Co koupit do školky?

2377
18.7.11 16:17

Co koupit do školky?

Ahojky, potřebovala bych jakystakys přehled :wink: co jste pořídily dětem do školky za oblečení - kolik čeho, v čem to tam mají, atd…

Díky :palec: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1894
18.7.11 16:29

ahoj, moc bych toho nekupovala. bude stačit pyžamko, papučky, nějaké boty na písek, oblečení na písek teplejší a letnější, pokrývka hlavy. a více snad nepotřebují. ale určitě ti dají ve školce na info schůzce seznam co mají děti mít. my měli schůzku loni těsně před nástupem do školky. renča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
18.7.11 16:34

seznam jsme dostali - zni obleceni na ven a do herny - me spis zajima co presne maminy kupovaly :wink:
urcite budu kupovat nove - ze jedno uz vyrostl zase a zadruhe nevim kde vzit stare :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
18.7.11 16:34

ahoj
mimo bačkorek jsem nakoupila hlavně trička (hodně!!!) a legýnky (cca 6×) a tepláky (aspoň 6ks), protože to dávám skoro každý den čisté tak abych pořád neprala. taky do školky dovnitř jsou třeba jiné tepláčky, než které si vezme na zahradu. moje malá je strašně čistotná oproti jiným dětem, nevím, kde se to v ní bere, takže venkovní oblečení jí na 2-3 dny vydrželo, ale i tak to byl nejprve šok pro pračku). Na týden je třeba jedno pyžamo, jestli tam bude malá spinkat. Někdo má ve školce na stálo boty a bundu na ven a holiny, ale já dávala normální kecky, co měla malá i doma na zahradu a třeba když jsme šly na hřiště. Pak je třeba mít tam pláštěnku, náhradní ponožky a kalhotky pro případ „nehody.“ u nás ve školce má každé dítko svou přihrádku, kde má malá svoje věci uložené v igelitce nebo i volně (to co jí tam připravím na ven). taky mám teď už sušičku, takže si vystačíme s méně oblečením, neboť když se to nastřádá, tak máme vypráno a uloženo ve skříni za cca 4 hodiny. to hodně usnadní život.

hlavně aby se vaší ratolesti ve školce líbilo…u nás to bylo náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
18.7.11 16:36

věci do školky jsem se snažila sehnat na mimibazaru a nebo jsem kupovala v tescu cherokee - vydrží to než dítě zase vyroste a není to drahé aby mi toho nebylo líto, že se to hned zašpiní od jídla a barviček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
18.7.11 16:37

susicku mam uz nekolik let :wink: i kdyz ted ji moc nepouzivam, mame celkove hodne obleceni takze v pohode :lol:
on se tesi, je hodne spolecenskej, spis se bojim o ucitelku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
18.7.11 16:38

jo a ještě jedna věc - snažila jsem se kupovat věci podobných barev, abych to mohla prát co nejvíc spolu a nečekala jsem než se mi nahromadí pračka zelená, modrá, růžova, atd. malá miluje růžovou, takže to je výhoda. a ve školce platí, že čím větší obrázek na triku, tím lepší, takže to co jsme dostali od babiček malá konečně někam unosila:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
18.7.11 16:40

tak jestli máte oblečení hodně, tak kromě bačkůrek asi nic kupovat nemusíš. ale uvidíš podle prvních týdnů, jak vám to bude stačit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
18.7.11 16:43

tak to nejaky teplaky atd stejne koupit musim, spis jsem myslela ze dostanou seznam konkretnejsi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
18.7.11 16:44

Kupovala jsem jen pyžámka a bačkůrky, zbytek co bylo potřeba, jsme měli doma (oblečení máme na rozdávání :wink: ). Mimo sezonu dávám letní šatičky a pod ně tričko a punčocháčky, takže dcera unosí i to.

Barevně sladěné oblečení se mi taky osvědčilo, krom bílých a červených (růžových) praček skoro nic jiného neperu :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
18.7.11 16:54

Tak upřímně nevím, jak moc konkrétní seznam čekáš…u nás ve školce mají děti pod přihrádkou plátěný pytlík na věci, kde mají celoročně pláštěnku + tam přidávám náhradní tričko v létě s krátkým a v zimě s dlouhým rukávem + ponožky + slipy. A celoročně tam mají v botníku holinky. Jinak chodí do školky ve stejných věcech jako by byl doma - tepláky a tričko zase s délkou rukávů podle ročního období. Na ven mu dávám oblečení stejné, jako bysme třeba šli na procházku spolu - tmavší kalhoty (v zimě zateplené, na jaře a na podzim má takové silnější „vojenské maskáče“ a v teplejším počasí slabé pláťáky. V létě kraťasy. A zase podle počasí mikinu a bundu buď slabší nebo silnější. Prostě nic speciálního… a pyžamo v teplejším období s krátkým rukávem a krátkými nohavicemi a v zimě dlouhé rukávy i nohavice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
18.7.11 17:01

Já jen dodám, že u nás ve školce mají děti ještě cvičební úbor (nějaké kaťásky a tričko) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
18.7.11 17:15
haninka1987 píše:
Já jen dodám, že u nás ve školce mají děti ještě cvičební úbor (nějaké kaťásky a tričko) :wink:

hm tak to nikdo nic nerikal :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
18.7.11 17:25
beruska2× píše:
haninka1987 píše:
Já jen dodám, že u nás ve školce mají děti ještě cvičební úbor (nějaké kaťásky a tričko) :wink:
hm tak to nikdo nic nerikal :roll:

To asi záleží školka od školky, jestli jsou ve školce i nějaké kroužky a tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.7.11 18:00
beruska2× píše:
Ahojky, potřebovala bych jakystakys přehled :wink: co jste pořídily dětem do školky za oblečení - kolik čeho, v čem to tam mají, atd…Díky :palec: :wink:

Ahoj, máme holku dali nám seznam věcí a co má umět:
Co s sebou do mateřské školy?
1.) papučky s pevnou patou - klasické, bez zapínání
2.) hrníček na pití - ne plastový
3.) Pyžamko, pokud bude dítě odpočívat v MŠ (budu kupovat 2 ks)
4.)Náhradní oblečení - spodní prádlo, tričko, když se polije
5.)Oblečení na školní zahradu - staré, aby se mohli zašpinit (bundu, tepláčky)
6.) Oblečení (zástěrky nebo šatičky, punčošky, trička, tepláčky) Budu jí od každého kupovat 2-3 ks. Jen ty zástěrky né, šatičky jí stačí.
7.)Věci dětem podepsat
8.)Pastu na zuby, karáček
Jinak tam nic jiného napsaného v seznamu nemáme, ještě co vše má umět. Bude mít tři roky, tak s tím není problém. Jediné čeho se bojím, že si své věci zatím nepozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin