Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máš život před sebou. Určitě se ještě můžeš zamilovat. Můžeš se znovu vdát a mít třeba ještě další děti nebo se zaměříš úplně jiným směrem. V dnešní době vůbec je spousta možností.
Anonymní píše:
ahoj holky zústala jsem sama s dvěma dětmi 6let a dva roky. Proč to krachlo tu nechci rozebírat ale byli jsem spolu hodně let a v jednu dobu to už dál prostě nešlo. Ted už máme i zaběhnutý systém péče o děti na tom se dohodnem. Jinak s dětmi trávýme času hodně ale každý zvlášt takže o tatínka nepřišli.Jen ted nějak nevim co se svým život připadam si pořád prázdná jako by mi chyběla ruka noha. Vím že spolu už to nejde bohužel jen bychom se trápili. Večer mě zase dohoní vzpomínky na naše začátky a nikdy si říkám že to už dnes jsme úplně jiný lidi než dřív.
Myslíte že mě to ještě někdy potká že se zase zamiluju? Nikoho zatim nehledám jen se asi rozhlížim do ničeho se neženu. Stejně budu pořád srovnávat.
Jak ste to měli vy? Kolik tohle bude chtít času?
Je mi 30 a vypadam ještě celkem k světu
to je jasná věc ,víš kolik je chlapů co bude rádo za bezva ženskou v príma letech ..jen se do ničeho nežen a udělej si v sobě jasno,abys potom mohla dát city z celého srdce a vyhla se tomu srovnávání ,to nedělej ..Kolik času záleží na tobě ,jak se z toho rychle psychicky dostaneš a začneš chodit mezi lidi ..znám i pár lidí co se seznámilo po netu a klape to ,ale ty si nejdřív vyřeš v sobě minulost.Hodně štěstíčka přeju..
Tak kolik času se říct asi nedá, mi to trvalo pár měsíců, u kamarádky to bude už skoro 4 roky a tak nějak je pořád sama s dcerkou…takže na čas ti odpovědět nedokážu, ale na to druhé určitě ano…
Já se seznámila se svým nynějším přítelem přes net a ted už jsme spolu přes 3 roky, čekáme další mimčo a minulost je dávno za mnou a dokonce si říkám, že jsem snad ted nemohla dopadnout lépe…takžýe věřím, že i tebe dřív nebo později čeká znovu láska, a chlap, se kterým tobě i tvým dětem bude moc a moc dobře…
přeji moc štěstíčka, at se ti to v tobě dokáže srovnat co nejdřív a ta nová láska se objeví co nejdřív…
Ahoj,
jsem na tom stejně a mám úplně stejné pocity, co ty. Cítím strašnou prázdnotu. Ačkoliv já mezi lidi chodím, rozhlížím se a dá se říci že i hledám, nebo se spíše nebráním nějaké známosti, tak jako by chybělo něco hodně důležitého… Přijdu si na vše sama, ačkoliv známí a kamarádi docela pomáhají. ale pořád tam něco chybí.
Chvilku propadám totální depresi, že život je na nic.. Pak bych si vrazila facku, když se mazlím s dětmi a vím, jak moc je miluju. Pak přijde období, kdy naberu novou sílu ani nevím jak a žiju ráda i když jsem s dětmi sama. Ale pak se to zase zhoupne. a takhle se to střídá tak rychle, že si ani na jednu tu fázi nedokážu zvyknout:(.
Často si říkám, že jsem, špatná máma, že na děti nemám nervy, teď už skoro vůbec ne a ony za nic nemůžou..
Je to hrozné, sama nevím, jak bych ti poradila.. Ale jen abys věděla, že nejsi sama.
Anonym, kvůli ex ![]()
Lůca
A ještě jsem zapomněla: často si taky říkám, co budu žít za život.. Jen tak nějakou práci neseženu se dvěma dětma sama, co když onemocním, kdo se o děti postará (na ex nespoléhám, moji rodiče nepomáhají vůbec). Jak to bude, jak to vše budu zvládat, až budu muset do té práce.. jak se uživíme… Prostě mě tyhle otázky ničí.. Ničí mě každý den, před usnutím nemyslím na nic jiného.. Za co koupím boty za co oblečení… co teprve věci do školky až budou potřeba atd…:((
Mám děti 2 a 4r.
Lůca
Anonymní píše:
A ještě jsem zapomněla: často si taky říkám, co budu žít za život.. Jen tak nějakou práci neseženu se dvěma dětma sama, co když onemocním, kdo se o děti postará (na ex nespoléhám, moji rodiče nepomáhají vůbec). Jak to bude, jak to vše budu zvládat, až budu muset do té práce.. jak se uživíme… Prostě mě tyhle otázky ničí.. Ničí mě každý den, před usnutím nemyslím na nic jiného.. Za co koupím boty za co oblečení… co teprve věci do školky až budou potřeba atd…:((
Mám děti 2 a 4r.Lůca
ahojky půjdeš na sociálku jako ostatní a budeš pobírat dávky do minima ,pokud bys nesehnala práci,bez peněz úplně nebudeš,i tak to není snadné žití ,ale aspon něco ,hlavně ten tvůj aby platil ,ikdyž u toho minima je to jedno ,spíše ,aby ti přispíval i bokem ,holky dává dětem třeba něco bokem?Luci a zkoušela jsi třeba přes ten net jak tady zminobvla holčinka přede mnou ,má s tim zkušenost a dobrou ,já ze svého okolí taky ..pro někoho kdo má méně sebevědomí je to možná dobrá cesta..holky určitě jste nejlepší mámy na světě ,ale holt ty existenční starosti se někdy odrazí i na těch dětech,ale bude zase dobře ..jen si věřit .
Joo, seznamování přes net… To i jo, nebráním se tomu.Ale zatím jsem potkala jen sexuchtivce či idioty.
Na sociálku spoléhat vážně nechci.. Už teď se podle nich mám dobře!!! Dokonce převyšuju limit:D. Fakt vtipný… Jenže oni jaksi nepočítají do výdajů nájem, že… To pak se nedivím, že se mám dobře.. Nemám nárok zatím na žádné dávky.. Ani na děti- vše se počítá rok zpětně, takže ještě prostě smůla. Takže bojujeme po zaplacení nájmu se 4tisícema na všechno… ale to je mimo téma…
Jinak zakladatelko: ty se bojíš, že se nezamiluješ tak, jako do ex? Já se zase bojím toho, že se zamiluju do každého hodného chlapa strašně snadno.. Nevím, co je lepší..
Lůca
Děvčata, náš sociální systém si holt říká o práci načerno a fungování současné společnosti si zase přímo říká o svatby kvůli majetku. Kdo se chová jinak, poškozuje především sám sebe. Co jiného k tomu dodat… ![]()
jeanette.26 píše:
Tak kolik času se říct asi nedá, mi to trvalo pár měsíců, u kamarádky to bude už skoro 4 roky a tak nějak je pořád sama s dcerkou…takže na čas ti odpovědět nedokážu, ale na to druhé určitě ano…Já se seznámila se svým nynějším přítelem přes net a ted už jsme spolu přes 3 roky, čekáme další mimčo a minulost je dávno za mnou a dokonce si říkám, že jsem snad ted nemohla dopadnout lépe…takžýe věřím, že i tebe dřív nebo později čeká znovu láska, a chlap, se kterým tobě i tvým dětem bude moc a moc dobře…
přeji moc štěstíčka, at se ti to v tobě dokáže srovnat co nejdřív a ta nová láska se objeví co nejdřív…
Jura007 píše:
Děvčata, náš sociální systém si holt říká o práci načerno a fungování současné společnosti si zase přímo říká o svatby kvůli majetku. Kdo se chová jinak, poškozuje především sám sebe. Co jiného k tomu dodat…
ahoj holky zústala jsem sama s dvěma dětmi 6let a dva roky. Proč to krachlo tu nechci rozebírat ale byli jsem spolu hodně let a v jednu dobu to už dál prostě nešlo. Ted už máme i zaběhnutý systém péče o děti na tom se dohodnem. Jinak s dětmi trávýme času hodně ale každý zvlášt takže o tatínka nepřišli.
Jen ted nějak nevim co se svým život připadam si pořád prázdná jako by mi chyběla ruka noha. Vím že spolu už to nejde bohužel jen bychom se trápili. Večer mě zase dohoní vzpomínky na naše začátky a nikdy si říkám že to už dnes jsme úplně jiný lidi než dřív.
Myslíte že mě to ještě někdy potká že se zase zamiluju? Nikoho zatim nehledám jen se asi rozhlížim do ničeho se neženu. Stejně budu pořád srovnávat.
Jak ste to měli vy? Kolik tohle bude chtít času?
Je mi 30 a vypadam ještě celkem k světu