Co myslíte - Borelióza?

• Fotoalbum (10)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.3.21 11:29

Ahoj holky, prosím Vás, může být tohle příznak boreliozy nebo to bude spíš tetanie? Po velkém stresu a problémech v rodině jsem začala pociťovat tyto priznaky: tuhnutí svalů a bolest krční páteře, pocit těžkých nohou, nesoustředěnost, ruce jako když si je přeležíte, občas pískání v uších, občas brnění v rukách, nohách, doktor to uzavřel jako problémy od stresu, že je to psychické a že je to tetanie. Jenže mě teď nahlodali v jedné skupině, že to taky může být borelioza, klíště ani flek jsem za poslední rok dva neměla, ale třeba stipancu od komara jsem měla spoustu.. myslíte že můžu zajít k doktorovi s tím, že chci vzít krev na boreliózu? Nepošle mě s tím někam, že si sama určuju diagnózy? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
18576
11.3.21 11:39
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím Vás, může být tohle příznak boreliozy nebo to bude spíš tetanie? Po velkém stresu a problémech v rodině jsem začala pociťovat tyto priznaky: tuhnutí svalů a bolest krční páteře, pocit těžkých nohou, nesoustředěnost, ruce jako když si je přeležíte, občas pískání v uších, občas brnění v rukách, nohách, doktor to uzavřel jako problémy od stresu, že je to psychické a že je to tetanie. Jenže mě teď nahlodali v jedné skupině, že to taky může být borelioza, klíště ani flek jsem za poslední rok dva neměla, ale třeba stipancu od komara jsem měla spoustu.. myslíte že můžu zajít k doktorovi s tím, že chci vzít krev na boreliózu? Nepošle mě s tím někam, že si sama určuju diagnózy? Děkuji
Me ani tu tetanii nestanovili. Presne co popisujes resim od prosince. mam za sebou i krevni testy na boreliozu a lumbalni punkci a vse v poradku. Klidne si pro klid duse muzes u doktora testy vyzadat, ale jestli te posle nevim. Stoji cca 3 tis. Jiank me pomohla fyzioterapie na uvolneni blokad - prakticky hned me presla bolest hlavy, klepani rukou a mohla jsem prestat brat vysoke davky horciku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.21 13:10
@hospodki píše:
Me ani tu tetanii nestanovili. Presne co popisujes resim od prosince. mam za sebou i krevni testy na boreliozu a lumbalni punkci a vse v poradku. Klidne si pro klid duse muzes u doktora testy vyzadat, ale jestli te posle nevim. Stoji cca 3 tis. Jiank me pomohla fyzioterapie na uvolneni blokad - prakticky hned me presla bolest hlavy, klepani rukou a mohla jsem prestat brat vysoke davky horciku.

Tak já už teda taky nevím, teď jsem cvičila cviky na krční páteř, co jsem našla na youtube a začala mě po tom brnět noha a prsty na rukách.. Tak buď si to všechno vsugerovávám, nebo mi to dělá ta páteř a teď jsem si tam s něčím pohla :roll: :zed:

• Citovat
  • Upravit
18576
11.3.21 13:21
@Anonymní píše:
Tak já už teda taky nevím, teď jsem cvičila cviky na krční páteř, co jsem našla na youtube a začala mě po tom brnět noha a prsty na rukách.. Tak buď si to všechno vsugerovávám, nebo mi to dělá ta páteř a teď jsem si tam s něčím pohla :roll: :zed:

Já ani netušila ze mám něco bloknuteho. To mi řekla až fyzioterapeutka - nějaký zebra jak na pateri tak na hrudníku. Rozmasirovala mi ten krk a fakt Jj kdyby tam něco cvakla. Pískání v uších mám už skoro čtvrt roku, ale je to o něco slabší. Js bych řekla, ze u me to rozjely loňské 3 potraty, do toho náročnější triletak, home office práce a nejistota s covidem jak to na nás valí ze všech stran.. k tomu si člověk nemůže poradně jít nikam zacvicit. Já proste potrebuju to fitko. Doma se mi do toho nechce. Úplně v pohodě to muže byt u tebe jen ta pater. Člověk se pak boji aby to nebylo něco horšího, začne se to vše navalovat, ze stresu mas navíc ty svaly stažené tak je to ještě horsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
31.7.22 17:57

Ahoj,
myslíte, že to může být borelioza? Nejsem si vědomá klíštěte, ale kdo ví, jestli bylo tady, nemusela jsem si ho všimnout. Fleku jsem si taky napřed nevšimla, všiml si manžel. Flek se pořád zvětšuje, aktuálně mi zasahuje už dopředu na koleno, má cca 30×10 cm, ale zase malinko zesvětlal (ale to je jak kdy, občas je viditelnější víc, občas míň, ale ohraničení je vidět pořád). Dávám fotku někdy ze začátku, když jsme si ho všimli (před 9 dny) a pak asi před dvěma dny (ta větší skvrna).
Zítra jdu k dr, ale vrtá mi to v hlavě, celkem nerada bych se teď léčila delší dobu antibiotikama, mám pětitýdenní nedonošeně doma…
Ještě dodávám, že to nesvědí, nehřeje, nepálí a nic prostě. Jiné problémy taky nemám, jen mě teda už několik týdnů téměř denně bolí hlava (kromě asi tří dnů tak 4 týdny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
31.7.22 18:03

Ja te nechci strasit, ale to vypada temer ukazkove jako borelioza :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15119
31.7.22 18:06

Ano, nejspíš je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76182
31.7.22 18:07

@Maja Z je to ukázková borelióza a nechápu, proč jsi nešla k lékaři už před těmi 9 dny? :zed: až po čase ochrneš, tak budeš svému nedonošenému miminku houby platná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21896
31.7.22 18:07

Devet dni mas jasny flek a nejdes k dr? Bud rada, ze ho mas a mas sanci na uzdraveni, ne kazdy ma tu kliku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
31.7.22 18:08

Čím dříve se dají atb tím lepší. Už dávno jsi tam měla být. Je to jasný flek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
31.7.22 18:18

Neměla jsem hlídání dětí dřív a navíc jsem myslela, že je to jen nějaká vyrážka. Snažila jsem se pak k dr dovolat (je třeba se objednat) ve čtvrtek a pátek, ale nepovedlo se. Zítra tam tedy půjdu bez objednání, snad mě vezmou. Samozřejmě pokud to tak doktorka vyhodnotí, antibiotika brát budu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16972
31.7.22 18:25

Ano, utikej s tim k dr. A trvej na ATB. Syn mel podobnej flek pred mesicem, testy vysly negativne, doktorka nam kvuli planovane dovolene atb nedala (nemela potvrzenou diagnozu, mast na zklidneni zabrala). Syn v Italii ochrnul na pulku tvare, ihned jsme leteli domu, kde mu lumbalni punkci potvrdili borelku a dostaval atb a kortikoidy do zily..Fakt to chces zazit? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
31.7.22 18:26

Na sto procent.
Neboj, máš štěstí, že ten flek máš. Dostaneš antibiotika a budeš v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
31.7.22 18:54

Asi ano, je to borelioza.

Syn měl stejné fleky. Pár let zpátky. Došla jsem z práce a měl 2 po těle, v létě, dr. měla dovolenou. Zavolala jsem na pohotovost, popsala situaci, řekli ať hned přijedeme, že na něj někdo mrkne. Odjížděli jsme s atb. Pokud jsou fleky je to nějaká druhá fáze, nebo tak nějak mi to dr. popisovala. Pak se fleky ztratí a borelie přechází do nervového systému. U každého je prý ta rychlost jiná.

Bude to dobré :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5707
31.7.22 19:19
@Veerr píše:
Ahoj holky. Malému včera vylezl tenhle flek. V průměru 2 cm. Druhy menší má na ruce. Ten nemá tak výrazný lem. Vcera večer to viděla naše zdravotní sestricka, mají dovolenou, ale je to naše sousedka a tipovala to na Boreliozu. Byli jsme dnes u lékařky (zaskok za naši) a ta nám rovnou řekla, ze to borelioza nebude, ze by ten flek byl nejméně 4 cm velký. Teď tedy nevím. Malý byl před týdnem na Priorixu, ale toto reakce prý určitě není, to nám potvrdily obě dvě. Den před jsme byli u jezera se projít a hodně nás postipali komáři a den na to má tohle. Taky se bojím v souvislosti s tím ockovanim, kdyby to fakt ta Borelioza byla :think:

Ahoj, moje dcera ted měla taky najednou dva takové fleky po pokousání komárem, jak to u vás dopadlo, byla to borelióza?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí