi to vecer dobre :-(Nic moc noooo, ale prcek se ma v brise dobre a nic mu nechybi podle Mudra
Moje ségra se taky myslím v ničem neomezovala.Ona je vůbec jiná než já-nečetla žádný diskuze co se má nebo nemá..Z nikým si nepsala o svých pocitech, starostech, o tom jak prožívá své první těhu..Prostě ji to nezajímalo, nebo to neřešila..nevím.. :nevim: .A narodila se jí krásná zdravá holčička.. :palec:

příliš vše řešit nemá smysl…to je fakt, ale pak se stane případ, že těotná dostane listeriozu a porodí mrtvé dítě…bohužel i takový věci se stávají…a je asi dobrý vědět, čemu se vyhýbat a že to lze nějak obejít…kdybych na hermelín měla chuť, tak si koupím radši sedlčanskej a ne nějakej no name bůhví odkud…v restauraci bych se nebála dát si tatarku balenou ale jejich dělanou a bůhvíjak připravenou a skladovanou asi jo… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
14.11.11 17:14
dvojmatka píše:
werunqa píše:
pansy píše:
Tak ted jak to tu ctu tak s hruzou zjistuju, ze se mi za tyden asi narodi mimco s potizema…jsem se vubec v tehu neomezovala v jidle…jedla jsem a jim, kdyz mam hlad a to na co mam chut…piju kafe, cerny i zeleny caj…jediny alkohol nepiji…jedla jsem i tataraka, hermeliny, nivu…no proste vse…prvnich 6 mesicu jsem prozvracela, tak i sam doktor mi rekl, at jim a piju to, co telo si zada, at aspon neco priberu :-) Ze se mam vyhybat jen alkoholu, lekum a bylinkove caje (nebo kontrolovat slozeni)…
vecer: zeleny caj…jidlo zadny, nedela mi to vecer dobre :-(Nic moc noooo, ale prcek se ma v brise dobre a nic mu nechybi podle Mudra
Moje ségra se taky myslím v ničem neomezovala.Ona je vůbec jiná než já-nečetla žádný diskuze co se má nebo nemá..Z nikým si nepsala o svých pocitech, starostech, o tom jak prožívá své první těhu..Prostě ji to nezajímalo, nebo to neřešila..nevím.. :nevim: .A narodila se jí krásná zdravá holčička.. :palec:
příliš vše řešit nemá smysl…to je fakt, ale pak se stane případ, že těotná dostane listeriozu a porodí mrtvé dítě…bohužel i takový věci se stávají…a je asi dobrý vědět, čemu se vyhýbat a že to lze nějak obejít…kdybych na hermelín měla chuť, tak si koupím radši sedlčanskej a ne nějakej no name bůhví odkud…v restauraci bych se nebála dát si tatarku balenou ale jejich dělanou a bůhvíjak připravenou a skladovanou asi jo… :roll:

No já tohle řešit nemusím-fanoušek tatarky, nivy, hermelínů atd jsem nebyla ani před otěhotněním.A teď se to nezměnilo..Já jen vím, že bych neměla vnitřnosti a fermentované sýry-které se prý snad u nás ani neprodávají.. :nevim: .Navíc jsem teď úplně bez chutě na jakékoliv jídlo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
14.11.11 17:19
werunqa píše:
dvojmatka píše:
werunqa píše:
pansy píše:
příliš vše řešit nemá smysl…to je fakt, ale pak se stane případ, že těotná dostane listeriozu a porodí mrtvé dítě…bohužel i takový věci se stávají…a je asi dobrý vědět, čemu se vyhýbat a že to lze nějak obejít…kdybych na hermelín měla chuť, tak si koupím radši sedlčanskej a ne nějakej no name bůhví odkud…v restauraci bych se nebála dát si tatarku balenou ale jejich dělanou a bůhvíjak připravenou a skladovanou asi jo… :roll:
No já tohle řešit nemusím-fanoušek tatarky, nivy, hermelínů atd jsem nebyla ani před otěhotněním.A teď se to nezměnilo..Já jen vím, že bych neměla vnitřnosti a fermentované sýry-které se prý snad u nás ani neprodávají.. :nevim: .Navíc jsem teď úplně bez chutě na jakékoliv jídlo :zed:

chutě teprve přijdou…já normálně nejim majonézu, čokolády, nepiju coca-colu a teď bych se strhala, abych s mohla dát smažák s tatarkou, zapila ho colou a navrch zajedla čokoládou :mrgreen: ale třeba hermelín normálně miluju a teď na něj nemám chuť…nebo mi třeba nechutná špenát, kterej taky normálně miluju…ale teď mi přijde ta chuť, jak kdybych olizovala kovovou tyč a nemůžu to pozřít… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
14.11.11 17:20

JÁ myslím, že se všeobecně spousta věcí přehání, kdybychom neměli jíst nic, co je někde na internetu popsané ako škodlivé, nemůžem přibrat ani deko a jště jsme pořád o hladu, protože omílat deset věcí pořád dokola se teda moc nedá..
Např. když si člověk dá klasicky skořici ve štrůdlu nebo na kaši, tak to nemůže vadit a pochybuju, ýže by ji někdo jedl denodenně a velký množství.. S kávou jsem zase četla že šálek či dva denně nevadí, já piju tak jedno za dva dny, vůbec se v tom neomezuju a myslím, že to ničemu nevadí..
Hermelín a podobně chápu, ale u některejch věcí mi to přijde fakt přehnaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
14.11.11 17:22
dvojmatka píše:
werunqa píše:
dvojmatka píše:
werunqa píše:
pansy píše:
No já tohle řešit nemusím-fanoušek tatarky, nivy, hermelínů atd jsem nebyla ani před otěhotněním.A teď se to nezměnilo..Já jen vím, že bych neměla vnitřnosti a fermentované sýry-které se prý snad u nás ani neprodávají.. :nevim: .Navíc jsem teď úplně bez chutě na jakékoliv jídlo :zed:
chutě teprve přijdou…já normálně nejim majonézu, čokolády, nepiju coca-colu a teď bych se strhala, abych s mohla dát smažák s tatarkou, zapila ho colou a navrch zajedla čokoládou :mrgreen: ale třeba hermelín normálně miluju a teď na něj nemám chuť…nebo mi třeba nechutná špenát, kterej taky normálně miluju…ale teď mi přijde ta chuť, jak kdybych olizovala kovovou tyč a nemůžu to pozřít… :nevim:

To já si dávala coca-colu na nevolnosti-ta byla jediná, která mi pomáhala.Jinak sladký jsem nemusela ani před otěhotněním ani teď..Špenát taky miluju, ale ještě jsem si ho v těhu nevařila..Já doufám, že až ty chutě přijdou-že budou normální a únosný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
14.11.11 17:24
tyynka píše:
JÁ myslím, že se všeobecně spousta věcí přehání, kdybychom neměli jíst nic, co je někde na internetu popsané ako škodlivé, nemůžem přibrat ani deko a jště jsme pořád o hladu, protože omílat deset věcí pořád dokola se teda moc nedá..
Např. když si člověk dá klasicky skořici ve štrůdlu nebo na kaši, tak to nemůže vadit a pochybuju, ýže by ji někdo jedl denodenně a velký množství.. S kávou jsem zase četla že šálek či dva denně nevadí, já piju tak jedno za dva dny, vůbec se v tom neomezuju a myslím, že to ničemu nevadí..
Hermelín a podobně chápu, ale u některejch věcí mi to přijde fakt přehnaný.

Já kafé naštěstí odjakživa nesnáším..Ale ten zelený čaj my chybí..pila jsem ho x let..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
14.11.11 17:24

normální a únosný chutě v těhotenství jsem nezažila ani jednou…nedávno jsem si do půlnoci pekla kachnu s červeným zelím a včera jsem si musela udělat vosí hnízda a už mám plku várky v sobě…když musíš, tak musíš teda v těhu funguje neskutečně :mrgreen:

zato po porodu jsem dlouho neměla chuť na nic a jak jsem 15kg přibrala v těhu, tak 20kg bylo po šestinedělí dole :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
14.11.11 17:28
dvojmatka píše:
normální a únosný chutě v těhotenství jsem nezažila ani jednou…nedávno jsem si do půlnoci pekla kachnu s červeným zelím a včera jsem si musela udělat vosí hnízda a už mám plku várky v sobě…když musíš, tak musíš teda v těhu funguje neskutečně :mrgreen:zato po porodu jsem dlouho neměla chuť na nic a jak jsem 15kg přibrala v těhu, tak 20kg bylo po šestinedělí dole :mrgreen:

Moje ségra měla takový těhu, že kdyby jí nerostlo bříško, tak ani nevěděla, že je těhule, žádné zvracení, nevolnosti nebo tak.Do 7 měsíce nevypadla,že je těhotná, neměla žádné zvláštní chutě, pak naráz přibrala ty poslední 2 měsíce-měla +18kg.Já v 1. trimestru jedla hodně kyselé-ale teď mi to nemá co říct.. :nevim: ,tak jsem zvědavá jestli budu přibírat jako ségra :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
14.11.11 20:18

Ja si taky myslim, ze obcas salek zeleneho caje nebo kavicka vubec nevadi, nerikam denne ale to omezovani asi taky neni moc dobre, nam rikali, stastna matka, stastne dite :mrgreen: Pasticku si taky obcas dam a jednou tydne sklenicku vinneho striku taky neni na skodu.
Jen nevim jak to je stemi syry??? Plati to i na tavene a takove ty roztiratelne s krabicky? Ty by se taky nemely?? Ty kontzumuji denne, jelikoz maslo nesnasim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
14.11.11 20:27
martext píše:
Ja si taky myslim, ze obcas salek zeleneho caje nebo kavicka vubec nevadi, nerikam denne ale to omezovani asi taky neni moc dobre, nam rikali, stastna matka, stastne dite :mrgreen: Pasticku si taky obcas dam a jednou tydne sklenicku vinneho striku taky neni na skodu.
Jen nevim jak to je stemi syry??? Plati to i na tavene a takove ty roztiratelne s krabicky? Ty by se taky nemely?? Ty kontzumuji denne, jelikoz maslo nesnasim :think:

Tak pokud můžu pít jiné čaje-tak ten zelený chvíli oželím-neumřu bez něho.. :lol: .Jinak paštiku si občas dám..Jinak skleničku vína nebo burčáku jsem taky kdysi měla-ale z vína mě pálí žáha..takže už ne.. :cert: .
Z článku:
Radu nejíst v těhotenství plísňové sýry najdete snad ve všech článcích o výživě v těhotenství. Jako důvod se obvykle uvádí zvýšené riziko nákazy listeriózou, která může způsobit potrat nebo předčasný porod. Málokdy už se dočtete, že zvýšené riziko se týká především výrobků z nepasterizovaného mléka. V Česku přitom sýry z nepasterizovaného mléka v podstatě nekoupíte. K dostání jsou pouze v některých specializovaných prodejnách, které mají v nabídce zahraniční sýry, např. z Francie nebo Švýcarska, kde není pasterizace mléka pro výrobu sýrů povinná. Většina těhotných i tak nejí ani české plísňové sýry s odůvodněním, že je to pro ně nebezpečné.

A z jiného článku:
Potraviny s „ušlechtilou plísní“: Především sýry Niva a Hermelín: Podporují rozvoj kvasinek a mykóz v organismu.

tak si pak má člověk vybrat :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andyn82
14.11.11 20:28

Tavený a roztíratelný sýry se normálně můžou.Platí to na plísňový sýry.Po tepelným zpracování by ale neměly vadit.

• Citovat
  • Upravit
8265
14.11.11 20:29
andyn82 píše:
Tavený a roztíratelný sýry se normálně můžou.Platí to na plísňový sýry.Po tepelným zpracování by ale neměly vadit.

Já taveňák taky jím..to by jsme fakt už nemohly jíst nic.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
14.11.11 20:42
werunqa píše:
andyn82 píše:
Tavený a roztíratelný sýry se normálně můžou.Platí to na plísňový sýry.Po tepelným zpracování by ale neměly vadit.
Já taveňák taky jím..to by jsme fakt už nemohly jíst nic.. :roll:
¨
No aspon ze tak :palec:
Ted toho omezeni jeste neni tolik, horsi to bude pri kojeni :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
14.11.11 21:28

Ja teda paradoxne studuju potraviny…o to vetsi ostuda jsem :-D Ale s temi syry treba nekomu poradim…Staci si ohlidat slozeni…syr (je jedno jestli niva, hermelin…proste jakykoli), ktery je vyroben z pasterizovaneho mleka, tak neni nebezpecny co se tyce listeriozy…U nas vyrabene syry jsou vzdy! vyrobene z pasterizovaneho mleka, ale pozor na syry vyrabene v Polsku (hodne privatni znacky-„globus, tesco“ hermelin a niva atd…ty to vetsinou z pasterizovaneho mleka nevyrabi…Jeste co se tyce mykoz a kvasinkovych infekci…plisnove syry na ne moc vliv nemaji (muselo by se konzumovat velke mnozstvi kazdy den), ale zivi je sacharidy, takze hodne pomaha dieta bez sacharidu…

Ale to kafe, cerny caj atd asi neobhajim…v tom jsem cunatko:-)) Tak doufam, ze mi to mimco nebude vracet v bezesnych nocich nebo tak neco podobneho :-D Preji vsem krasne tehulkovani a poradne tehu chute bez nevolnosti…;-) My uz to mame za par…podle sejru to bude Sedlcansky Pepa :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
14.11.11 21:31

taveňáky se sice smí, ale jsou docela svinstvo…výživová poradkyně říkala, že ani zdravej člověk by je neměl jíst… :roll:

a s tím kojením to taky není tak horký…takový ty šílenosti, že se nesmí citrusy, čokoláda, oříšky, rajčata…prý alergeny…za jedno teda šestinedělí bez čokolády je zcela nemožné :mrgreen: a za druhé nedávno zas výzkumy ukázaly, že s alergeny by děti měly naopak setkat co nejdřív a nejlíp právě přes mateřský mlíko…tak aby si pak člověk vybral a s těma nadýmavýma věcma je to zas tak…že pokus x omyl…chce to zkusit…nějaký dítě snese i zelňačku a nějaký prořve noc po jednom blbým rohlíku :wink: já na vánoce samozřejmě spořádala s chutí bramborovej salát plnej cibule a zalila to colou a tak jsme s dvojčatama „propařili“ celou noc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí