Co myslíte - Borelióza?

• Fotoalbum (10)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
687
31.7.22 19:45

Já tak nějak vím, jak to s těma antibiotikama je, už jsem ji měla jednou ještě jako dítě. Evidentně na ni mám “štěstí”. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
31.7.22 20:02

@Maja Z - snad to bude v poradku :hug: Mimochodem - ty mas nedonosenatko? Ja mam doma skoro 10 letou extremne nedonosenou, ale zdravou pubosku, takze chapu, ze ted tve zdravi jde tak trochu bokem, ale ver mi, potom, co jsem videla, jak to dopadlo u nas (cca 26.6 flek, 10.7 ochrnuta tvar), nevahej :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
31.7.22 20:20

Myslím si, že ano. Dcera teď měla flek. Dostala ATB a z krve se borelióza také potvrdila. Klíště neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
31.7.22 21:59

@Králičice U nás díkybohu jen lehce, 35+0 tt, ale pořád jsme ještě pár dní před TP v současné chvíli. K tomu 23měsíční a 5,5letej, manžel v práci od rána do večera 130 km od nás, babička taky v práci (teď je teda i na dovolené) a řešit cokoliv u doktora je pro mě prostě fakt problém s touhle smečkou “na krku”. Ale zítra už muž slíbil home office, tak to půjde.
Tyhle zkušenosti s dětmi nejsou vůbec hezké, uf uf. Taky jich pár máme, i když teda ne tak strašné. To ochrnutí už mu odeznělo po těch kortikoidech? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
1.8.22 04:22

@Maja Z - bohuzel ne, potreeboval by elektrolecbu, ale sehnat i ve velkem meste destskou rehabilitaci o prazdninach je proste nemozne - nastesti je v planu ta lecebna respiracnich nemoci. Maly byl na infekcnim 10 dnu, ted cvicime doma 6× denne. Ona oficialni diagnoza byla nehnisavy zapal mozkovych blan z boreliozy s tim, ze se diky tomu rozjela Bellova obrna - ze zacatku se neusmal a nedovel oko..Momentalne uz se to lepsi, ale svaly okoli oka porad spatny - byl na EMR na neurologii. Melo by to odeznit samo, ale bere silne vitaminy na predpis a musime teda cvicit.
A jak uz tady psali - je zazrak, ze se to projevilo takhle - ze to nenapadlo jiny nerv nebo srdce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
1.8.22 09:36

Tak podle doktorky to borelioza neni, pouze kvasinka, mam nejake desinfekcni mydlo a masticku.
Byl to horor, prijela jsem ke sve Dr asi 10 km, na dverich cedule ze maji dovolenou a zastup je dalsich 10 km dal, ale jen cislo, a zadne jmeno ani adresa. Cislo neustale obsazene nebo to nebrali. V aute to mimino, co pri zastaveni rve (muz hlidal 2 a 5leteho, plus je mi jasne ze bude jeste resit pracovni hovory, bala jsem se mu tam nechat i maleho). Tak jsem naslepo vyrazila a snazila se dovolat… google cislo taky neznal. Nakonec mi pomohli az na urade dane obce, kde vi, kdo tu doktorku zastupuje (je to male mesto).
Tak snad ma pravdu. Cekala jsem aspon treba kontrolni odbery na tu boreliozu. Pry je to ale jasne kvasinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
1.8.22 11:06

@Maja Z - tak to je síla :( tak se modlím i za tebe, aby to ta kvasinka byla.. asi bych vyrazila na kožní.. Vím, že to zní blbě - „ženský na emiminu říkaly..“, ale porovnej to:
 https://www.google.com/search?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
9.8.22 20:21

@Králičice já vím. Bohužel se flek stále zvětšuje, mýdlo ani mastička nepomáhají. Volala jsem tedy na kožní, údajně mi oni napsat antibiotika nemůžou, že to musí praktický lékař, když kojím. :zed: Když jsem říkala, že ten má dovolenou, tak zástup- ten, co to je podle něj jasná kvasinka a určitě ne borelioza. Nebo v nemocnici na infekčním. Tam mají přímo boreliovou poradnu, stačí tam zajít s doporučením od praktického lékaře… ach, náš zdravotní systém, to je boj.
V pondělí bude doktorka z dovolené zpět. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
5.8.25 09:01

Ahoj holky, syn měl před 8 dny klíště na noze. Všimli jsme si toho ale mel to tak trochu rozškrabané. Klíště jsme vyndali, vydezinfikovali. A včera jsem si po koupání všimla, že tam má nějaký malý flek. Ale nejsem si jista zda to řešit. Nikdy jsem flek při bolerioze neviděla. Na netu jsou obří červené fleky. Nijak ho to nesvědí a nic mu není. Tak zda mam ještě počkat a nebo radši jit s tim k dr. Nejsem si jista zda zbytečně neplaším. Snad to půjde na foto vidět. Dekuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8652
5.8.25 09:33

Z fotek nejde nic vidět. Nicméně boreliozovy flek se udělá az za několik týdnů, ne dnů. Tedy vetsinou. A přehlédnout opravdu nejde. Z krve se to taky nezjisti hned, ale az za tech par tydnu. Ale i bez fleku muze mít člověk boreliozu. Syn měl boreliozu nejspis z nějakého letního klíštěte, flek se mu udělal v říjnu. A byl v průměru asi 15 cm velký, typicky jak na fotkách z netu. Atb dostal hned od pohledu, ale samozřejmě i krev se dělala pro potvrzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
5.8.25 10:10

@Midaku dobre, dekuji za uklidnění. Necháme to ještě být a budeme sledovat. 🙂 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18577
5.8.25 11:18

@Nonameeee1 to je jen od toho kousance. Celkem dlouho trva nez to zmizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
5.8.25 11:38

@hospodki aha děkuji, syn už nějaká klíšťata měl a v pohode nic po nich nebylo. Tohle jsme se spis báli ze to mel rozškrabané nez jsme ho vyndali. 🙂 jeste mame jit za 3 týdny na ockovani tak snad to bude dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2213
5.8.25 14:15

Borelióza může být i bez fleku. Taky ji může imunita zvládnout bez léků. A taky ne. Krevní testy mají myslím smysl až po cca 3 týdnech. Pokud by dítě vykazovalo nějaké „chřipkové“ projevy nebo bolesti, únavu atp., tak bych šla na odběry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
5.8.25 14:23

@Okta dekuji, žádné příznaky jako chřipka atd nemá naštěstí. Jen nás napadlo to kvůli tomu fleku. Zkoušela jsem to ještě jednou vyfotit venku ale snad to nic nebude. Jdeme na dovolenou příští týden a za 3 týdny ockovani. Dr to pak samozřejmě řeknu ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí