Co může způsobit nízký tlak?

1917
12.12.13 13:25

co může způsobit nízký tlak?

Zdravím chtěla jsem se zeptat na vaše názory. Co může způsobit nízký tlak? Mívám sem tam i 70 na 40 stává se jen málo že bych měla tlak přes 100. Lékař mi už vysadil i léky na srdce takže užívám jen lék apocital na uklidnění. a léky na astma jen si teď na název nevzpomenu. díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
12.12.13 13:35

Tak v mém případě poslední měření 115/50 a je to jen motání hlavy, problém s rychlým vstáváním, musím hodně pít a pravidelně jíst abych sebou nešvihla…

Jinak se říká, že nízký není tak nebezpečný jako vysoký… Mám nízký snad celý život někdy to byl fakt extrém, ale nikdo to více neřešil :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9752
12.12.13 13:36

@katula9
V případě hodnot 70/40 mm Hg (torr) bych zvážil možnost chybných výsledků měření. Takové hodnoty samozřejmě nejsou běžné a normální, nicméně pokud to nevadí… Nízký tlak může být vyvolán sníženým objemem tekutiny v cévách, zvýšenou aktivitou parasymptatiku (nervus vagus), stagnace krve v dolních končetinách, sníženým periferním odporem atd. Všeobecně se nedoporučuje podávat agonisty beta-adrenergních receptorů, neboť by se hypotenze mohla přesmyknout do závažnějšího protikladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
12.12.13 13:38

@Doctus překlad do češtiny byl nebyl? :mrgreen: víš jak takový ten manuál pro debily co pochopím třeba i já :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
12.12.13 13:43

@werunkaw123 máš goooogle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
12.12.13 13:49
@tetma píše:
@werunkaw123 máš goooogle

to máme všichni… tak zrušíme diskuse na emiminu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
12.12.13 13:50
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9752
12.12.13 13:52

@werunkaw123
Jak je libo, dámo. Pokud je člověk dehydratovaný, může mít i nízký tlak. Stejně pokud je porušena inervace srdce, člověk dlouho stojí na nohách nebo cévy na periferii nepracují správně (zúžení, rozšíření).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
12.12.13 13:53

Ono to bude asi i individuální. :nevim: Já mám taky hodně nízkej celej život. Vysoký byl jen při podezření na problémy se srdcem - nervy z vyšetření mi pomohly k lepším výsledkům. Ale jinak u mě je to silný kafe (to letí dolů tlak ukázkově), česnek, klasika jako prudké vstávání nebo i předklon, při MS jsem snad bez tlaku a taky v těhotenství jsem měla strašně nízkej. Pokud to má u tebe i pozadí dalších zdravotních obtíží, spíš bych se poradila s doktorem, do jaké míry je to čím ovlivněné a jak třeba postupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
12.12.13 13:54

Já mám nízký tlak už od puberty, to na něj ještě existovaly nějaké kapičky, už nevím, jak se jmenovali, ty už pak byly zrušené. Takže pomáhá ledatak kafe a podobně, já ale na něj moc nejsem. :lol: U mě je to tak, že problém byl spíš v těhotenství, tlak sem měla ještě nižší než obvykle, motala se mi hlava, větší únava a tak, ale hlavně ten pocit na omdlení…Obecně je to prý tak, že je dobré mít ten tlak, na který je člověk zvyklý - já když už mám třeba 100/60, tak se cítím divně, sem prostě zvyklá na nižší. :lol: Důležité je, jestli tě to nějak omezuje a tak… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.12.13 13:55

@katula9 mám celý život 90/60, jediné problémy - občas sebou fláknu - když prudce vstanu. Ale pokud dávám majzla, tak je to v pohodě a nic víc se neděje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
12.12.13 13:57

A teď přes zimu sem úplně v pohodě, dřív se mi třeba motala hlava při těch top vysokých teplotách v létě… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
12.12.13 14:06

Nízký tlak mám odjakživa (poprvé jsem sebou sekla v šesti:D)
teď už když cítím, že přichází motavka, nevidím a neslyším, tak si okamžitě sedám na zem abych sebou zas nešvihla-jsem těhotná, tak abych nespadla třeba na břicho…
a třeba tátovi tlak jednou nezměřili vůbec, vyšlo jim u doktorka, že je mrtvej :lol: ale to je dvacet let zpátky, asi měli nějakou chybu- ikdyž nízký tlak má taky..ale ten kupodivu problém nemá- kouří, pije kafe a na motavku si nestěžuje:D (ikdyž on si nestěžuje na nic:D)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
12.12.13 14:36

Mám nízkej tlak od jakživa většinou kolem 100/60,minulý týden na gyndě naměřeno 90/60 zrovna předevčírem v noci se mi udělalo nevolno zamotala se mi hlava a jen tak tak že jsem sebou nešvihla ale jsem těhule jinak jako netěhotný se mi to nikdy nestalo to maximálně motání hlavy při prudkým vstávání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
12.12.13 15:29

Tak vadný přístroj nemáme kolikrát i když jsem na kontrole na kardiologii musely sestřičky pro druhý tlakoměr ten jeden mi prostě tlak nezměřil. jinak jsem dost unavená a sem tam se mi halva pěkně točí ale už jsem si celkem zvykla nejhorší je to že ani doktor už neví co se mnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí