Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky,chci se zeptat,jestli máte některa podobnou zkušenost. Dneska jsem 13tt a od 7tt mě stále provazí boletsi břicha at už vetší ci menší,bolest se tak nejak stehuje, vetsinou v podbrisku a na pravé straně. Doktor mi v 7tt sdělil,že mám syndrom mizejícího dvojčete a ani při poslední kontrole se ten prázdny váček nechtěl vstřebat. Na pravidelných prohlídkach i později na pohotovosti,prave kvuli bolestem si mě chteli nechat v nemocnici (prý hrozici potrat, i když dle vyšetření bylo vše v pořádku) - coz jsme absolvovala asi v 8tt,ale „nic se mnou nedělali“ Na posledni kontrole 4-11. také vše ok.Příští týden mě čeka screening v prvním trimestru a ja se už ted docela děsím a jsem spíš skeptik,i když bych si samozřejmě přála,aby bylo mimčo ok,ale ty bolesti mě jaksi vrtají hlavou..
záleží na tom, jaké ty bolesti jsou. v prvním trimestru jsou běžné jakoby menstruační bolesti. to pracuje děloha a roztahuje se. uvidíš, že bude vše OK!
Taky pro Tebe doufám,že to bude roztahováním dělohy
!!!Přeju hodně štěstí na screening
!!!
Ahoj, mám pocit, jako bych tentot přízpěvek psala já
. Jsem na začátku 12tt. V 8 týdnu hospitalizace (ale pro krvácení) a od té doby tupá bolest v podřišku. Někdy více, někdy méně, někdy vůbec. Anembryomola-sy mizejícího dvojčete mi diagnostikovali v 5tt. Na posledním UZ se mírně dutinka zmenšuje, ale dle Dr. se ještě nesetkal s tím, aby se to úplně vstřebalo a údajně zůstane malá, tak cca centimetrová kulička přirostlá na placentě, až do porodu. Údajně to je po porodu na placentě vidět-zkušeným okem. Ale ujistil mě, že to ničemu nevadí, jen kvůli tomu mírně špiním, asi od 5tt- Jinak na screening jdu 29.11.