Co může 6m dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Co může 6m dítě?
Ahoj, mám 6m chlapečka, do 6t plně kojen, pak příkrmy, od 4m jen v noci kojení a teď už vůbec (nerozchodily jsme bojkot)
![]()
Od 5m dostává zel. příkrmy, jenže nějak mu jeden ani 2 denně nestačí a musíme přidávat… Vypil mi i 2l Hami 2 denně, teď co dostává víc příkrmů je to lepší, ale má jich už moc. Ráno okolo 8h 210ml,
v 10h dostane banán, v 11h 210ml mlíka, ve 2h zeleninovej příkrm, o půl 4 210ml mlíka, v 6 ovocnej příkrm a v 8večer 180ml kaše, pak spí do 8
(heč) ![]()
Takhle to má naplánovenej sám, takhle si prostě o jídlo řekne, jenže já už nevím co mu dávát…
Od kdy může jogurty?
Od kdy čerstvé ovoce (jablko, broskev…)?
A čím víc mu jídelníček obohatit?
A co k večeři někdy místo kaše banánovej koktejl (hami a banán)?
Děkuji za všechny rady…
(P.S. slabší mlíčko nebere)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj.
Myslím, že jídelníček má ukázkový a dostatečně bohatý pro nekojené dítě.
Jogurty mají ještě čas, z čerstvého ovoce bych zkusila jablko nebo hrušku, možná malinu, meruňku??? (ale hodně opatrně, není kam spěchat), s broskví bych asi počkala. Čerstvý banánový koktejl by mu mohl chutnat, ale asi bych ho vyzkoušela ve dne (kdyby hodně blinkal).
Beruška ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsem ráda, že má jídelníček správnej
![]()
Zkusím to jablíčko, jen jsem chtěla něco přidat, protože mi to přijde pořád stejný, ale zatím to tak necháme, díky moc za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyby jsi chtela, muzu ti poslat dve brozurky „ja a muj jidelnicek“ od 6mesiců je to takova kucharka Hami.
Me uz je to na nic a mozna bys nacerpala inspiraci.
Kac
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Popilio,
řekla bych, že máte všeho akorát.
A že má moc příkrmů a mlíčka neřeš třeba má zrovna růstový sput a nebo měl před tím hlad a teď se prostě dojídá.
Jinak jogurty jsou myslím od ukončeného 8m - dávali jsme dřív kvůli špatnému zažívání už od 7m a v pohodě.
Banán a hami - no nevím jestli nebude pak hladový přeci jen je to méně sytící - co takhle koupit Otesánka (kukuřično rýřová instantní kaše) a trochu smíchat s banánem s přesnídávkou.
jinak jablko, hrušku, banán, hroznové víno, meloun - meruňku, borůvky, maliny - to všechno by nemělo být alergizující - ale samozřejmě zkoušet pomalu - raději povařit.
Do ručičky může dostat takový ty kukuřičný křupky - to maj děti rádi ale pozor musí být bez soli - ze zdravý výživy.
už mě víc nenapadá. Jen snad závidím papací dítě my bojujem o každé sousto. ![]()
Ahoj Iva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jídelníčky Hami jsou taky tady ke stažení v pdf:
http://www.mojedite.cz/…delnicky.php
Šetřme papír! ![]()
Nanka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kac dobry den mohla bch poprosit take o ty brozurky?? Dekujuuu