Nechce zeleninu ani ovoce v žádné formě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
nechce zeleninu ani ovoce v zadne forme
Ahoj,
tak usinat v pohode a drive nez za hodinu jsem nasi dceru jeste nenaucila a ted se nam pridal dalsi problem. Minuly rok, od zacatku prikrmu jedla Julie vsechno a bez reci, jeste jsem si libovala, jak hezky papa. Letos, uz od jara. kdy zacala nejaka ta zelenina a ovoce, se niceho nedotkne. Uz jsem zkousela vsechno, michat do bramborove kase, do jogurtu, do tvarohu, mixovat, loupat , nemixovat, sladit...... Proste nedostanu do ni ani kousek ovoce, o zelenine ani nemluve. Jedine co se obcas uvoli snist(tak maly kousek tydne) je banan a pomeranc. Zkousela jsem to po dobrem, po zlem, slibivala jsem, nadavala, nic nepomaha. Jakmile objevi cokoli, co se ji nelibi, prestane jist , nebo ani neotevre pusu. Jedinou zeleninu, kterou obcas sni je podusena v jidle, ale nesmi ji byt moc. Ted ji chystam od zari do jesli a jsem skoro zoufala, Julie je prakticky jen na mlecnych vyrobcich, pecivu a obedech, v jeslich ale delaji jen ovocne a zeleninove presnidavky. Takze bude asi o hladu, nic neznameho nevezme do pusy a ni nasilim.
Poradte, jsem zoufala, mam neuveritelne tvrdohlave dite!!!!!
Mroe
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mě to od letošní zimy dělá moje tehdy dvaapůlletá teď už tříletá dcera. Jedinné co jí je jablka a jahody případně rybíz nebo maliny pokud si je trhá sama a to dřív jedla libovolné ovoce i zeleninu zejména mrkev milovala. jedinou zeleninu do ní vpašuju ve svíčkové a v rajské ![]()
Bludička
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já zas doufám, že se to ve školce spraví, že ji veliký hlad a to, že ostatní jí donutí.
Bludička
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mroe,
jsme na tom podobně. Syn jedl spoustu zeleniny, ovoce, zeleninové obědy a od jara..NIC. Nechce také v žádné podobě. Jediné kde jedl ovoce bylo venku, ale to už teď taky neplatí…Nemá to souvislost s obdobím vzdoru, který teď tak bujaře prožíváme??? On totiž pozná, že mi záleží na tom, aby to jedl, tak si to natruc nevezme ![]()
Sendy
PS: Snad to přejde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja si taky myslim, ze kdyz proste ten hlad bude mit, tak si pak vezme a navic, kdyz uvidi, ze ostatni deti to jedi. Betka taky nektere veci ji, kdyz jsme v klubu maminek, kde to jedi i ostatni deti. tak vydrz, ono se to casem zlomi.
Jo a Betka ji ovoce jen ve sklenickach…
Drzim palce
Kacica
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás funguje taky svíčková, do nedávna rajská a pak nakrájet, dát na stůl a dělat, že to neni pro ně, že si to krájim pro sebe, až budu mít chvilku, tak si to snim. Pak odejdu dělat něco jiného a za chvíli je zaručeně některý druh zeleniny pryč. Takhle do nich dostanu mrkev, rajče, okurku, trochu papriky, zelenou petrželku. Z ovoce - jablko, banán, meruňky, broskve. Borůvky, maliny, rybíz, angrešt, lesní jahody jedí jedině čerstvé, když si můžou sami natrhat, takže častá návštěva lesa.
Horší je to se zeleninou jako je brokolice, květák, cuketa, kedluben, salát,…, to do nich taky nestanu ani omylem. Snad taky jednou přijdou na to, že je to dobrota.
Mimochodem, v MŠ sní Míša úplně všechno, i brambory, které doma katogoricky odmítá, si tam klidně přidá. Klárka tam jedla taky dobře, ale jen do té doby, než začala projevovat žárlivost na Vojtíka tou formou, že nejedla
. Se žárlivostí už je to lepší (pochopila, že mamka má v srdíčku dost místa pro všechny), ale ve školce jí mnohem menší porce než doma ![]()
Verča.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nezoufej! Myslím, že je to všude stejné. Když jsme začínali s polívkama, tak vedla jasně zeleninová. Teď ji skoro nevezme do pusy. Syrovou zeleninu taky moc né, jen v minimálním množství. Chutná mu například kapie nakrájená na proužky nebo cherry rajčátka. S ovoce taky jen jablka a to jen někdy. Když byl menší, mohl se utlouct za banány, teď si banán vezme, jen když už ho dlouho neměl. Závidím kamarádce, které dítě baští s oblibou dušenou zeleninu a když jsem u něj viděla v ručičce mandarinku a s jakou chutí ji papal, tak mi málem vyletěly oči s důlku
. Budeme doufat a snad se to spraví. Taky si myslím, že např. ve školce se děti změní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, můj roční syn nejí ovoce ani zeleninu! Sní max. trošku přesnídávky nebo zeleninu v jídle, ale syrového do něho nedostanu nic. Máte nějaké rady jak to do něj dostat? V jaké ještě jiné formě, když v čerstvém ovoci je přece nejvíc vitamínů? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lovesmile tak náš roční syn je na tom podobně, s čerstvou zeleninou se nechytám vůbec, teď to nechci zakřiknout, ale zdá se, že začíná jíst lépe obědy, tak má zeleninu aspoň vařenou. No a když mu dám kousek ovoce do ruky, tak si jednou kousne a potom už si s tím jenom hraje a je to všude
Čerstvé ovoce do něho dostanu, když to rozmixuje do formy přesnídávky, sem tam přidávám i pár piškotů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Radím jedno z vlastní zkušenosti, nedávat.. nenabízet, nenutin min. několik dní.. třeba po třech dnech nabídnmout ovocnou přesnídávku nebo něco a uvidíš, třeba už bude chuť.. u nás to tak funguje.. když nechce něco jíst tak mu to min. 3 dny¨vůbec nedám, pak jen koukám jak je na to natěšenej..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lovesmile píše:
Ahoj holky, můj roční syn nejí ovoce ani zeleninu! Sní max. trošku přesnídávky nebo zeleninu v jídle, ale syrového do něho nedostanu nic. Máte nějaké rady jak to do něj dostat? V jaké ještě jiné formě, když v čerstvém ovoci je přece nejvíc vitamínů?
loves taky s tím ted docela bojuju, z čerstvé zeleninyy nebo ovoce sní akorát banán, ale musí ho jízt sama a jablko chvilku oblizuje a pak si s ním hází ![]()
Ale naštěstí jí alespon vařenou zeleninu, i když, dneska polívku od tchýně vyplula, ale to bych nejedla ani já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj vy mate jeste male deti, kterym se meni chute, takze klidne za mesic zas budou jist vse nebo ne.Ale muj ctyrletak da do pusy jen salatovou okurku a jahody.To je z vitaminu vse ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo holky, jenže on to nesnědl ještě vůbec nikdy. Taky už jsem mu to zkoušela ani nenabízet víc jak týden, ale prostě žádný účinek to nemá. Nebo taky to jím já a dělám, jak mi to strašně chutná a on to prostě stejně do té pusy nevezme a nevezme. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe - náš měl období kolem dvou let, kdy přestal jíst postupně veškerou zeleninu…trvalo to pár měsíců, ovšem jsem ho nenutila, jen jsem mu ji dál dávala na talíř, zvlášť, a sama ji jedla. Postupně ji začal zase jíst sám a dneska je opět zeleninožrout. Ovšem to samé měl i s masem a to jíst nezačal, jen vyjímečně si ho dá..zato miluje ryby v neomez. množství..
Zkusila bych na ni netlačit, že to musí jíst, pouze po dobrém..co jsem tak četla, tak batolatům se hodně mění chutě, jednou něco jí, pak ne, a nesnáší tlak, že něco musí..zkusila bych namlít zeleninu třeba do masových karbenátků nebo mixovat polívky..ale píšeš, že to všechno pozná..Osobně si myslím, že tlakem to do ní nedostaneš, jen ji zatvrdíš proti zelenině, ovoci, tak bych jen zkusila ji to předkládat, bez komentáře..v jeslích děti postupně začnou dost kopírovat ostatní děti, takže možná začne jíst zeleninu i ovoce sama od sebe..a domluvila bych se s učitelkama, že ji nesmí nutit do jídla..pokud bude mít hlad, tak si vezme, pokud ne - jsem toho názoru, že nikdo nesmí druhého nutit do jídla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit