Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky prosím o radu co na oprezený zadeček u novorozence, máme ho šileně opruzený a nic nezabíra nemáte nějaké zkušenosti nebo jaké plenečky používate?
Děkuji za odpovědi a rady ![]()
@Nudlaben Ahoj,
dcera se mi oprudila do krve a kamarádka doktorka poradila uvařit silný černý čaj a potírat přímo tím sáčkem. Potřela jsem po koupání a ráno krásně zacelená kůžička ![]()
@Nudlaben nam zabral sudocream nebo udelat si domaci zinkovou mast.. plenky pampers, z lidlu nebo huggies a nepozivali jsme vlhcene ubrousky, ale jen namoceny perlan nebo jen pod sprchou.
Doporucuju imazol ve slaby vrstve misto kremu na opruzeniny az do vyhojeni a misto vlhcenych ubrousku netkanou textilii a vodu, holkam to vzdy pomohlo, pouzivala jsem i na nestovice a krasne zhojeno
Hlavně nechat prdelku větrat pokud to jde. Já dávala heřmánek, ale někdo ho nedoporučuje. Hodně maminek má dobrou zkušenost s tím černým čajem. Krém jsme používali Weledu a vyhovovala.
@Nudlaben píše:
Holky prosím o radu co na oprezený zadeček u novorozence, máme ho šileně opruzený a nic nezabíra nemáte nějaké zkušenosti nebo jaké plenečky používate?
Děkuji za odpovědi a rady
sudokrem, na fakt hrozný věci potom imazol - fakt super věc.
@chs.jasmin děkuji za radu vyzkouším a dám vědět
,myslela jsme že to může být i plenečkama.
@Nudlaben Může i nemusí. U nsá to bylo vyloženě ze zubů, že měla průjem a ty stolice jsou prý agresivnější.
Co se týká plen, tak mám vyzkoušené Pampers bílé, oranžové i zelené, tesco sovičky i albert šmouly a ted sovy, DM plenky, Kaufland plenky, Háppy newborny se zeleným čajem, Dada pleny a všechny sedly, jediné co opravdu nesedlo byly plenky co koupil tatínek (řekla jsem at koupí ty Albertácký a on koupil ty uplně nejlevnější) v Albertu a z těch se mi osypala a tak je mám schované na panenky ![]()
Na zadek zásyp. Plínky zatím v pohodě asi všechny. Teď hodně používám dada, fajn jsou i babylove z dm
@Vasule86 Kde se dá koupit ta netkaná textilie?
U nás zabral sudocream, plenky jedině Pampers premium, po každém přebalování jsem myla pod tekoucí vodou zadeček.