Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj, nemáte prosím někdo tip jak zatočit s afty? Mám je po celém jazyku a ne a ne se jich zbavit. Dokonce se mi dělají i takové “nafouklé” afty na stranách jazyku a je to fakt hnusný, jazyk mě bolí, nemuzu jist ani některý potraviny protože je vyloženě dráždí a pak mě to štípneNo je to hnus. Budu ráda za každou radu
Ajaj, to znám
. U nás funguje 100% propolis. Mám ve spreji, stříknu na vatovou tyčku a přiložím na aft. První chvíle je drsná, ale jen chvilička, dá se to. A afty mizí před očima. ![]()
Suplementuj b-komplex, používej nějakou dezinfekční ústní vodu, kup s v lékárně něco přímo na afty- třeb herbadent a zajdi si nechat změřit hladiny železa v krvi k praktickému lékaři a případně suplementuj.
Jo a stav se na dentální hygienu, hodí se důkaldně si nechat vyčistit zuby a přípdně nechat poopravit technku čištění doma.
My jsme meli uspechy s dračí krví (kdybys chtela neco jeste hnusnejsiho nez propolis:)
Poradím B complex
u syna zabral na časté aféry, po pravidelném užívání se už neobevil ani jeden.
Dlouhodobe vitamin B, akutne mi pomaha kloktat Corsodyl 0.1procentni.
Pokud Te to trapi casteji, tak mne pomohlo prevrtani amalganovych plomb. ![]()
Vsechny tyhle rady jsou na prd. Afty zpusobuji viry, ktere jsou pritomny v dutine ustni. Pri jakemkoli oslabeni organismu toho vyuziji a zautoci.
Roky to resim se stomatologem, alergologem i praktikem. Vysledek zadny.
Ustni voda z lekarny tyhle problemy dela mene bolestivymi, ruzne masticky a geliky tlumi akutni bolest, ale bohuzel neexistuje nic, co by ucinne proti tvorbe aftu pomohlo. Je to podobne jako u lidi, ktere trapi opakovane opary. Jsou to virova onemocneni.
Roky resim a jedine co zabira je propolis, nedokaze sice predchazet vzniku, ale rychleji se hoji a jsou vyrazne mene bolestivejsi ![]()
Zkus pastilky Orofar, funguje nejen na krk, ale i na problémy dutiny ústní, dávala jsem ho i dítěti, protože je hodně účinný a navíc ještě dobre chutná.
Urcite doporucuji zajit na rozbor krve-zelezo,B12.Ja mela s afty tolik trapeni, ani mluvit jsem poradne nemohla, temer 3 mesice. Nakonec to byla anemie a nedostatek b12.Od te doby, co se to hlida, nevim co to je aft.
@Ou Prosim te, co maji afty spolecneho s hladinou zeleza? Slysim to poprve..
![]()
Ahoj, nemáte prosím někdo tip jak zatočit s afty? Mám je po celém jazyku a ne a ne se jich zbavit. Dokonce se mi dělají i takové “nafouklé” afty na stranách jazyku a je to fakt hnusný, jazyk mě bolí, nemuzu jist ani některý potraviny protože je vyloženě dráždí a pak mě to štípne
No je to hnus. Budu ráda za každou radu