Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@tasa píše:
obnovuji dotaz: co pro nováčka do školky? Co např. jako „pracovní“ oděv pro malování pro kluka? Zástěrku určitě ne? staré triko a staré tepláky? To ho to toho převlíknou? To sotva, to by v tom musel chodit furt, nechci aby byl otrhanec, tak poradte
Na to by ses měla hlavně zeptat učitelek.
Jestli budou dětem dávat pracovní oděv na malování nebo jestli se počítá s tím, že chodí ve starším oblečení a v pytli na věšáku mají náhradní pro případ nehody.
Nebudou jedno dítě převlékat a oblékat jinak, než ty ostatní jenom proto, že maminka si to přeje.
U nás se na malování nic extra nedávalo a nedává - když se ušpinily, převlékly se. Počítá se se starším oblečením.
Na výtvarku nechtěli nikdy nic zvláštního, malovali jen vodovkama, které šly snadno vyprat. Jinak hromadu tepláků, triček, na zimu si u nás nepřáli punčocháče, že si to děti neumí pořádně sami obléct, raději elasťáky (legíny, pro kluky podvlékačky). Stejně tak dávali přednost rukavicím palčákům, nebo ať si děti prsťáky umí dobře obléct samy. Na ven se hodí softshellky, ideálem je mít dvě zimní bundy, protože se často perou, tak aby si měl druhý den co vzít.
@Emilie píše:
Jo, dala jsem mu s sebou staré „pracovní triko“, které si přetáhne přes to školní, jako to děláme doma, když malujeme. Ale jestli to fakt ve škole udělá…
ja jsem nekde videla, mozna v Ikea, nejsem si jista, něco a la zasterka pro detske malire-bylo to igelitovy, ale prodysny, a nebyl to takovej tvrdej igelit.
nemam ted cas to moc hledat, ale bylo to něco takovyhleho:
http://www.papirnictvi-zbranek.cz/…elikan-45315
triko přes mi teda priijde lepsi, je ale otázka, jestli se to neprosakne nebo nepropise pod to triko pod tim starym trikem
Obyč triko a tepláky, v kapsáři náhradní oblečení. Nic extra, ani nic otrhaného. Prostě něco, co neopláčeš, když to bude mít sem tam flíček ![]()
Jak psaly holky, omyvatelne zasterky u nas sice maji, ale cca 3 kusy, a davaji to tem nejmensim, co se zamaze vzdy. Zbytek proste maluje v tom, v cem je ve skolce.
Takze ja jsem dceri nakoupila cca 8 kusu trik, prevazne Next a jina hezka, ale z druhe ruky a i flicek mi nevadil. Ona je ve skolce za paradnici (flicku si nikdo ani nevsimne) a pritom me triko stalo prumerne cca 30 Kc
S teplakami a fleeskami to delam podobne ![]()
@zuzkasim píše:
Na výtvarku nechtěli nikdy nic zvláštního, malovali jen vodovkama, které šly snadno vyprat. Jinak hromadu tepláků, triček, na zimu si u nás nepřáli punčocháče, že si to děti neumí pořádně sami obléct, raději elasťáky (legíny, pro kluky podvlékačky). Stejně tak dávali přednost rukavicím palčákům, nebo ať si děti prsťáky umí dobře obléct samy. Na ven se hodí softshellky, ideálem je mít dvě zimní bundy, protože se často perou, tak aby si měl druhý den co vzít.
jsou různý softsheely. teplelsi i méně teple. i dle kvality a dle vodního sloupce. poradte s kvalitou a se sloupcem.od jaké firmy nakupujete? moje dítě děsně roste, tak ne to nejdražší.
@tasa Zas takhle to neřeším, softshellky si šiju:-) Když mi děti chodily do školky, byl tu ke koupi jen zimní softshell (s flísem vespod), v tom mi odchodily chladnější podzim až do jara, gatě se praly i 2× týdně, protože naše školka chodí ven za každého počasí. Nikdy nebyli mokří, neprofoukne to, takže punčošky (nebo ty podvlékačky) jsem dávala jen ve velkých mrazech, jinak nebylo potřeba. Teď už je k sehnání více druhů softshellů, i tenší, s úpletem vevnitř, ten je super na chladnější léto (kemp, tábor), na teď. Mrkni na MMB, je dost maminek, které gatě šijí, mají spoustu kladných refenecí a nevyjde to nijak draho. Ty látky, které se u nás prodávají, jsou myslím všechny s kvalitou na výbornou, jedna mi po 2 letech zlobí, oddělují se od sebe vrstvy, což je vidět po vyprání, jak je syn oblékne, je to dobré a funkci stále plní (v zimě spadl do kaluže a opravdu měl zadek suchý).
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.