Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vypadá to tak. Šel bych co nejdříve k doktorce.
Borelie je hrozna svina bakterie
@Milan42 my jsme dnes byli a řekla nám, ze to prave nebude. Ze je to malý flek na Borelii a ze ještě typicky je spis nepravidelný a tenký lem, ze toto je hodně silné ohraničení. Jsem z toho nesva.
Aha, to jsi nepsala, ze doktorka to už viděla. Tak jasně pobobne příznaky asi muže způsobovat více věcí.
Osobně bych zkusil ještě další doktorku
Měla jsem párkrát takový flek po štípnutí a boreliózu díkybohu nemám, ale pěkně to nevypadá testy bych asi radši vyžadovala… navíc znám lidi, co bíločervený flek neměli a boreliózu jo.. držím palce, ať to nic není ![]()
Nechala bych mu udělat CRP nebo přímom krevní testy na borelii, může být a nemusí. Určitě ale řešit s pediatrem.
Dekuju holky. Asi zítra zajedu s malým raději na infekční do nemocnice. Tam by snad měli vědět lépe. Ale nevím, jestli by mohli nasadit atb, když je teprve týden po očkováni na spalnicky, co myslíte?
Jinak když jsem měla boreliózu, flek byl hodně horký a vystouplý, a to už pár dní po kousnutí. Při zmáčkutí červeného místa zesvětlalo a chvilku trvalo, než znovu zčervenalo.
@unuděná byli jsme tam dnes, stojí to v tom dotazu. Ta řekla, ze to borelioza není, ale není to naše doktorka, jak jsem psala, ale její zaskok, takže ji neznám a tudíž k ni nemám důvěru
@Veerr Tak určitě je lepší riskovat, že MMR nebude fungovat (navytvoří dost protilátek), než neléčit borelii. Ale určitě minimálně crp test, než nasadí ATB. U dětí by to měla být samozřejmost.
@unuděná to tohle děla taky, ze to zbledne a zase ztmavne za nějakou dobu. ![]()
@unuděná zajedu rovnou na to infekční ráno a tam nám snad řeknou
dekuju ![]()
Ještě dotaz, fleky tedy můžou být i dva naráz? Já ji kdysi měla taky, ale měla jsem jeden větší v místě po klisteti.