Kdy začne partner pomáhat s péčí o dítě?

2417
3.9.11 20:40

kdy začne partner pomáhat?

Ahoj,máme 6.týdenního chlapečka,kterého jsme oba chtěli,ale manžel ho do teď není schopný ani prebalit.nejdřív se prý bál,že je malý a ublíží mu(to jsem chapala),ale dnes mě fakt nasral :cert: malý byl v klidu,měl dobrou náladu,tak mu říkám,pojď to zkusit,ho prebalit,tak se nejdřív vytáčel,ale nakonec teda šel,ale že prý ať se nejdřív podívám jestli tam nemá nakadíno,že to on utirat nebude,měl tam jen slabý hnědý proužek,jak si uprd.tak mu to říkám a on že teoreticky ví,jak se to dělá,ale pokakaneho že prebalovat nebude.tak jsem mu řekla,že je debil,že když on se vykadi,tak se taky utře a ať jde do p..... Nakojila jsem ho a řekla mu ať ho hlídá,že se vrátím za 3 hodky(další krmení)a musela jsem odjet uklidnit se ke kamarádce.teď je pryč on ani nevim kde,minuli jsme se.nechápu o co mu jde,nevěřím,že by mu tak vadily ty hovinka,vždyť to ani nesmrdi.přijde vám jeho postoj normální,ještě teď jsem naštvaná,když to píšu a chce se mi brečet.kdy začali vám pomáhat vaši partneři?omlouvám se,ze je to tak dlouhé,ale potřebovala jsem se vypsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
170
3.9.11 20:44

ano, přijde mi to normální… zvlášť, co se žlutavého obsahu plenky týká. někteří chlapi se opravdu bojí, že dítku ublíží - šest týdnů přece jen není tak dlouho a miminko je pořád hodně malé a křehké a někteří se zase štítí obsahu plenky atd. možná to časem přejde, možná ne. někdo je schopen se o miminko plně postarat téměř od prvních dnů, někdo časem, někdo nikdy… a to neznamená, že by dítě neměl rád. je třeba to zkoušet, on si časem zvykne :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
3.9.11 20:49

Ten můj nepřebaluje doteď… Malá má osm měsíců. A když mu řeknu ať ji dá aspoň mlíko… Tak to taky neumí, já to prej umím líp :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.9.11 20:49

Nikdy nepřebalil takové to kojenecké řídké kakání :nevim: , pak ty tuhoše už jo :lol:

Ale jinak dělal všechno, koupal, choval, zabavoval… Ještě z oblíkání byl u miminka nešťastný, ale když nebylo zbytí, taky to zmáknul (musel na kontrolu v šesti týdnech s malou, já byla na hromadě a chrchlala jsem jak tuberák, tak jsem nechtěla do čekárny to tam prskat na ostatní děti…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
3.9.11 20:50

Já pochopím,že se bojí,aby mu něco neudělal,ale toto mi nepřijde normální.nevím,jak to mám zkoušet,vždyť kakat bude pořád.a já vím,že ho má rád,o to se nebojím,jen nechápu jeho jednání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30313

Taky mi to jeho chování přijde normální. Holt chlapy to mají jinak. A v 6 týdnech je to furt malé miminko a chlapi se bojí, aby mu něco neudělali. Já bych mu nechala čas, kdy si troufne sám na přebalování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9592

No asi nepotěším. Partner začal pomáhat hned od začátku a sám. JAsně, něco jsem mu musela říct a ukázat, ale sám to chtěl, takže to v poho.
Ale s tím, že nechce přebalit pokakaný mimčo… Neviděla bych to tak černě :-) . Myslím, že se najde víc chlapů, který to nemusí a třeba to ani nedělají. Pokud pomáhá v jiných věcech, tak bych to nehrotila. A pokud nepomáhá, tak ho do toho prostě zasvětit a naučit ho to. Třeba tím, že odejdeš a necháš je samotný, tak prostě musí plavat a musí se to naučit. A když něco nemůže protože… je malinký apod, tak nejlepší je mu ho prostě prdnout do náruče a hotovo ( a samozřejmě jedním okem hlídat :-))) ) a teď se snaž. Je to přece i tvoje dítě :-).
TAk hodně zdaru :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351

Manžel pomáhal hned, ještě v porodnici si zkusil krmit stříkačkou (byla od narození přikrmovaná), doma pak dělal všechno :nevim: Asi je to normální, co tvůj muž dělá, ale upřímně řečeno, pěkně by mě to štvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
3.9.11 20:51

Myslím, že takhle to prostě někteří chlapi mají… :nevim: Jsou tatínci, kterým to nevadí, přebalují, krmí, dělají vše přirozeně a automaticky… ale někteří se na to prostě necítí…

Třeba můj taťka prý JEDNOU zkusil přebalit brášku, když byl pokakanej a ihned poté letěl na záchod :poblion: … :lol:

Každý je jiný, bude to určitě už v povaze… Ale věřím, že někteří tatínci potřebují opravdu jen popostrčit a trošku je do toho „tlačit“, aby si zvykli a vše se naučili… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
3.9.11 20:52
k to zavi
Pipet píše:
Nikdy nepřebalil takové to kojenecké řídké kakání :nevim: , pak ty tuhoše už jo :lol:Ale jinak dělal všechno, koupal, choval, zabavoval… Ještě z oblíkání byl u miminka nešťastný, ale když nebylo zbytí, taky to zmáknul (musel na kontrolu v šesti týdnech s malou, já byla na hromadě a chrchlala jsem jak tuberák, tak jsem nechtěla do čekárny to tam prskat na ostatní děti…)
tak to závidím,on není ani schopný ho zvednout,musím mu ho dávat na dece.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
3.9.11 20:54

tak u nás začal manžel aktivně pomáhat cca od roku. do té doby max. pochoval a převlékl a někdy koupal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
3.9.11 20:54

u nás to bylo naopak. ještě v porodnici když mi syna poprvé nechali u mě na pokoji (byla jsem po SC, takže to nešlo hned po porodu), tak jsem hned volala manželovi, aby přišel… měla jsem hrozný strach s ním zůstat sama.
i první koupání doma musel obstarat manžel, já jen podávala věci… no a co se týče přebalování, tak v pohodě. Přebaluje, oblíká, uspává, teď už i dělá mlíko a krmí. Jen v noci se mu nechce vstávat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
3.9.11 20:55

no právě, že bude mimčo kakat pořád, tak je dost příležitostí na to, abys zkoušela manžela k přebalování zlákat… on to jednou zvládne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
3.9.11 20:56

Tak u nás tatka- nejstaršího občas přebalil a Lucinku- pokud nebyla pokaděná tak velmi zřídka.Později když jsem chodila cvičit samozřejmě přebalil.Ale to mi nevadí, máme super tatku-který se o děti stará, takže přebalení mě nedere!! Když musel- přebalil. Od 2 měsíců byla Lucinka na UM-každou noc vstával a dělal mlíko :huban:

Příspěvek upraven 03.09.11 v 20:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
3.9.11 20:57
lenous píše:
No asi nepotěším. Partner začal pomáhat hned od začátku a sám. JAsně, něco jsem mu musela říct a ukázat, ale sám to chtěl, takže to v poho.
Ale s tím, že nechce přebalit pokakaný mimčo… Neviděla bych to tak černě :-) . Myslím, že se najde víc chlapů, který to nemusí a třeba to ani nedělají. Pokud pomáhá v jiných věcech, tak bych to nehrotila. A pokud nepomáhá, tak ho do toho prostě zasvětit a naučit ho to. Třeba tím, že odejdeš a necháš je samotný, tak prostě musí plavat a musí se to naučit. A když něco nemůže protože… je malinký apod, tak nejlepší je mu ho prostě prdnout do náruče a hotovo ( a samozřejmě jedním okem hlídat :-))) ) a teď se snaž. Je to přece i tvoje dítě :-).i
TAk hodně zdaru :-)
no jo,jenže já se vzdalim max. Na 3h,kvůli kojení a tím pádem,jediné co musi zvládnout,je prebalit a to on neudělá,nechal by ho klidně celý den pokadenyho.nejvíc mě štve,že on je ještě uražený,že jsem se na něj nastvala.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí