Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
IvkaH píše:beruska2× píše:Ahoj, máme holku dali nám seznam věcí a co má umět:
Ahojky, potřebovala bych jakystakys přehledco jste pořídily dětem do školky za oblečení - kolik čeho, v čem to tam mají, atd…Díky
![]()
Co s sebou do mateřské školy?
1.) papučky s pevnou patou - klasické, bez zapínání
2.) hrníček na pití - ne plastový
3.) Pyžamko, pokud bude dítě odpočívat v MŠ (budu kupovat 2 ks)
4.)Náhradní oblečení - spodní prádlo, tričko, když se polije
5.)Oblečení na školní zahradu - staré, aby se mohli zašpinit (bundu, tepláčky)
6.) Oblečení (zástěrky nebo šatičky, punčošky, trička, tepláčky) Budu jí od každého kupovat 2-3 ks. Jen ty zástěrky né, šatičky jí stačí.
7.)Věci dětem podepsat
8.)Pastu na zuby, karáček
Jinak tam nic jiného napsaného v seznamu nemáme, ještě co vše má umět. Bude mít tři roky, tak s tím není problém. Jediné čeho se bojím, že si své věci zatím nepozná.
diky.. by me z toho piclo, u nas zase chteji plastovy kelimek na piti a hreben (nevim nac vetsina deti se necese
) ale kartacek ne… ![]()
podepisovat to budu fixou na textil, snad to bude neco platne, nas si veci nepozna ani doma
to ho absolutne nebere.. snad holcicky jsou v tomhle peclivejsi ![]()
beruska2× píše:IvkaH píše:beruska2× píše:Ahoj, máme holku dali nám seznam věcí a co má umět:
Ahojky, potřebovala bych jakystakys přehledco jste pořídily dětem do školky za oblečení - kolik čeho, v čem to tam mají, atd…Díky
![]()
Co s sebou do mateřské školy?
1.) papučky s pevnou patou - klasické, bez zapínání
2.) hrníček na pití - ne plastový
3.) Pyžamko, pokud bude dítě odpočívat v MŠ (budu kupovat 2 ks)
4.)Náhradní oblečení - spodní prádlo, tričko, když se polije
5.)Oblečení na školní zahradu - staré, aby se mohli zašpinit (bundu, tepláčky)
6.) Oblečení (zástěrky nebo šatičky, punčošky, trička, tepláčky) Budu jí od každého kupovat 2-3 ks. Jen ty zástěrky né, šatičky jí stačí.
7.)Věci dětem podepsat
8.)Pastu na zuby, karáček
Jinak tam nic jiného napsaného v seznamu nemáme, ještě co vše má umět. Bude mít tři roky, tak s tím není problém. Jediné čeho se bojím, že si své věci zatím nepozná.diky.. by me z toho piclo, u nas zase chteji plastovy kelimek na piti a hreben (nevim nac vetsina deti se necese
podepisovat to budu fixou na textil, snad to bude neco platne, nas si veci nepozna ani doma) ale kartacek ne…
to ho absolutne nebere.. snad holcicky jsou v tomhle peclivejsi
Všichni rodiče se na schůzce v květnu shodli, že chceme, aby si děti před spaním čistili zuby, takže my máme i kartáček a pastu. Plastový hrnek to je blbost, dyť to podle hygienických norem ve školce být pro děti nesmí, protože se v něm víc hromadí bakterie. A nebo školka porušuje nařízení, ale kdyby to věděla hygiena, tak jim to zatrhnou. Mají to mít jen pro případ žízně, že si sami nalijí z várnice, jinak přes oběd dostanou školkovské nádobí. Ještě chtějí, aby se sama obouvala, aby si sama sedla na záchod, aby si poskládala věci a poznala věci, sama se oblékala, musí jíst jen u stolku, lžičkou. Nemáme s tím problém jen, že si asi sama věci zatím neposkládá a asi si je nepozná. Zbytek by měl být snad automatický pro téměř 3leté dítě.
No vidíte, všecko podepsat, to jsem zapomněla zmínit.
A u nás byl i hřeben (po spinkání se holky česaly), kartáček na zuby (kelímky a ručníčky byly školkové) a pak se vybíralo každé pololetí: balík papírových kapesníků, balík toaleťáků, pasta na zuby, mýdlo.
Tak my kupovali zvlášť jen sandálky na přezutí, jinak nosí to, co doma, podle počasí. Nemám rozdělené oblečení na školkové a domácí. Pyžamko žádné, moje děti tam nespí.
Navíc věci jsou do kroužků (plavky+boty k bazénu, tenisky do tělocvičny apod.).
U nás chtěli jen oblečení na ven (starší věci,protože to děcka zničí),kapsář,kam si ukládají oblečení a jednou týdně čisté pyžamo.Koukám,že každá školka má jiné potřeby.
Nic navíc jsem nekupovala… ve školce nosí to co doma či ven, žádný parádní věci … ze školky přijde ze zahrady zaprasenej víc jak když je doma venku
a ve školce malují a tak, a barvičky má ina sobě + oběd k tomu
. Já si se školkou teda násilí nedělám.. nechodíme tam namodní přehlídku. Dokonce jáju do školky vozím/vodím v teplácích a nepřevlíkám ho z kalhot
.
nedelam modni prehlidku, jen jsme chtela vedet co zhruba potrebuji a kolik - nemam predstavu, novy veci koupit musim, kdyz uz mu budou ty co ma maly a ze zaprasi tricko a teplaky?
to se snad vypere ne
![]()
u nás ještě malý ručník do umývárky, kartáček + kelímek, pasta se dává učitelce. A jinak plus mínus co už je napsáno. Ať se Vám ve školce líbí. ![]()
me se ve školce osvedčily na zahradu takovy pogumovany kalhoty s laclem a k tomu bundička,kupovala jsem v nemecku topolino,supr vec mala se muže valet v kaluži a je sucha.určo se da sehnat i tady.když je hezky teplaky na zahradu,šatičky dovnitř.holinky,bačkurky,tenisky.to tam nechavam a nahradni kalhotky,tričo,mikinu,ponožky apod.
u nás se teda žádné hřebeny, kapesníky a hrnečky nenosili. Opravdu to má každá školka jinak.
beruska2× píše:
nedelam modni prehlidku, jen jsme chtela vedet co zhruba potrebuji a kolik - nemam predstavu, novy veci koupit musim, kdyz uz mu budou ty co ma maly a ze zaprasi tricko a teplaky?
to se snad vypere ne![]()
tak to je jasný že je potřeba rozšířit šatník … ale myslím že nic moc navíc ani není třeba kupovat. pokud víš že dítko zaprasí 5 tepláky za týden, je jasné že k tomu budeš min. ještě 3je potřebovat do školky, aby měl jedny na ven tam a jedny náhradní kdyby něco. Boty jsem do školky dala ty co má zničený trochu z odrážedla
, triček je vždycky dost, punčocháče potřebujeme stejně několikerykdyž je zima. Pláštěnku ve školce má,ale nikdy neupotřebil
taktéž holinky. Ono když je jo mokro tak ven nechodí … tedy u nás.
Jinak na otázku či konstatování " se to vypere" … vono jak kdy a jak co. ten hnusnej žlutej písek co veškolce mají barví tak, že to ze světlemodrých tepláku nejde
ale to mi neva, bo to jsou tepláky poděděný a právě kvůli tomu písku hnusnýmu mu je tam dávám. ![]()
@Kelsey píše:
Všichni rodiče se na schůzce v květnu shodli, že chceme, aby si děti před spaním čistili zuby, takže my máme i kartáček a pastu. Plastový hrnek to je blbost, dyť to podle hygienických norem ve školce být pro děti nesmí, protože se v něm víc hromadí bakterie. A nebo školka porušuje nařízení, ale kdyby to věděla hygiena, tak jim to zatrhnou. Mají to mít jen pro případ žízně, že si sami nalijí z várnice, jinak přes oběd dostanou školkovské nádobí. Ještě chtějí, aby se sama obouvala, aby si sama sedla na záchod, aby si poskládala věci a poznala věci, sama se oblékala, musí jíst jen u stolku, lžičkou. Nemáme s tím problém jen, že si asi sama věci zatím neposkládá a asi si je nepozná. Zbytek by měl být snad automatický pro téměř 3leté dítě.
obnovuji dotaz: co pro nováčka do školky? Co např. jako „pracovní“ oděv pro malování pro kluka? Zástěrku určitě ne? staré triko a staré tepláky? To ho to toho převlíknou? To sotva, to by v tom musel chodit furt, nechci aby byl otrhanec, tak poradte
@tasa píše:
obnovuji dotaz: co pro nováčka do školky? Co např. jako „pracovní“ oděv pro malování pro kluka? Zástěrku určitě ne? staré triko a staré tepláky? To ho to toho převlíknou? To sotva, to by v tom musel chodit furt, nechci aby byl otrhanec, tak poradte
Jo, dala jsem mu s sebou staré „pracovní triko“, které si přetáhne přes to školní, jako to děláme doma, když malujeme. Ale jestli to fakt ve škole udělá… ![]()
@Emilie píše:
Jo, dala jsem mu s sebou staré „pracovní triko“, které si přetáhne přes to školní, jako to děláme doma, když malujeme. Ale jestli to fakt ve škole udělá…
já to neřešim… ušpiněj, vyperu… zatím teda nemalují temperama a dalšíma svinstvama… takže vodovky případně vyperu snadno
Jinak pořídím gumové omyvatelné zástěrky ![]()
@tasa Kluk už teda ve školce není, ale když chodil do školky, dávala jsem mu obyčejný tepláčky a tričko (samozřejmě ne nějaké roztrhané nebo „hodně jeté“), ale vzhledem k tomu, že učitelky se u nás ve školce nějak neobtěžovaly děti převlékat nebo jim to i říct, tak jsem byla smířená s tím, že tam ty věci utrpí nějaký ten „šrám na kráse“
Jo a ve skříňce měl vždycky náhradní oblečení, kdyby náhodou nastala nějaká katastrofa, ať už třeba, že se celý pokecal při obědě nebo při těch jejich výtvarných chvilkách ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.