Co myslíte - Borelióza?

• Fotoalbum (10)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7948
25.7.19 21:13

@Veerr já myslím, že nevadilo, jako klidně s tím zajeď na tu infekci, nebo to chvíli sledovat, kdyby to třeba zmizelo tak pro klid duše nabrat za 2 týdny ty protilátky. Já třeba třeba ty erytémy co nevypadají typicky raději nabírám, ale ty protilátky se právě tvoří 3-6 týdnů po nákaze, takže v době kdy se objeví erytém (po cca 2-3 týdnech) bývají ještě negativní. A bohužel pak třeba doktor řekne, že to borelioza není, i když třeba být může. Jinak správný postup u jasného nálezu je nasadit ATB bez odběrů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
25.7.19 21:17

@Veerr a svědí to nějak? Ono z obrázku se to blbě poznává, ta velikost je celkem malá. Ale zase u těch malých dětí to nemusí být obrovské kolo jako u dospělých. Uvidíš co to udělá do rána, jestli se to zvětší, nebo nějak změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
25.7.19 21:17

@Lucka1111 děkuji. Jde mi o ta ATB v souvislosti s tím ockovanim. Ve ČT dostal Priorix, dnes je 7. den po. Aby to nebyla nejaka velká zátěž pro malého, už teď jsem špatná, ze zrovna teď by tu Boreliozu mohl mít, když je po tomhle očkováni. Malej má jen jednu ledvninu od narození, tak se té velké zátěže bojím celkově i v tomhle směru :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
25.7.19 21:18

@Veerr jinak to druhé tedy vypadá spíš jako štípenec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
25.7.19 21:19

@Lucka1111 nesvedi, vypadá, ze o tom nevi. Ale je mu 17m, a ještě mi to úplně neřekne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
25.7.19 21:20

@Veerr u té boreliozy, zvláště u dítěte mohou být třeba i zvětšené regionální uzliny, takže pokud je to na ruce tak v podpaží, jestli je to noha tak v třísle…tak mu zkus na ně sáhnout, u dětí se uzliny dobře nahmatají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
25.7.19 21:23

@Lucka1111 děkuji. Ráno zkusím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
25.7.19 23:34

Myslim ze to je borelioza, podle fotky. Urcite zajed do te nemocnice. Neni doktor jako doktor. Vzdy je lepsi kdyz to vidi vice doktoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
26.7.19 09:53

Tak mu to přes noc poměrně hodně vybledlo proti včerejšku. Velikost i vzhled až na barvu je obdobný jako včera. Takže ještě pockam, ale určitě už mě to nedesi tolik jako včera a predevcirem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
26.7.19 23:32

@Veerr jed na tu infekcni proboha! Praveze u boreliozy se muze objevit typicke kolecko a nemusi. Pokud je to borelioza, mas celkem i stesti ze tam to kolecko ma a varuje te to. Ono to zmizi to kolecko jak pises ty, ze te to uklidnilo. Ale bakterie v cloveku stale je. Botelioza ma tri stupne. Typicke je zmizeni kolecka a za cca 14dni priznaky podobne chripce nebo nachlazeni.. 2.faze bakterie napada nervovou soustavu, srdce, mozek… 3.faze trvale poskozeni. Mala mela druhou fazi poskozeni nervove soustavy. Nikomu bych neprala toto zazit. Si hloupa ze to neresis a myslis si ze to vybledne a je to ok, pokud je touplne boreliota neni to ok. Ani nahodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
26.7.19 23:38

@Veerr jo a jeste bych doplnila u boreliozy je to docela zavod s casem. Cim driv se nasadi atb tim vetsi je sance na uzdraveni. Necekej! Jedna navsteva u dr te prece nezabije nechapu ze vahas dost tuhle nemoc podcenujes-pokud ji teda ma
https://www.klubzdravi.cz/…am-boreliozu
Precti si to cele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
28.7.19 00:55

@Renca8 děkuji, ze jsi mě nazvala hloupou, nikdo nerekl, ze to neřeším :roll: tvé malé je mi líto. Já tuto nemoc nepodceňuji, sama jsem ji měla. Flek už nemá žádný, měl ho dva dny. Já třeba flek měla poměrně dlouho a dost velky. Malý klíště neměl, mohla to být nymfa, pokud by to opravdu byla Borelioza. Ale vše spis napovídá teď tomu kousnutí ze dne před. Jsem domluvena s naši lékařkou na naberech pro jistotu za necelých 14 dni, případné preleceni atb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
28.7.19 11:56

@Renca8 jestli jsi četla cely dotaz a celou diskuzi, tak víš, ze je malý po Priorixu. Na infekčním jsme byli nedávno hospitalozivani a když tam prijedes se zdravým dítětem do čekárny, je téměř 100% jistota, ze si něco odvezes. Proto jsem ho tam zrovna teď nechtěla brat za každou cenu. Viděla ho doktorka, flek opravdu zmizel rychle. Kdyby to byla Borelioza, flek by se naopak prý zvětšoval a bledl od středu. Nic z toho se nedělo. Den před nás hrozne postipali komáři na procházce u jezera, takže to opravdu mohlo být k tomu. Neměla jsem do té doby nejmenší podezreni, protože klíště neměl. Flek mě vystrasil, to je jasné a i když už ho nemá, resim to. Na atb není pozdě, ani když už jsou protilátky v krvi. Pokud by to další den bylo větší, bez váhání bych tam zajela. Máme zdravotní omezení, kvůli kterému je malý víc hlidany, takže se nebojím, ze by naše dětská cokoli podcenila, jen měla volno, proto jsem to zkusila hodit sem po názoru jiné lékařky. Ale verim, ze měla pravdu, protože to co popisovala v případě pozitivních výsledku, se dal nedělo. Po krvi uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
8.5.20 10:34

Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat na Váš názor, myslíte si, že by se mohlo jednat o boreliózu. O tom, že bych měla klíště si nejsem vědoma. Tak nevím jestli jde o nějaké odření či nějaké píchnutí komára či něčeho jiného. Děkuji Vám za vaše názory.

Příspěvek upraven 08.05.20 v 14:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9732
8.5.20 13:22

@Monikasso
Bylo by možné to vyfotit z větší dálky a za lepších světelných podmínek? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí