Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
tak u nás se manžel hodně angažoval u straší klárky. sice moc ze začátku nepřebaloval, ale zato každý večer koupal a vozil kočárek. viktora za těch 10 měsíců přebalil tak 20×. ale je to spíš o tom, že se spíš věnuje naší straší. nehrotím to, vím, že tyhle věci umí a v případě potřeby by si poradil.
myslím, že ty si hlavně potřebuješ vydechnout a trošku pročistit hlavu. My jsme třeba v klárčiných 3 měsících začali praktikovat moje volná sobotní dopoledne. nakojila jsem, nechala manžela s klárkou a jela jsem na 3 hodiny do obchoďáku. tam jsem udělala velký nákup v potravinách, prolezla si pár krámků a vrátila se na další kojení. fakt to bylo skvělé. s dvěma dětma to už moc nejde…
fakt bych navrhovala, abyste si vy dva v klidu promluvili a našli řešení, jak by manžel mohl pomáhat. i to obyčejné povození kočárku strašně pomůže!. Uvidíš, že se to u vás taky uklidní ![]()
Manžel pomáhal vždy se vším..
To že se tvůj partner štítí hovínka to se dá ještě docela pochopit, každý to má jinak..
Ale pomáhat přece může i jinak ne??
Koupat, sušit, chovat, jezdit ven, po přebalení doobléknout, nebo namazat, nechat odkrknout, hrát si…
Tak holt nebude přebalovat no..
Manžel pomáhal se vším ![]()
Když se mu nechce do přebalování tak bymysli něco co bude dělat jiného.Jak píše Liz,je spousta čiností.
nebo aby chodil dopoledne o víkendu s kočárkem ven
Je to jen o domluvě mezi vámi ![]()
U nás taky manžel pomáhal se vším jak mohl
i to přebalování zvládl
a když jsem pak nemohla chodit, když byly malé 2 měsíce tak se staral o nás obě ![]()
A stará se do dneška
když jsem občas v práci je všechno na něm, když chodím večer cvičit tak se taky kompletně o malou postará ![]()
Tak náš tatínek přebaloval hned a dobrovolně, ale teď přebalí jen když mám náááhodou zrovna plný ruce…jo,holt ty hovňouse už smrdí trochu víc než jen po mlíčku. Jinak bere malou ven, nakrmí… Teď jsem byla v Praze na koncertě a oni spolu byli prakticky od 3 do dvou v noci a přežili oba.
Jak už tu holky psaly, naštvaný jste oba a buď ráda, že dítě nenechá doma „umřít“ když na tři hodiny utečeš ![]()
No já teda nevim,normální to rozhodně není a mě strašně udivuje,že to většině normální příde
Kde to sme?
Mě taky nikdo neučil se postarat o dítě,nikdy sem ani mimino nedržela,až to svoje.
To bych taky mohla říct,že se ho bojim a kdo by se o něj postaralo pak?
Prostě když máš dítě,tak se přeci starat musíš ne?
A u chlapa mi to příde stejný,prostě si ho udělal,tak se starat musí.
A to že se štítí hovínek je jen výmluva,mě hovna vaděj taky a neznám nikoho,kdo by se v nich hrabal rád.
Ale dítě v tom přeci nenechám.
A nesnažte se mi tvrdit,že ženská to má jinak,to je blbost,taky si musí zvyknout.A stejně to má i chlap.
Takže milá zakladatelko,naprosto chápu,že jsi naštvaná.řekla bych že právem.
Ten můj kluka přebaloval a krmil z lahve asi týden po porodu a to občas i v noci, abych se mohla vyspat ![]()
pate81 píše:
No já teda nevim,normální to rozhodně není a mě strašně udivuje,že to většině normální přídeKde to sme?
Mě taky nikdo neučil se postarat o dítě,nikdy sem ani mimino nedržela,až to svoje.
A to že se štítí hovínek je jen výmluva,mě hovna vaděj taky a neznám nikoho,kdo by se v nich hrabal rád.Ale dítě v tom přeci nenechám.
A nesnažte se mi tvrdit,že ženská to má jinak,to je blbost,taky si musí zvyknout.A stejně to má i chlap.
pate81 píše:
No já teda nevim,normální to rozhodně není a mě strašně udivuje,že to většině normální přídeKde to sme?
A to že se štítí hovínek je jen výmluva,mě hovna vaděj taky a neznám nikoho,kdo by se v nich hrabal rád.Ale dítě v tom přeci nenechám.
luciezesvetic píše:
Ahoj,máme 6.týdenního chlapečka,kterého jsme oba chtěli,ale manžel ho do teď není schopný ani prebalit.nejdřív se prý bál,že je malý a ublíží mu(to jsem chapala),ale dnes mě fakt nasralmalý byl v klidu,měl dobrou náladu,tak mu říkám,pojď to zkusit,ho prebalit,tak se nejdřív vytáčel,ale nakonec teda šel,ale že prý ať se nejdřív podívám jestli tam nemá nakadíno,že to on utirat nebude,měl tam jen slabý hnědý proužek,jak si uprd.tak mu to říkám a on že teoreticky ví,jak se to dělá,ale pokakaneho že prebalovat nebude.tak jsem mu řekla,že je debil,že když on se vykadi,tak se taky utře a ať jde do p..... Nakojila jsem ho a řekla mu ať ho hlídá,že se vrátím za 3 hodky(další krmení)a musela jsem odjet uklidnit se ke kamarádce.teď je pryč on ani nevim kde,minuli jsme se.nechápu o co mu jde,nevěřím,že by mu tak vadily ty hovinka,vždyť to ani nesmrdi.přijde vám jeho postoj normální,ještě teď jsem naštvaná,když to píšu a chce se mi brečet.kdy začali vám pomáhat vaši partneři?omlouvám se,ze je to tak dlouhé,ale potřebovala jsem se vypsat.
Nečetla jsem diskuzi. Asi takhle, chlapi to berou jako normální, já ne. Kdybych nevěděla, že můj chlap nebude ohledně dítěte dělat vše, tak ho s ním nemám. Vím, že to píšu kdekoli do diskuzí, ale já kolikrát žasnu, že se holky divíte, když chlapa nezapojíte HNED. Ten můj přebaloval hned po mém návratu z porodnice a to jsem navíc najela na látkovky. ![]()
Aspera píše:
Taky mi to jeho chování přijde normální. Holt chlapy to mají jinak. A v 6 týdnech je to furt malé miminko a chlapi se bojí, aby mu něco neudělali. Já bych mu nechala čas, kdy si troufne sám na přebalování.
Asper, tohle je cesta do pekel. Jakýpak čas??? Hned, prostě hned. To si totiž netroufne nikdy a pak už jen ženská poslouchá: „Ale ty to uděláš stejně nejlíp.“
lleennttiillkkaa píše:
Tak já mám doma asi přírodní úkaz, ale můj muž se o malýho stará od té doby co ho máme doma. Přebaluje, krmí, hraje si, uspává atd.
Razíme heslo, že dítě je nás obou.
Mám doma stejný úkaz.
![]()
Dítě tedy ještě nemáme, ale už dopředu vím, že můj manžel je cíta na hovna a zvratky (psí zkušenost). Uklidil je jenom jednou a to když jsem byla totálně na mol a nechtěl je tam nechat do rána. A taky vím, že ho do toho přebalování nebudu nutit. Někdo na to prostě žaludek má a někdo ne. U žen je to jiné , ty to „musí“ udělat, ale upřimně, když cítím posrané dítě někoho jiného tak bych taky vrhla a je zvláštní, že zvířata mi nevadí.
Pro zakladatelku: nesmíš ho do ničeho nutit, on se pak šprajcne a neudělá nic.
no…nenutit…prvního manžela jsem nenutila, pořád jsem ho v sobě omlouvala…nikdy si k dětem vztah nevytvořil…vše jsem dle něj uměla lépe…ve finále se neumí teď postarat ani o velké děti 11 a 17 let…takže ne úplně s tímto souhlasím…dceři bylo 6 týdnů a já musela na operaci s ramenem a nebyl schopen se oni vůbec postarat…nevím…myslím, že pomáhat by chlap měl…pokud vám to ale nevadí, že pak je všechno na vás, tak to je pak jiná, ale myslím, že pak se ženská nemá šanci věnovat sama sobě…protože dítě pak chlapovi nenechá… …teĎ mám chlapa, který, jak už jsem tu psala, je schopen se o malého postarat po všech stránkách…jen nekojil..teď s ním byl na víkend sám pryč, protože jsem se potřebovala učit na státnice…a já byla naprosto v klidu, protože jsem věděla, že je v těch nejlepších rukách…
Flyingfrog píše:Aspera píše:Asper, tohle je cesta do pekel. Jakýpak čas??? Hned, prostě hned. To si totiž netroufne nikdy a pak už jen ženská poslouchá: „Ale ty to uděláš stejně nejlíp.“
Taky mi to jeho chování přijde normální. Holt chlapy to mají jinak. A v 6 týdnech je to furt malé miminko a chlapi se bojí, aby mu něco neudělali. Já bych mu nechala čas, kdy si troufne sám na přebalování.
Já souhlasím s Asper, žena se na miminko připravuje celých 9 měsíců, nosí ho v sobě, probíhají u ní hormonální změny a je vůbec od přírody zařízené, že se hned po porodu „umí“ postarat.
Chlapi tohle nemají, evoluce nepočítala s tím, že se budou o narození starat o mládě, oni měli vždy zajistit bezpečí a potravu pro tu matku… Takže oni se to opravdu musí naučit.
Ano, dítě je obou, takže zapojovat do péče, ale s rozumem a neodradit. A hlavně pokud vím, že má s nějakou konkrétní věcí problém, tak ji po něm nebudu chtít a zapojím ho v ostatních oblastech, ono až bude potřeba nezbytně nutně udělat i to co mu vadí, tak to taky zvládne, ale proč to chtít, pokud to můžu udělat já. A je úplně jedno o jakou činnost se jedná.