Co na jídlo na výlet na 2 dny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
22.4.14 16:02

@Anabellka po cestě každou chvíli něco - nebojim se, že by si nekoupili jídlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
22.4.14 16:04

@BaraF díky za tip. Sekaná mě taky nenapadla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
22.4.14 16:04
@Anabellka píše:
@lucenka Po stopách protinacistického odboje… Vítkov, hroby Jana Palacha a Václava Havla, žižkovský vysílač atd… Oni tam jedou vrámci společenskovědního semináře. Takže nějaký volný rozchod mít asi nebudou.

Všude jsou vietnamské večerky s čerstvým pečivem, ovocem a pitím. Otevřeno „skoro furt“, ceny obvykle lepší než v supermarketu. Ale řízek mezi chleby „od mámy“ potěší určitě taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85482
22.4.14 16:05

@Anabellka urcite to vyresi penezi vice rodicu, toho bych se nebala, ze si nekoupi nic k jidlu. A pokud ma hlavni jidlo zajisteno, rak fakt staci par oblozenych chlebiku nebo tak neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
22.4.14 16:10

Pár sušenek do báglu, vodu a třeba pár jablíček. Zbytek si koupí. Už vidím puberťáka jak vytahuje na Václaváku sekanou od mámy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.4.14 16:13

I kousek od toho hostelu má potraviny - Žabka - přímo u zastávky tramvaje. A po cestě určitě bude nějaká vietnamská večerka nebo mekáč. V tomhle věku jsem nesnášela svačiny nabalený od maminky (teda výjimku tvořily sušenky).

• Citovat
  • Upravit
1055
22.4.14 16:17

Mně se nejvíc jako cestovní potraviny osvědčily jablka, sušenky a musli tyčinky, případně sušený ovoce, no a pak klasický obložený chleby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
22.4.14 16:22

Já bych taky jídlo nabalila, peníze dala na vstupy a pití..V Praze je vše „s přirážkou“ a 14 letý někdy spořádá víc jak dospělý, to by se mohlo sakra prodražit..Syn má rád na výlety řízky, karbanátky, vaječné omelety a klasicky namazané rohlíky - sýr, místo šunky kvalitní trvanlivý salám, ten ledničku nepotřebuje.
V dnešní době nevidím žádný problém, proč by to nemělo vydržet, zatím není parné léto a dají se koupit lehké příruční izolační tašky nebo boxy, které se i s jídlem můžou vložit do batohu.

Mě by zrovna nepotěšilo, kdyby se mi dítě stravovalo ve Vietnamských večerkách a rychlých občerstveních..Vím, že se tomu asi časem nevyhneme, ale zatím má 8 let, jezdí na víkendy pryč se sportovním oddílem a ani trenér nechce, aby se tak stravovali..Jsem ráda, že zatím platí hromadný zákaz kupování si rychlého občerstvení a sladkého bublinkového pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22958
22.4.14 17:05

V Praze koupi na každém rohu co bude chtít, ostatní děti budou mit určité taky peníze, už vidím jak bude jedinej ve 14letech tahat v centru naky jídlo v alobalu, když hambac v mekaci stoji 22,–,kam stopro půjdou..a myslim, ze hambac, párek v rohlíku, sýr v housce a coca cola ho fakt nezabije :mrgreen: nereknu kdyby jel naopak z prahy někam do lesa, pak je svačina jasná, ale takhle?? Blbost!
Udělala bych svacu na cestu, nakej banán, jablko, susenky a zbytek at si koupi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
22.4.14 18:14

@Jana206 tak s tím souhlasím. On toho fakt sežere hafo moc. Asi jsem z toho zbytečně nervózní. Ale tak 300 kč by mu mělo stačit ne? Na vstupné a jízdenky už vybíral učitel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
23.4.14 10:03

@lucynka25 Hambáč z mekáče je pro 14letého tak dvakrát do pusy, navíc je v nasládlé bulce se sezamem, ne každému to chutná..Sportovní oddíl mého syna taky za odměnu cestou ze závodů sem tam do Mekáče zavítá, není to nejlepší, ale je to značka(ne anonymní jako Vietnamské večerky nebo občerstvení),tak to mi tak nevadí, přes den má jídlo ode mě :mrgreen: Ale většina dětí ten hambáč a přesolené hranolky nechtěla(přítel vypomáhá trenérovi, jezdí s nimi, tak se snažil vysledovat, co dětem chutná)..

Co vím od kamarádek dětí tohoto věku, tak vaří v „kotlech“,14 letí kluci většinou potřebují i teplou večeři, chleba nebo párek v rohlíku je pro něj jen zákusek. Myslím, že řízky, karbanátky nebo bramboráky(můj syn je nemá rád, ale taky OK jídlo s sebou, balím chlapovi, když jde na celý den na brigádu bez možnosti oběda a ohřevu připraveného jídla) od mamky potěší, když bude mít na něco chuť, tak si to koupí, ale na najedení to není.

@Anabellka Pokud na jízdenky a vstupy vybíral učitel, tak je to OK, to jídlo bych fakt nabalila, za to kapesné, ať si koupí, co chce nebo si to ušetří..Taky to tak budu dělat i později, peníze dám(přiměřeně),ale jídlo taky..Navíc se snažím dětem vštěpovat, že stravování typu, co popsala Lucynka25,je fakt na zkažení žaludku, hambáč nebo párek v rohlíku si můžou koupit, ale jen vyjímečně..8letý syn občas za odměnu chodí po tréningu na hamburger nebo párek v rohlíku(ne k Vietnamcům, ale do značkové masny, stejně se za půl hodiny, jak přijdeme domů, ptá, co bude k jídlu a je rád, když má něco schované od oběda :mrgreen:
A taky je možno upéct buchtu, nějakou dvojbarevnou s tvarohem(typu Himaláje),ať to třeba rozdá..Já když synovi nabalím řízky a buchtu, tak nepřiveze nic, protože by mu za to urvali ruce. A zase si na oplátku bere jídlo od ostatních..Balím i krabičku se zeleninou.

Nemyslím si, že bude jediný, kdo si poveze jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
24.4.14 10:08

Doufám že dětem ukážou dokumenty o tom jak Václavův otec k Barandovu přišel je děti koukejte Barandov patřil těmhle hodným pánům kteří to před přesunem do koncentračního tábora prodaly. Jak je vydět tady na tom dokumentu psaným na psacím stroji který je vložen mezi ostatní záznamy z té doby prané rukou. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.